אפשר להגיש כתוספת מפתיעה או כעיקרית עם רוטב יוגורט ליד (צילום: אפרת ליכטנשטט)
מרכיבים
6-4 מנות
- 2 ק"ג מלח גס
- 5 סלקים, שטופים היטב ויבשים
- 5 יחידות לפת, שטופה ויבשה
- 5 בצלים סגולים קטנים, עם הקליפה
- 2 ראשי שום שלמים
>> אפשר להשתמש בירקות שורש אהובים אחרים: תפוחי אדמה, גזרים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי וכו')
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מפזרים מחצית מכמות המלח הגס בתבנית חסינת חום.
- מסדרים מעל את הירקות, מכסים בשכבת מלח נוספת ואופים כשעה וחצי.
- בודקים אם הירקות מוכנים, בעזרת סכין חדה, אם לא, מחזירים לתנור ל- 20-10 דקות נוספות.
- מוציאים את הירקות בזהירות, מנקים את המלח בידיים ומגישים מיד.
המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים
עדיין קר לכם? נסו מרקי קרם קטיפתיים