מוציאים שורש: ירקות שלמים
קבורים ואפויים בתוך מלח גס

נמאס כבר מלטגן צ'יפס או מלבשל אורז? קבלו מתכון למנת ירקות נהדרת, שיכולה לשמש כתוספת מפתיעה וחורפית או כמנה עיקרית קלילה יחד עם רוטב יוגורט בצד

Xnet

|

19.01.20 | 08:54

אפשר להגיש כתוספת מפתיעה או כעיקרית עם רוטב יוגורט ליד (צילום: אפרת ליכטנשטט)
אפשר להגיש כתוספת מפתיעה או כעיקרית עם רוטב יוגורט ליד (צילום: אפרת ליכטנשטט)

מרכיבים

 6-4 מנות

 

  • 2 ק"ג מלח גס
  • 5 סלקים, שטופים היטב ויבשים
  • 5 יחידות לפת, שטופה ויבשה
  • 5 בצלים סגולים קטנים, עם הקליפה
  • 2 ראשי שום שלמים

 

>> אפשר להשתמש בירקות שורש אהובים אחרים: תפוחי אדמה, גזרים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי וכו')

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מפזרים מחצית מכמות המלח הגס בתבנית חסינת חום.
  3. מסדרים מעל את הירקות, מכסים בשכבת מלח נוספת ואופים כשעה וחצי.
  4. בודקים אם הירקות מוכנים, בעזרת סכין חדה, אם לא, מחזירים לתנור ל- 20-10 דקות נוספות.
  5. מוציאים את הירקות בזהירות, מנקים את המלח בידיים ומגישים מיד.

 

המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים

 

    עדיין קר לכם? נסו מרקי קרם קטיפתיים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת ליכטנשטט)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת ליכטנשטט)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (4 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג