כתיתה בינלאומית: המקור אירופאי, הציפוי יפני והטוויסט של דבי

אף אחד כבר לא זוכר שפעם במקום העוף, היה עגל, במקום הפנקו היו פירורים של לחם ישן והבלילה הכילה ביצה בלבד. נותר רק להסכים כי לפעמים השינויים הם עניין מבורך

דבי מצקיןפורסם: 11.12.19 07:27
צפו: ככה דבי מכינה שניצל הודו
צלם ועורך: נדב אהרונוביץ׳
מראה השניצלים תמיד עושה לנו תיאבון (צילום: פנינה ווקולינסקי)
מראה השניצלים תמיד עושה לנו תיאבון (צילום: פנינה ווקולינסקי)

ברגע שהתיישבו בפלסטינה, סבי הרמן וון רייך חזר להיות חיים פינקלשטיין וכך נשאר עד למותו ב-1963. הודות ליהלומים שסבתא היידי הבריחה מזלצבורג בתוך עקבי הנעליים שלה, סבי וסבתי יכלו לרכוש נכסים נכבדים בחיפה. סבתי הייתה אחראיץ על ניהול הבניינים, אספה שכר דירה מהדיירים ועסקה בכל שאר המטלות הנדרשות. על אף ששניהם בקושי דיברו עברית, הם הצליחו למצוא את מקומם במעגל החברתי הגרמני בחיפה וחיו חיים שקטים ומספקים.

 

סבי וסבתי התגעגעו מאוד לבנם ולנכדתם היחידים, אך הם לא היו מוכנים לבוא לבקרנו בקולומביה משום שהיו בטוחים כי קולומביה הינה "המערב הפרוע". אני מניחה שסבתא חשבה שגרנו על עצי דקל. למרות כל התרבות שספגה וכל האנשים שהכירה, סבתא עדיין חשבה שמדובר על מדינה פרימיטיבית מאוד, ולא הבינה שקולומביה הייתה אז הרבה יותר מפותחת מישראל.

 

שניצל הודו

 

המרכיבים

(5-4 מנות)

 

  • 3 ביצים
  • 1 כפית אבקת שום או שום כתוש
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון, טחון
  • 1 כפית כורכום, טחון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ק"ג (חצי נתח) חזה הודו, נקי ויבש
  • 2 כוסות פנקו
  • שמן לטיגון

 

אופן הכנה

  1. טורפים את הביצים בקערה.
  2. מערבבים יחד את אבקת השום, הפפריקה, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל ומוסיפים לביצים. טורפים יחד עד קבלת תערובת אחידה.
  3. פורסים את נתח ההודו לפרוסות דקות.
  4. מחממים את שמן לטיגון חצי עמוק במחבת.
  5. טובלים פרוסה אחת בבלילת הביצים ומעבירים אותה לצלחת עם פירורי הלחם. מצפים את הנתח בפירורים ומעבירים למחבת כאשר השמן חם דיו.
  6. מטגנים את השניצלים 3-2 דקות מכל צד (תלוי בעובי שלהם) עד שהם שחומים. מוציאים לנייר סופג ומגישים.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.