מארחים בחגים? ארבעה קוקטיילים מבעבעים שירימו לכם את האווירה

נמאס לכם להציע בירה ויין? הנה רעיונות נפלאים לרענן את האירוח עם סדרת מתכוני קוקטיילים מבעבעים ביתיים שישאירו את האורחים ממש ללא מילים

בשיתוף סודהסטרים

|

22.09.19 | 13:46

הכינו את השייקר. קוקטיילים מבעבעים, ערבים לחיך וצבעוניים שיתאימו לאירוח בחגים (צילום: גל בן זאב )
הכינו את השייקר. קוקטיילים מבעבעים, ערבים לחיך וצבעוניים שיתאימו לאירוח בחגים (צילום: גל בן זאב )

החגים בפתח ואיתם הרבה מאוד הזדמנויות נפלאות לארח חברים ומשפחה, מה שלא תמיד יוצא במשך השנה וגורם לכם לחשוב שאתם חייבים לטפח את הקשרים החברתיים שלכם הרבה יותר. אז מה, שוב פעם תתקתקו את קוקטייל הבית? זה שאחרי כל כך הרבה שנים, כולם כבר מכירים? למה לא לגוון קצת? ובכן, הנה כמה דרכים פשוטות, מהירות ומהנות לרענן את האירוח המסורתי ברוח החגים - שתהיה לנו שנה מבעבעת ושמחה!

 

הרעיון הוא איך ניתן להפוך את הרגיל והבנאלי ליוצא דופן ומרגש, על ידי תוספת פשוטה ומוגזת שמשדרגת כל משקה, קל או אלכוהולי ומאפשרת ליהנות משתיית משקאות בריאים יותר, תוך הפחתה בשימוש בבקבוקי הפלסטיק והפחיות המזהמים את כדור הארץ שלנו.

 

תקראו לזה קוקטייל עם אג'נדה, משקה עם ערך מוסף, אבל מה שבטוח הוא, שבלוטות הטעם שלכם לא יבינו מאיפה זה בא להן ולמה רק עכשיו. הנה כמה קוקטיילים מבעבעים, ערבים לחיך וצבעוניים, בתוספת מגוון שדרוגים והצעות הגשה שיתאימו לאירוח בחגים. הכינו את השייקר:

 

Star Kissed

 

 (צילום: גל בן זאב )
    (צילום: גל בן זאב )

     

    רכיבים:

    • 30 מ"ל מיץ תפוחים
    • 25 מ"ל סירופ ליצ'י
    • 15 מ"ל מיץ לימון/ ליים
    • חצי כפית תרכיז ענבים
    • מי סודה של סודהסטרים

     

    אופן ההכנה:

    שופכים את כל המרכיבים לכוס ארוכה של שמפניה וסוגרים לבסוף עם מי סודה

     

    גרניש: כוכב של פרי

    מומלץ להגיש בכוס שמפנייה גבוהה

     

    Take Me Here

     (צילום: גל בן זאב )
      (צילום: גל בן זאב )
       

       

      רכיבים:

      • 25 מ"ל סירופ דבש
      • 45 מ"ל רום ג'מייקני 15 מ"ל קמפרי
      • 45 מ"ל מיץ אננס
      • 15 מ"ל מחית פסיפלורה
      • 15 מ"ל מיץ ליים
      • מי סודה מבעבעיםשל סודהסטרים
      • לצורך הכנת סירופ הדבש: יש לערבב 3 כפיות של דבש עם כפית מים רותחים ולערבב במרץ.

       

      אופן ההכנה:

      שופכים את כל הרכיבים למעט מי הסודה לתוך שייקר מלא בקרח. משקשקים את השייקר בחוזקה ומסננים את תכולתו פעמיים דרך מסננת, לתוך כוס מלאה בקרח. סוגרים את המשקה עם מי סודה.

       

      גרניש: אננס

      מומלץ להגיש בכוס נמוכה.

       

      Booze And Snooze

       (צילום: גל בן זאב )
        (צילום: גל בן זאב )

         

        רכיבים:

        • 25 מ"ל סירופ דבש
        • חופן של זוטה לבנה
        • 25 מ"ל לימון
        • 60 מ"ל של ג'ין קמומיל
        • מי סודה של סודהסטרים 

         

        אופן ההכנה:

        שופכים את כל הרכיבים למעט מי הסודה לתוך שייקר מלא בקרח. משקשקים את השייקר בחוזקה ומסננים את תכולתו פעמיים דרך מסננת, לתוך כוס מלאה בקרח. סוגרים את המשקה עם מי סודה.

         

        אופן הכנת ג'ין קמומיל: יש לרוקן בקבוק של ג'ין לתוך כלי אחר ולהוסיף לו 4 שקיות תה בטעם קמומיל ללא קפאין. את הכלי יש לכסות למשך כ-3 שעות, בסופן של להחזיר את המשקה לתוך בקבוק הג'ין.

         

        גרניש: פרח אכיל וקצת אבקת דבש

        מומלץ להגיש בכוס מרטיני.

         

        סנגריה לבנה עם תפוחים

         (צילום: גל בן זאב )
          (צילום: גל בן זאב )

           

          רכיבים:

          • 45 מ"ל של בסיס לסנגריה
          • 15 מ"ל טקילה לבנה
          • מי סודה של סודהסטרים 

          עבור הבסיס לסנגריה:

          • 600 ג' תפוחים
          • 6 מקלות קינמון
          • 5 פלפל אנגלי
          • 1 כוכב אניס
          • 5 חתיכות של ציפורן
          • 400 ג' סוכר
          • 1.5 ליטר/ 2 בקבוקים של יין לבן (מומלץ פינו גריג'יו או סוביניון בלאן)

           

          אופן ההכנה:

          יש לשפוך את המרכיבים לתוך סיר על להבה בינונית עד להמסתו של הסוכר. אחר כך מנמיכים את האש לאש נמוכה ונותנים לזה להתבשל עוד כ-15 דקות. את המשקה שהתקבל יש לצנן למשך הלילה.

          להכנת הסנגריה יש לשפוך את בסיס הסנגריה יחד עם הטקילה לתוך כוס יין עם קרח. אחר כך לשפוך לכוס ולסגור עם מי סודה.

           

          גרניש: סלייס תפוח, מקל קינמון וכוכב אניס

          מומלץ להגיש בכוס יין.

           

          שדרוג מבעבע לקוקטיילים שלכם (צילום: ארקדי רסקין )
            שדרוג מבעבע לקוקטיילים שלכם(צילום: ארקדי רסקין )

             

            אז אחרי שהאורחים שלכם לא יבינו למה הסתרתם את קריירת המיקסולוגיה שלכם כל כך הרבה זמן ואתם תענו שאתם פשוט אוהבים לשמור על ענווה וצניעות, תתכוננו למטר הצעות מחברים להגיע להתארח כדי לטעום את הלהיט הכי חם של ראש השנה 2019. שתהיה שנה טובה, הא?

             

            • מקור המתכונים הוא בספר מתכונים ייחודי של סודהסטרים.

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד