אחת בפה ואחת ביד: עוגיות בטעם סחלב, נטולות מוצרי חלב וביצים

אם לא תתעצלו ותקדישו כמה דקות לגלגול עוגיות פשוטות היום - מחר תזכו להנות מהביס המושלם יחד עם הקפה של הבוקר, סגירת פינה בצהריים וגם פינוק קל בערב

שפרה נחום

|

16.09.19 | 09:48

עוגיות סחלב שנמסות בפה (צילום: שפרה נחום)
עוגיות סחלב שנמסות בפה (צילום: שפרה נחום)

מרכיבים

כ-40 יחידות

 

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח, מנופה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אבקת סחלב
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) שמן
  • 2 טיפות תמצית ורדים
  • כ-40 יחידות פיסטוקים טבעיים, קלופים
  • 1 כפית קינמון, טחון

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את הקמח, אבקת הסוכר ואבקת הסחלב בקערה, ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את השמן ואת תמצית הוורדים ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
  4. משתמשים בכף אוניברסלית (15 מ"ל) כדי לקבל עוגיות אחידות בגודלן. מגלגלים את הכמות לכדור, משטחים אותו בעדינות ונועצים בו פיסטוק. מניחים את העוגייה בתבנית וחוזרים עד התהליך עם יתר הבצק.
  5. אופים במרכז התנור כ-20 דקות. אחרי 18 דקות בודקים אם תחתית העוגיות הזהיבה, במידה וכן, מוציאים מהתנור.
  6. מפדרים את העוגיות בקינמון טחון, מצננים ושומרים במיכל אטום.

 

שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית' , בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק

 

    לשפרה נחום יש גם מתכון שווה במיוחד לסלט עוף קראנצ'י

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שפרה נחום)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שפרה נחום)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג