הטוסט של הביוקר: ברוסקטה עם קרם חצילים, תאנים טריות ואגוזים

המנה הזו שווה לכם כפליים: גם מתכון נהדר לקרם חצילים וגם הסבר מפורט לאופן שבו יש לקלות פרוסות חציל, לשימוש במגוון מנות פתיחה מוצלחות או סתם בכריך

טליה הדר

|

19.08.19 | 08:16

אין תאנים? לא חייבים - אבל תודו שככה זה נראה מרשים (צילום: טליה הדר מהבלוג EshetStyle)
אין תאנים? לא חייבים - אבל תודו שככה זה נראה מרשים (צילום: טליה הדר מהבלוג EshetStyle)

ברוסקטה עם קרם חצילים ותאנים טריות

 

מרכיבים

(6 יחידות)

 

  • 3 פרוסות לחם טוב, חצויות
  • 3 תאנים טריות, פרוסות
  • מעט סוכר חום
  • 6 כפיות גדושות קרם חצילים (המתכון למטה)
  • עלי בזיליקום טרי
  • 6 אגוזי מלך קצוצים גס
  • פלפל גרוס
  • סילאן (להגשה)

 

אופן הכנה

  1. מתיזים מעט שמן זית על פרוסות הלחם. מחממים מחבת יבשה וקולים אותן בה 3-2 דקות מכל צד. מוציאים ומצננים. 
  2. מחממים את התנור לחום הכי גבוה, במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את פרוסות התאנים. בוזקים מעט סוכר חום ואופים במשך 7-6 דקות, עד לצריבה קלה. אפשר להשתמש גם בתאנים טריות לא צרובות, בפרוסות תמר מג'הול, חמוציות או כל פרי אחר שתעדיפו.
  3. מורחים על כל פרוסת לחם קלוי כפית ממרח חצילים.
  4. מסדרים מעל את פרוסות התאנים, מוסיפים עלי בזיליקום, אגוזי מלך ופלפל גרוס.
  5. מסדרים את הברוסקטות על צלחת ההגשה, מזלפים מעל מעט סילאן ומגישים.

 

 

הכי כיף לשים אותו בצנצנת חמודה - קרם חציל (צילום: טליה הדר מהבלוג EshetStyle)
    הכי כיף לשים אותו בצנצנת חמודה - קרם חציל(צילום: טליה הדר מהבלוג EshetStyle)

     

    קרם חצילים

     

    מרכיבים

    1 כוס ממרח

     

    • 10 פרוסות חציל קלוי (המתכון למטה)
    • 3-2 כפות לאבנה 5%
    • 1 כפית סילאן
    • 1 כף שמן זית
    • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
    • 4-3 ערמונים בוואקום (לא חייבים)

     

    אופן הכנה

    1. שמים את כל המרכיבים בקערה. טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
    2. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.

     

     

    פרוסות חציל קלוי

     

    מרכיבים

    • 1 חציל ארוך וצר יחסית
    • תרסיס שמן זית
    • מלח גס

     

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-250 מעלות (במצב חום רגיל משני הצדדים - פס למעלה ופס למטה). מוציאים את הרשת.
    2. מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
    3. מסדרים את פרוסות החציל על הרשת. מתיזים מעט שמן זית על כל פרוסה משני הצדדים. מפזרים מעט מלח גס.
    4. אופים כרבע שעה או עד שהחציל משחים מעט. מוציאים, הופכים לצד השני ומחזירים לתנור ל-4 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.

     

    אפשר לשמור במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

     

    עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

     

      ויש גם משהו מתוק לאירוח בסטייל

       לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: טליה הדר)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: טליה הדר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג