להחזיר עטרה לכרובית: מאפינס כרובית נימוחים הכי טעימים שיש

דרך חדשה להנות מכרובית: שלבו אותה במאפים מלוחים ופשוטים להכנה, לארוחת בוקר מהירה, כחלק מארוחת ערב קלילה או כחטיף שבא אתכם לעבודה

מירי צדוק

|

26.06.19 | 09:18

מאפינס כרובית (צילום: מירי צדוק)
מאפינס כרובית (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

12 יחידות

 

  • 1/4 כרובית
  • 3 ביצים
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגורררת
  • 1 יוגורט לבן רגיל
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור
  • 2 כוסות קמח תופח (אפשר גם 2 כוסות קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה)
  • 3 כפות גבינת פרמזן

 

אופן ההכנה

  1. מנקים את הכרובית, משרים אותה במים עם כף חומץ למשך 10 דקות ושוטפים. מפרקים אותה לפרחים גדולים ומניחים בסיר.
  2. מבשלים את הכרובית במשך 20 דקות במים מומלחים, מסננים, ומעבירים אותה למי קרח עד שהיא מצטננת. מסננים שוב ומפרקים אותה לפרחים קטנים יותר.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מסדרים מנז'טים על גבי תבנית תנור.
  4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים הרטובים: הביצים, הגבינה, היוגורט השמן והחלב, עד לקבלת בלילה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
  5. מנפים את הקמח בכלי אחר ומוסיפים אותו לבלילה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לשקעים. מכניסים בכל שקע פרח כרובית, כך שהראש שלו בולט מעט החוצה ומפזרים מעל פרמזן.
  7. אופים בתנור במצב טורבו (רצוי) במשך 30 דקות או עד שהמאפינס משחימים.
  8. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.

 

 עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג