עוגות קיץ: חמישה מאפים פשוטים שיוציאו את המיטב מפירות העונה

מסורתית עם דובדבנים, הפוכה עם משמשים או מפתיעה עם מלון? לא משנה איזה מתכון תבחרו, אתם יכולים להיות בטוחים שתצא לכם עוגה לתפארת

Xnet

|

20.06.19 | 08:06

עוגת דובדבנים רומנית (צילום: אפרת מוסקוביץ)
עוגת דובדבנים רומנית (צילום: אפרת מוסקוביץ)

עוגת דובדבנים רומנית / אפרת מוסקוביץ

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 28 ס"מ או בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 200 גרם חמאה
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כפות שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 330 גרם סוכר (הכמות שנכנסת ב-2 גביעי שמנת חמוצה או ב-2/3 1 כוסות מידה סטנדרטיות)
  • 230 גרם קמח (הכמות שנכנסת ב-2 גביעי שמנת חמוצה או ב-2/3 1 כוסות מידה סטנדרטיות)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כ-600 גרם דובדבנים טריים (אם אין, אפשר להשתמש במשומרים)
  • לקישוט: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מגלענים את הדובדבנים. אם משתמשים בדובדבנים משומרים, כדאי למעוך כל אחד ביד ולוודא שלא שכחו שם גרעין - זה קורה לפעמים.
  3. מערבבים את כל המרכיבים, למעט הדובדבנים, ומשטחים בתבנית. מפזרים מעל את הדובדבנים.
  4. אופים 10 דקות. מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים 20 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. מקשטים באבקת סוכר וזוללים חם או קר, רצוי בליווי כמה כפות של שמנת חמוצה.

 

עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"

 

 

טארט ענבים עם קרם וניל / מירב גביש

 

טארט ענבים עם קרם וניל (צילום: מירב גביש)
    טארט ענבים עם קרם וניל(צילום: מירב גביש)

     

    מרכיבים

    10 טארטים בתבניות בקוטר כ-7 ס"מ או טארט גדול בתבנית בקוטר 24 ס"מ

     

    לבסיס

    • ‭1 1/2‬ כוסות ‭ 210)‬ גרם) קמח
    • ‭ 1/8‬ כפית מלח
    • 6 כפות ‭ 70)‬ גרם) סוכר
    • 70 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 1 ביצה, טרופה
    • 1 כף מים
    • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל

     

    למלית

    • 1 מכל ‭ 250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
    • 2 כפות גדושות אבקת פודינג
    • 2 כוסות ענבים ירוקים, פרוסים או שלמים

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, המלח והסוכר ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, עד שמתקבלים פירורים קטנים. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים בפולסים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
    2. אוספים את הבצק, יוצרים ממנו כדור ומשטחים לדיסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות.
    3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר הגדול ב-2 ס"מ מקוטר התבניות. מעבירים את הבצק לתבניות ומרפדים את הבסיס והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות. מאחסנים במקרר 20 דקות.
    4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    5. מכסים את הבצק בנייר אפייה וממלאים את התבניות בקטניות יבשות (הן ישמשו משקולות וימנעו מהבצק לתפוח באפייה).
    6. אופים 10 דקות, מסירים את הקטניות ונייר האפייה ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שמרכז הקלתיות מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומקררים.
    7. המלית: מקציפים את השמנת והפודינג לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת על הקלתיות ומקשטים בענבים. מגישים מיד.

     

    אפשר להכין מראש? את הקלתיות האפויות - עד 3 ימים, שומרים עטופות היטב בניילון נצמד. ממלאים בקצפת ובענבים לפני ההגשה.

     

     

    מאפינס קיציים עם מלון / מירב גביש

     

    מאפינס מלון (צילום: מירב גביש)
      מאפינס מלון(צילום: מירב גביש)

       

      מרכיבים

      12 מאפינס

       

      למאפינס

      • 1/2 2 (350 גרם) קמח תופח
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
      • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב או חלב קוקוס או מים
      • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן או חמאה מומסת
      • 1 ביצה
      • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
      • 1 כוס קוביות קטנות של מלון ירוק

       

      לזיגוג ולקישוט

      • 100 גרם אבקת סוכר
      • 1/4 כוס קוביות מלון
      • קליפה מגוררת מליים או לימון אחד

       

      אופן ההכנה

      1. המאפינס: מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מניחים בתוכה מנז'טים
      2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והסוכר ויוצרים במרכז גומה. יוצקים לגומה את החלב, השמן, הביצה והווניל, ומערבבים בכף רק עד שמתקבלת עיסה אחידה (חשוב שלא לבחוש יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם המאפינס).
      3. מוסיפים את קוביות המלון ומערבבים קצרות, רק עד שהן נטמעות בעיסה באופן אחיד.
      4. יוצקים את העיסה לתבנית השקעים. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ המרכז המאפינס יוצא יבש.
      5. הזיגוג: מועכים את המלון במזלג ומסננים את המיץ.
      6. שמים את אבקת הסוכר בקערה, מוסיפים כפית ממיץ המלון ומערבבים עד שמתקבל נוזל סמיך, אבל לא מדי. אם יש צורך, מוסיפים 1/2 כפית מיץ.
      7. מברישים כל מאפין מלון בכף מהזיגוג. מקשטים בקליפה המגוררת ובחתיכת מלון קטנה.

       

      איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום במקרר.

       

      עוד מתכונים מצוינים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

       

       

      עוגת שזיפים / חוה ועמית דונסקוי

       

      עוגת שזיפים שעוברת מדור לדור (צילום: בועז לביא)
        עוגת שזיפים שעוברת מדור לדור(צילום: בועז לביא)

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 24 ס"מ

         

        לעוגה

        • 100 גרם חמאה רכה + 15 גרם לשימון התבנית
        • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
        • 2 ביצים
        • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
        • 6 שזיפים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות

         

        לפירורים

        • 1 כוס (140 גרם) קמח
        • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
        • 1/2 כפית קינמון
        • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

         

        לעיטור: אבקת סוכר

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה.
        2. העוגה: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומעבדים עד שהסוכר נמס.
        3. מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים ביצה ולאחר שהיא נטמעת בקרם מוסיפים גם את השנייה.
        4. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים.
        5. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. מניחים מעל בעדינות את קוביות השזיפים.
        6. הפירורים: שמים את כל מרכיביהם בקערת המיקסר ומעבדים במשך כמה שניות, רק עד לקבלת פירורי בצק גסים. מפזרים את הפירורים על השזיפים
        7. אופים כשעה, עד שעוגת השזיפים מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
        8. מצננים את העוגה ובוזקים עליה מעט אבקת סוכר.

         

        איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר. כדאי לחמם מעט לפני שמגישים.

         

        עוד מתכונים מצוינים של עמית דונסקוי - בבלוג שלה. לחצו כאן

         

         

        טארט משמשים הפוך

         

        טארט משמשים הפוך (צילום: מיכל שמיר)
          טארט משמשים הפוך(צילום: מיכל שמיר)

           

          מרכיבים

          תבנית טארט בקוטר 24-20 ס"מ (חשוב להשתמש בתבנית שאינה מתפרקת)

           

          • 1/2 עד 1/3 חבילת בצק עלים עם חמאה
          • 13-10 משמשים קטנים וקשים
          • 1 כף גדושה סוכר לבן
          • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז או לימון
          • 2 כפות (30 גרם) חמאה
          • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
          • 1 כפית תמצית וניל טבעית
          • אפשרות: קמצוץ קינמון
          • להגשה: 1/2 גביע שמנת חמוצה, מעורבבת עם כפית סוכר וקליפת תפוז או לימון מגוררת; או 1/2 קופסה גבינת ריקוטה, מעורבבת עם כפית סוכר ומעט קינמון

           

          אופן ההכנה

          1. מפשירים את בצק העלים במקרר במשך לילה.
          2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
          3. חוצים את המשמשים ומניחים בקערה. מפזרים עליהם את הסוכר הלבן והקליפה המגוררת, ומערבבים.
          4. ממיסים את החמאה במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את הסוכר החום, הווניל והקינמון ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ונותנים לתערובת לבעבע דקה בלבד. מכבים את האש ויוצקים לתבנית (לא נורא אם התערובת לא תכסה את כל התבנית - היא תתפשט באפייה).
          5. מסדרים את המשמשים בתבנית כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה. אם יש ביניהם רווחים, שמים בהם חתיכות משמש קטנות (המשמשים מאבדים מנפחם באפייה).
          6. פורשים נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ. חותכים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול ב-3-2 ס"מ מזה של התבנית. מניחים את הבצק על המשמשים, ותוחבים את הקצוות בינם לבין דפנות התבנית.
          7. אופים 45-35 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.
          8. מוציאים מהתנור ומחכים כ-5 דקות. מצמידים לתבנית צלחת הגשה והופכים בזהירות (אם יש בתבנית הרבה נוזלים, כדאי לשפוך אותם לפני שהופכים אותה).
          9. מגישים בליווי שמנת חמוצה עם סוכר וגרידת תפוז, או ריקוטה עם סוכר וקינמון.

           

          עוד מתכונים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופנה עוגה"

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר חלבי
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (5 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג