"זרקתי לסיר ויצא נדיר": מתכון הפסטה ששבר את האינסטגרם

הפוּדית דניאל עמית סחפה אלפי אנשים להכין מתכון של פסטת רוזה בסיר אחד. איך זה עזר לה למצוא עבודה (וגם את הכלבה שנחטפה) ולמה היא לא רוצה להיות שפית?

"כשאת הולכת לכל כך הרבה מסעדות וכשכל היום שולחים לך אוכל ומביאים לך ונותנים לך לטעום, יש לזה מחיר". דניאל עמית (צילום: באדיבות דניאל עמית)
"כשאת הולכת לכל כך הרבה מסעדות וכשכל היום שולחים לך אוכל ומביאים לך ונותנים לך לטעום, יש לזה מחיר". דניאל עמית (צילום: באדיבות דניאל עמית)

דניאל עמית , פוּדית, אחראית על טירוף פסטת הרוזה בסיר אחד, 37K עוקבים: מתי פתחת חשבון אינסטגרם?

"יום אחרי שחזרתי מדרום אמריקה, בשנת 2012. בהתחלה כולם התייחסו לזה בכלל כאפליקציה לעריכת תמונות. לא חשבתי שזה יצמח למימדים האלו, הייתי פשוט אני, שזה אומר לדבר נון־סטופ על אוכל".

 

היית פוּדית גם לפני האינסטגרם?

"ברור. כשהייתי קטנה השאלה הקבועה שהייתי שואלת כל ילד שבא לבית הספר הייתה 'מה יש לך בסנדוויץ?''. הייתי כפייתית בנושא אוכל. גם המשפחה שלי פוּדים כולם. בהתחלה הייתי מעלה סתם פוסטים עם תמונה של טוסט וכיתוב 'השם ישמור', ואנשים התחילו להגיב לזה: 'איזה מצחיקה' וכאלה, ולאט לאט הצטרפו עוד ועוד עוקבים".

 

את זוכרת מתי הייתה הקפיצה המשמעותית בכמות העוקבים?

"האמת שהעוקבים שלי פשוט הגיעו לאט ובטוח, כל פעם עוד קצת ועוד קצת. אבל היו שני דברים משמעותיים: הפסטה, כמובן. זה המתכון הראשון שהעליתי לאינסטגרם. ישבתי בבית עם חברים במאנץ' והם ביקשו שאכין להם פסטה. פשוט זרקתי מה שיצא מהראש ויצא נדיר. ברגע שהעליתי אנשים התחילו לבקש מתכון, ואז לתייג אותי אחרי שהכינו, וככה זה פשוט טס.

 

פסטה רוזה מושחתת בסיר אחד:

 

View this post on Instagram

טוב נכנעתי. פעם אחת ולתמיד, המתכון המסודר- *פסטה שמתבשלת ברוטב של עצמה, הכל בסיר אחד* מצרכים: 25 גרם חמאה 5 שיני שום חבילה פסטה (עדיף צדפים של ברילה) מלח לפי טעם רסק קטן 1 שלם שמנת לבישול/ הקצפה/ מתוקה לא משנה, שלמה. אבקת צ׳ילי גרוס גוש פרמזן שגירדתם בעצמכם. לוקחים סיר, שמים חמאה, כותשים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את הפסטה ישר מהאריזה שהיא לא מבושלת. שמים מים קרים קצת! מעל קו הפסטה, מוסיפים מלח. כשזה רותח מוסיפים את הרסק ושהמים מצטמצמים עוד, מוסיפים את השמנת ואז את הצ׳ילי לפי הטעם. לתת לזה להתבשל קצת ואז להוסיף פרמזן בנדיבות. לערבב כל הזמן כדי שהפסטה לא תשרף מלמטה ולהגיש עם עוד פרמזן. דגשים ושאלות נפוצות: אש הכי גבוהה לבשל בלי מכסה לגרד מראש את הפרמזן ולהוסיף כל פעם באמצע הבישול. לא להתקמצן כי זה נותן ים טעם לרוטב וגם מרקם קרמי. לחכות!!! שהמים יצטמצמו וישארו קצת, ורק אז להוסיף את השמנת. אפשר גם צ׳ילי אדום טרי, אני מעדיפה גרוס. זמנים? לא יודעת זה לפני העין. לי לוקח מהתחלה ועד הסוף סביבות 35 דקות. אם אתם מפחדים שהמים לא יצטמצמו אל תדאגו. אם תבשלו בלי מכסה ותשימו הרבה פרמזן שיסמיך את הרוטב זה יעבוד לכם. העלתי פעם סרטון שמסביר, גלגלו אחורה. לא מאמינה שיש עוד מישהו בעולם שלא הכין אותה אבל אם יש כאלה, תנו בראש❤️

A post shared by Danielle Amit (@danielamit) on

 

"ודבר שני זו התאונה שעברתי. הייתי מושבתת חודשיים בתקופת ההחלמה ועשיתי תחרות, בצחוק, לחברים שלי מי יביא לי את האוכל הכי טעים כשהוא בא לבקר אותי. כל עשר דקות נכנס מישהו אחר עם שקיות, סירים ומה לא, ואני מצלמת אותם לסטורי באותה פוזיציה וצועקת 'יבוא'. זה היה מטורף".

 

אז למה לא פשוט להיות שפית?

"אני יותר אוהבת לאכול. זה הקטע שלי. אני יודעת גם להכין אוכל, אבל רוב המתכונים שלי כוללים טון חמאה, שני טון פרמזן ופסטות"

"כי אני יותר אוהבת לאכול. זה הקטע שלי. אני יודעת גם להכין אוכל, אבל רוב המתכונים שלי כוללים טון חמאה, שני טון פרמזן ופסטות. לעבודה שלי הגעתי דרך החשיפה באינסטגרם, מאוד אהבתי את תחום הדיגיטל ונכנסתי למשרד שיש לו מחלקה גדולה של קולינריה, והיום אני מנהלת את התוכן של מחלקת האוכל שלהם".

 

הקשר שלך עם העוקבים הוא די קרוב, את מעלה כמעט כל מה שמתייגים אותך.

"זה נשמע לא אמין, אבל כשאני מעלה מתכון וכותבת 'תייגו אותי' אני באמת מתכוונת לזה. אני כל כך אוהבת לראות איך זה יוצא לאנשים, אני פשוט אוהבת לבהות באוכל".

 

אני מניחה שמתוקף מעמדך מזמינים אותך המון למסעדות, את מרגישה חייבת לפרגן להן?

"אני לא באה ממקום מבקר. אני אף פעם לא אלך למסעדה ואעלה סטורי 'זה לא היה לי טעים' ו'זה טעון שיפור'. אם אני לא אוהב את המסעדה אני פשוט לא אעלה אותה. הכל אצלי זה הכי אמיתי ואותנטי. קרה לי פעם שהזמינו אותי למסעדה ולא היה טעים. פשוט ניגשתי לבעלים ואמרתי שאני מעריכה מאוד את הזמן וההשקעה, אבל יש כמה נקודות שצריך לשפר בעיניי. הסברתי לו שאני רוצה לשלוח אנשים למקום שהכל יהיה פיקס ושלא יגידו לי למה המלצת, זה בכלל לא מקום טוב. יש לי אחריות בדבר הזה".

 

מהו הדבר החיובי ומה השלילי שהאינסטגרם הכניס לחיים שלך?

"אוי, זה קל. השלילי זה ששמנתי מאוד. כשאת הולכת לכל כך הרבה מסעדות וכשכל היום שולחים לך אוכל ומביאים לך ונותנים לך לטעום, יש לזה מחיר. אולי מיכל אנסקי מסוגלת לקחת רק ביס, אני? לא. והחיובי הוא ההכרה, שזה נחמד, וגם מקצוע וכסף. ובגדול, לעסוק במה שאני אוהבת".

 

את מרגישה לפעמים שאת צריכה "לעבוד"בזה? שאת חייבת להעלות משהו כל יום, לא משנה מה?

"אני ממש סבבה עם לא להעלות כלום במשך כמה ימים. שבוע שעבר נהרס לי הטלפון ולא העליתי חמישה ימים סטורי. נשמתי. הכל טוב".

 

הכוח של קהילת העוקבים שלך די מטורף, בזכותם מצאת את הכלבה שלך, שנחטפה לפני כמה חודשים.

"פתאום ניגש מישהו, התכופף ללטף אותה ופשוט חטף אותה ורץ. זה נגע בהמון אנשים, והעוקבים שלי הפיצו את זה בטירוף וכתבו לי איפה ראו אותו ושלחו לי תמונות שלו מסתובב עם מימי"

"זה היה מטורף. אימצתי את מימי מעמותה, אחרי כמה ימים הלכתי איתה ברחוב, פתאום ניגש מישהו, התכופף ללטף אותה ופשוט חטף אותה ורץ. היא נעדרה בערך חודש, ובדיעבד, התברר שמדובר בבחור שידוע כמישהו שמרביע כלבים, סוחר בהם ומגדל אותם בתת תנאים. זה נגע בהמון אנשים, והעוקבים שלי הפיצו את זה בטירוף וכתבו לי איפה ראו אותו ושלחו לי תמונות שלו מסתובב עם מימי. בסופו של דבר המשטרה החזירה לי את מימי, אבל האנשים מהרשת הם אלו שעזרו לי. הם מצאו לי את כל הפרטים עד שהגענו אליו".

 

איך את מסבירה את זה?

"העוקבים שלי כותבים לי הרבה פעמים: 'אנחנו מעולם לא נפגשנו, אבל אני מרגישה שאני מכירה אותך'. באמת, אני מעלה את חיי היומיום שלי, את ההורים שלי והאחיינים שלי, החברות שלי והשטויות שלי. אנשים ממש מכירים אותי, והסיפור הזה נגע להם ללב".

 

חשבת למנף את האינסטגרם לטובת עסק משלך?

"המנטרה שלי בחיים היא לעשות כיף. אנשים כל הזמן אומרים לי: 'למה את לא פותחת עסק? את יכולה לעשות מיליונים', ובאמת, בגלל כל העוקבים והקשר עם המסעדות, אני יכולה לפתוח משהו ולהביא מלא לקוחות. אבל אני רוצה ב־17:01 להיות בים עם במבה ולראות את השקיעה. זה הכי חשוב. גם שיהיה כסף, אבל זה לא הכל".

 

עוד תופעות אינסטגרם ו-35 הנשים המשפיעניות ברשת - בגיליון יוני של Gostyle

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד