פשטידת שומר כשרה לפסח
שמכינים במחבת בצ'יק-צ'ק

הפשטידה הזאת גם בלי קמח, גם פרווה, גם מהירה – ובעיקר טעימה בטירוף. אז יש לנו הרגשה שאנחנו יודעים מה תכינו היום לארוחת הערב

דפנה אוסטר מיכאל

|

20.04.19 | 17:21

פשטידת שומר כשרה לפסח שמכינים במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
פשטידת שומר כשרה לפסח שמכינים במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

מחבת בקוטר 20-18 ס"מ עם ציפוי מונע הידבקות

 

  • 2 שומרים
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כרשה בינונית, קצוצה
  • 1/2 1 מצות
  • 1 תפוח אדמה, מבושל ומעוך למחית
  • 2 ביצים
  • חופן עשבי תיבול, כמו בזיליקום, שמיר או פטרוזיליה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. פורסים את השומרים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ. בוחרים את 8 הפרוסות היפות ביותר ושומרים בצד. קוצצים דק את שאר הפרוסות.
  2. מחממים במחבת שמן ומטגנים את פרוסות השומר ששמרנו משני הצדדים, עד שהן מזהיבות מעט. מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל, הכרשה והשומר הקצוץ עד להזהבה.
  4. שוברים את המצה לחתיכות קטנות בתוך קערה. מוסיפים 1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים ומערבבים. מוסיפים לקערה את תערובת הבצל והכרשה ואת תפוח האדמה, הביצים, עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים היטב.
  5. מחממים במחבת כפית שמן ומסדרים בה 4 פרוסות שומר. יוצקים מעל את תערובת הפשטידה, מהדקים מעט ומניחים מעל את פרוסות השומר הנותרות.
  6. מטגנים 15-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד שתחתית הפשטידה משחימה. הופכים בעזרת צלחת ומטגנים כ-15 דקות נוספות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג