פשטידת שומר כשרה לפסח שמכינים במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
מחבת בקוטר 20-18 ס"מ עם ציפוי מונע הידבקות
- 2 שומרים
- שמן לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 1 כרשה בינונית, קצוצה
- 1/2 1 מצות
- 1 תפוח אדמה, מבושל ומעוך למחית
- 2 ביצים
- חופן עשבי תיבול, כמו בזיליקום, שמיר או פטרוזיליה
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- פורסים את השומרים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ. בוחרים את 8 הפרוסות היפות ביותר ושומרים בצד. קוצצים דק את שאר הפרוסות.
- מחממים במחבת שמן ומטגנים את פרוסות השומר ששמרנו משני הצדדים, עד שהן מזהיבות מעט. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל, הכרשה והשומר הקצוץ עד להזהבה.
- שוברים את המצה לחתיכות קטנות בתוך קערה. מוסיפים 1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים ומערבבים. מוסיפים לקערה את תערובת הבצל והכרשה ואת תפוח האדמה, הביצים, עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים היטב.
- מחממים במחבת כפית שמן ומסדרים בה 4 פרוסות שומר. יוצקים מעל את תערובת הפשטידה, מהדקים מעט ומניחים מעל את פרוסות השומר הנותרות.
- מטגנים 15-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד שתחתית הפשטידה משחימה. הופכים בעזרת צלחת ומטגנים כ-15 דקות נוספות.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות מתוקות"