סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא)
סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול
אני מתה על הסלט הזה: יש בו פחמימה מורכבת, ירקות אפויים ועשבי תיבול טריים שמקפיצים את הטעמים ומרעננים את הסלט.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
4 מנות
לגריסים
- 2 כוסות גריסי פנינה או גריסים רגילים
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מלח דק
- 1 כף שמן קנולה
לאנטיפסטי
- 1/2 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה ל-3 חתיכות גדולות
- 2 יחידות שומר, חצויות לרוחבן
- 5 גזרים, קלופים
- 3 זוקיני, חצויים לאורכם
- 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס דק
לעשבי התיבול
- עלים מ-1 צרור פטרוזיליה
- עלים מ-1 צרור נענע
- עלים מ-1/4 צרור שמיר
- מיץ מ-3-2 לימונים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס דק
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- הגריסים: שוטפים היטב את הגריסים ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים, המלח והשמן, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-45 דקות. מסירים מהכיריים וממתינים כ-5 דקות. מערבבים ומאווררים את הגריסים בעזרת מזלג. מעבירים לקערה.
- בינתיים מכינים את האנטיפסטי: שמים את הירקות בתבנית. יוצקים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב ואופים 25-20 דקות, עד הזהבה. מצננים מעט וחותכים לגודל ביס (פורסים את השומר ומפרקים את הבצל לגלדים). מוסיפים לקערת הגריסים.
- עשבי התיבול: מוסיפים לקערה את כל עשבי התיבול, מיץ הלימון, שמן הזית והתבלינים, מערבבים בעדינות ומגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, במקרר. מומלץ להביא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
עוף עם אנטיפסטי
ארוחה שלמה וקלה להכנה שנצלית בתבנית אחת: כל מה שצריך לעשות זה לחתוך ירקות, להוסיף עוף ותבלינים - ולתת לתנור לעשות את שאר העבודה.
מרכיבים
5 מנות
- 1 עוף שלם מחולק ל-,8 עם העור
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 2 בטטות בינוניות-קטנות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 1/2 ק"ג דלעת, חתוכה לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ובעובי 2 ס"מ
- 5 ארטישוקים ירושלמיים בקליפתם, שטופים וחתוכים למקטעים באורך 5 ס"מ
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
- 3 קישואים, חצויים לרוחבם וחתוכים לרבעים
- 4 בצלים, קלופים וחתוכים ל-3 פרוסות
- שיניים קלופות מ-1 ראש שום
- 2 קולרבי, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 1 כף עלי טימין מיובשים
- 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל גרוס דק
- 1/4 כוס שמן זית
- אפשרות: 1 כפית פלפל צ'ילי טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות (רצוי במצב טורבו, אבל לא חובה).
- שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומערבבים היטב, כך שהירקות וחלקי העוף יצופו בתבלינים.
- מעבירים את הכל לתבנית, מכסים היטב בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור החם. לאחר כשעה ועשרים דקות מסירים את נייר האלומיניום ונייר האפייה וצולים עוד 10-5 דקות, עד שהירקות מזהיבים והעוף מקבל צבע קרמל.
- איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור במקרר.