בעד אנטיפסטי? גם אנחנו! אז בואו להכין סלט משביע או עוף בתנור

יודעים מה טעים יותר מירקות צלויים? ירקות צלויים ששידכו אותם לעוף או לסלט גריסי פנינה! אלומה בליליוס עם שני מתכונים שתכינו שוב ושוב

סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא)
סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא)

סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול

אני מתה על הסלט הזה: יש בו פחמימה מורכבת, ירקות אפויים ועשבי תיבול טריים שמקפיצים את הטעמים ומרעננים את הסלט.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4 מנות

 

לגריסים

  • 2 כוסות גריסי פנינה או גריסים רגילים
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 כף שמן קנולה

 

לאנטיפסטי

  • ‭1/2‬ ק"ג דלעת קלופה, חתוכה ל-3‬ חתיכות גדולות
  • 2 יחידות שומר, חצויות לרוחבן
  • 5 גזרים, קלופים
  • 3 זוקיני, חצויים לאורכם
  • 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • ‭3-2‬ כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור, גרוס דק

 

לעשבי התיבול

  • עלים מ-1 צרור פטרוזיליה
  • עלים מ-1 צרור נענע
  • עלים מ-1/4 צרור שמיר
  • מיץ מ-3-2 לימונים
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור, גרוס דק

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. הגריסים: שוטפים היטב את הגריסים ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים, המלח והשמן, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-45 דקות. מסירים מהכיריים וממתינים כ-5 דקות. מערבבים ומאווררים את הגריסים בעזרת מזלג. מעבירים לקערה.
  3. בינתיים מכינים את האנטיפסטי: שמים את הירקות בתבנית. יוצקים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב ואופים ‭25-20‬ דקות, עד הזהבה. מצננים מעט וחותכים לגודל ביס (פורסים את השומר ומפרקים את הבצל לגלדים). מוסיפים לקערת הגריסים.
  4. עשבי התיבול: מוסיפים לקערה את כל עשבי התיבול, מיץ הלימון, שמן הזית והתבלינים, מערבבים בעדינות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד שבוע, במקרר. מומלץ להביא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

 

 

עוף עם אנטיפסטי

ארוחה שלמה וקלה להכנה שנצלית בתבנית אחת: כל מה שצריך לעשות זה לחתוך ירקות, להוסיף עוף ותבלינים - ולתת לתנור לעשות את שאר העבודה.

 

עוף עם אנטיפסטי (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
    עוף עם אנטיפסטי(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

     

    מרכיבים

    5 מנות

     

    • 1 עוף שלם מחולק ל-‭,8‬ עם העור
    • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
    • 2 בטטות בינוניות-קטנות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
    • ‭1/2‬ ק"ג דלעת, חתוכה לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ובעובי 2 ס"מ
    • 5 ארטישוקים ירושלמיים בקליפתם, שטופים וחתוכים למקטעים באורך 5 ס"מ
    • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
    • 3 קישואים, חצויים לרוחבם וחתוכים לרבעים
    • 4 בצלים, קלופים וחתוכים ל-3 פרוסות
    • שיניים קלופות מ-1 ראש שום
    • 2 קולרבי, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
    • 1 כף עלי טימין מיובשים
    • 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
    • 2 כפיות מלח
    • 1 כפית פלפל גרוס דק
    • ‭1/4‬ כוס שמן זית
    • אפשרות: 1 כפית פלפל צ'ילי טחון

     

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200‬ מעלות (רצוי במצב טורבו, אבל לא חובה).
    2. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומערבבים היטב, כך שהירקות וחלקי העוף יצופו בתבלינים.
    3. מעבירים את הכל לתבנית, מכסים היטב בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור החם. לאחר כשעה ועשרים דקות מסירים את נייר האלומיניום ונייר האפייה וצולים עוד 10-5 דקות, עד שהירקות מזהיבים והעוף מקבל צבע קרמל.

     

    • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור במקרר. ‬

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג