מכופפת הריבות: דינה משה מכינה קונפיטורה מפתיעה מבננות וקוקוס

אם מכינים ריבות מתותים, בצל ואפילו חצילים – אז למה לקפח את הבננות? דינה משה הרימה את הכפפה, וקיבלה ממרח שאתם חייבים לנסות

דינה משה

|

21.02.19 | 22:46

ריבת בננות וקוקוס (צילום: דינה משה)
ריבת בננות וקוקוס (צילום: דינה משה)

מרכיבים

כ-1 ק"ג ממרח

 

  • 5 בננות בשלות (אך לא מדי), פרוסות
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 4 כוסות (800 גרם) סוכר
  • 1 לימון קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 2 כפיות תמצית וניל

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את הבננות, קרם הקוקוס והסוכר ומבשלים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי דקה-שתיים, עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את הלימון ומבשלים כשעה וחצי, תוך בחישה מדי פעם. בודקים אם הממרח מוכן: יוצקים כפית ממנו על צלחת קרה, ממתינים רגע והופכים את הצלחת - אם הממרח אינו נוזל, מסירים מיד את הסיר מהכיריים; אם הוא עדיין נוזל, ממשיכים לבשל ובודקים מדי כמה דקות את מצבו עד שהוא מוכן.
  3. מעבירים את הממרח לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד חודשיים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג