עוגיות שקדים ותבלינים (צילום: דור משה)
מרכיבים
כ-35 עוגיות
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס (25 גרם) שקדים טחונים
- 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית הל טחון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/4 כפית ציפורן
- אפשרות: קורט פלפל שחור טחון
- 200 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- לציפוי: 100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השקדים הטחונים, הקורנפלור והתבלינים.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה, תמצית הווניל ואבקת הסוכר ומעבדים במהירות בינונית כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם אחיד.
- מעבירים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר, מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק דסקית שטוחה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בעזרת כפית, יוצרים מהבצק כדורים בגודל אחיד ומניחים אותם בתבנית, תוך שמירה על מרווחים בין כדור לכדור. אופים 18-12 דקות, רק עד שתחתית עוגיות השקדים מזהיבה אך פניהן עדיין בהירות. מוציאים ומצננים במשך 10 דקות.
- שמים את אבקת הסוכר לציפוי בקערה בינונית. מעבירים 5 עוגיות לקערה ומערבבים בעדינות, לציפוי מלא. מצפים באותו אופן את שאר העוגיות, 5 בכל פעם.
- איך שומרים? עד 5 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
- עוד מתכונים מצוינים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"
אוהבים לאפות עם תבלינים? יש גם שושני שמרים עם קינמון מבצק רך וחמאתי - לחצו על התמונה