אספרסו כפול: עוגיות סנדוויץ' קקאו וקפה – שנמצא גם בבצק וגם במילוי

עוגיות סנדוויץ' לא חייבות להיות עם ריבה: גרסה מפנקת בצבע שחור מפתה, עם מלית חמאתית ועשירה כמו במתכונים אמריקאיים

עוגיות סנדוויץ' שוקולד-קפה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגיות סנדוויץ' שוקולד-קפה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ‭1 2/3‬ כוסות פחות 1 כף (225 גרם) קמח
  • 1 כוס פחות 1 כף (90 גרם) אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס או 2 כפיות קפה מגורען מומס ב-1 כפית מים רותחים

 

למלית
  • 115 גרם חמאה, רכה
  • ‭2/3‬ כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף (15 מ"ל) ליקר קפה או 1 כף קפה חזק (2 כפיות קפה + כפית מים)

 

אופן ההכנה

  1. העוגיות: שמים בקערת המערבל עם להב הסכין את החמאה, הסוכר, הביצה ותמצית הווניל. מעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח, הקקאו והקפה ומעבדים עוד קצתף רק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים קצת את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
  2. מחממים את התנור ‭ 180-ל‬מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים בו עיגולים או פרחים בקוטר ‭ 5-כ‬ס"מ ומניחים אותם בתבניות במרווחים של ‭ 3-כ‬ס"מ זה מזה. אופים ‭ 15-12‬דקות, עד שהעוגיות מתייצבות. מצננים לגמרי.
  4. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים היטב לקרם אחיד.
  5. הרכבת עוגיות הסנדוויץ': מניחים על מחצית מהעוגיות ככפית מקרם המלית, משטחים מעט ומכסים בעוגייה נוספת. מגישים.

 

  • איך שומרים? עד שבועיים, בכלי אטום במקרר. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג