צילום: שי יחזקאל

השנה נאכל דג צמחוני, נלמד לנשום נכון ונטפח אובססיה לאבקת קולגן

כשפרסונליזציה היא המגה־מגמה בתחום ה-Wellness השנה, (את הרכב חיידקי המעיים כבר בדקתם?) אילו חידושים מבקשים לשפר את חיינו ב-2019? התחזית

אם אתם לא מתחברים למדיטציה או ליוגה, ואפילו לא לסרטוני יוטיוב ולאפליקציות שמציעים ללמד אתכם נשימה נכונה, יש סיכוי גבוה שהשנה תוכלו פשוט לגשת לשיעור נשימה (צילום: Shutterstock)
אם אתם לא מתחברים למדיטציה או ליוגה, ואפילו לא לסרטוני יוטיוב ולאפליקציות שמציעים ללמד אתכם נשימה נכונה, יש סיכוי גבוה שהשנה תוכלו פשוט לגשת לשיעור נשימה (צילום: Shutterstock)

ניצני המגמה הזאת צצו כבר לפני יותר מעשור, ובמהלך השנה החולפת לא נותר מקום לספק: פרסונליזציה היא המגה־מגמה בתחום הוולנס. עד כה היא כבר הספיקה להיכנס כמעט לכל תחומי החיים – מטיפולים ותרופות בהתאמה אישית, דרך אפליקציות מעקב ועד נעלי ריצה המותאמות לכף הרגל הפרטית שהשיקה לאחרונה ברוקס בשיתוף HP.

 

על פי התחזיות, השנה היא צפויה לפרוח במלוא תפארתה. מה יהיה לנו? הבדיקות האישיות להרכב חיידקי המעיים שלנו, חילוף החומרים, חסרים תזונתיים והקוד הגנטי ילכו וישתכללו, וישפיעו לא מעט על האופן שבו אנשי הכושר, הדיאטה והרפואה יטפלו בנו.

 

כמו כן, חברות מסחריות יציעו לנו שירות התאמה פרטני לחטיפים, לתוספי תזונה ולמוצרים ושירותים נוספים בתחום הוולנס. תחום שיקבל השנה פוש רציני לעבר הפרסונליזציה הוא הביוטי. חברות הטיפוח משקיעות בימים אלה סכומים לא מבוטלים בפיתוח שיטות לאבחון העור מרחוק שיאפשרו להן להתאים אישית את התכשירים למצב העור של הלקוחות.

 

מעבר לכל אלה, האלגוריתמים של הרשתות החברתיות ימשיכו לאסוף מידע וללמוד אותנו במטרה להתאים לנו אישית מידע והצעות מסחריות, ותעשיית הבינה המלאכותית, שאנחנו פוגשים היום במכשירים כמו אלקסה וסירי, תמשיך לעשות שימוש באלפי מקורות נתונים ובמידע שהמשתמשים מזינים לתוכה, כדי להציע לנו התאמה אישית למזון, לתחביבים, לפעילויות ואפילו הצעות לבוש.

 

 

כושר

משקולות דיגיטליות: חדר כושר שלם על הקיר 

נושא הבשורה הוא ה־Tonal, פאנל אימון ביתי המורכב על הקיר ומאובזר במסך תצוגה גדול (צילום: מתוך האתר www.tonal.com)
    נושא הבשורה הוא ה־Tonal, פאנל אימון ביתי המורכב על הקיר ומאובזר במסך תצוגה גדול(צילום: מתוך האתר www.tonal.com)

     

    אם אתם מהטיפוסים שמעדיפים להתאמן בבית, בטח תשמחו לשמוע שב־2019 יש סיכוי טוב שתוכלו להיפטר מהמשקולות הביתיות, גומיות ההתנגדות ושאר האביזרים שתופסים לכם מקום לטובת החלופה הדיגיטלית שלהם. נושא הבשורה הוא ה־Tonal, פאנל אימון ביתי המורכב על הקיר ומאובזר במסך תצוגה גדול. למסך מחוברות שתי זרועות בעלות כבלים נמתחים המייצרים התנגדות אלקטרומגנטית שמדמה משקלים אמיתיים. המכשיר יכול לספק תוכניות אימון מגוונות לכל חלקי הגוף בליווי מאמן וירטואלי, והוא משווק תחת הכותרת המבטיחה An entire gym on your wall.

     

    שיעורי נשימה

    אם אתם לא מתחברים למדיטציה או ליוגה, ואפילו לא לסרטוני יוטיוב ולאפליקציות שמציעים ללמד אתכם נשימה נכונה, יש סיכוי גבוה שהשנה תוכלו פשוט לגשת לשיעור נשימה, אולי אפילו במכון הכושר הביתי שלכם.

     

    ככה זה לפחות נראה כרגע מעבר לים: בלונדון אפשר למצוא את Breathpod - סטודיו שנועד ללמד אתכם לנשום נכון, וכל זה בלי יוגה או מדיטציה אלא בעזרת מדריך מומחה שילמד אתכם לנשום נכון, ולנשום בכלל. כן, מתברר שגם את הפעולה הטבעית והבסיסית הזאת רובנו עושים לא נכון.

     

    גוף

    כרונוביולוגיה: לנטר את מחזור השינה כמו הנסיך הארי 

    כדאי שתכירו את המונח הזה, כי נשמע אותו כנראה הרבה מאוד השנה. 2018 הייתה ללא ספק "שנת היגיינת השינה" הודות לכוהנת הוולנס גווינת' פאלטרו שדיברה על החשיבות שלה בלי סוף, אבל השנה נצלול להבנה מעמיקה יותר של מה שמכונה "השעון הביולוגי" וההשפעה המכרעת שלו על אורח החיים והבריאות שלנו, או ליתר דיוק: על שני ההורמונים שמושפעים ממנו רבות – קורטיזול ומלטונין.

     

    הקורטיזול אמור להגיע לשיאו בבוקר כדי לעזור לנו להתעורר, להיות דרוכים ולהכין את הגוף לפעילויות היום, והמלטונין, המכונה גם "הורמון השינה" ומופרש בשעות הערב, אמור לשגר אותנו למיטה. השנה תהיה התמקדות נרחבת בשני ההורמונים האלה ובסנכרון שלהם, ורבים יציעו לנו לנקוט פעולה שתעזור להם לתפקד כראוי: לצאת החוצה בשעות הבוקר כדי להיחשף לאור יום, להרחיק את המסכים מחדר השינה, לעשות פעילות גופנית, להפסיק לאכול מוקדם בערב, ובעיקר להתמיד בשגרת יום מסודרת שתתמוך בשעון הביולוגי שלנו.

     

    משינה נקייה למעמקי השעון הביולוגי. גווינת' פאלטרו (צילום: Gettyimages)
      משינה נקייה למעמקי השעון הביולוגי. גווינת' פאלטרו(צילום: Gettyimages)

       

      שמירה על מחזור הערות־שינה טומנת בחובה הבטחות בריאותיות רבות, כמו רמות מוגברות של אנרגיה, חדות מנטלית, מצב רוח טוב יותר, אכילה מאוזנת ופחות סיכון ללקות במחלות כרוניות כמו סוכרת, מחלות לב ועוד. זו גם הסיבה לכך שיותר אנשים ב־2019 יבצעו ניטור אקטיבי של מחזור השינה שלהם בעזרת אפליקציות ייעודיות (האפליקציה Oura Ring היא האהובה על הנסיך הארי, למקרה שתהיתם).

       

      וישנן גם נורות מותאמות ביולוגית שנועדו לתמוך במחזור השינה שלנו. חברת GE, למשל, שחררה לא מזמן את ה־C Sleep by GE Light Bulb, תאורה חכמה שנועדה לתמוך במחזור הערות־שינה ומשתנה אוטומטית מתאורה כחלחלה בבוקר לתאורה בגוון כתמתם וחם בשעות הערב.

       

      בריאות המוח: החזרת הפוקוס וחיזוק הזיכרון  

      שינה גרועה, תזונה לא מאוזנת, השתלטות הטכנולוגיה וזיהום האוויר הם רק חלק מהגורמים שמשפיעים על בריאות המוח שלנו מדי יום. בשנה שעברה חווינו שטף של מידע בנושא, מגמה שרק צפויה להתחזק במהלך 2019, כשהדגש הוא על החזרת הפוקוס וחיזוק הזיכרון בתוך עולם כאוטי ועמוס מידע שמשפיע עליהם לרעה.

       

      העיסוק הרב בבריאות המוח קשור אולי לעלייה התלולה בשכיחות האלצהיימר. כבר כיום מומחים רבים בעולם טוענים שהאלצהיימר הוא המגפה של המאה ה־21. שכיחות המחלה מעל גיל 65 עומדת היום על כ־10% מהאוכלוסייה ועל כ־20%־30% בגילאי 85 ומעלה. על פי ההערכות, עד שנת 2050 כמחצית מהאוכלוסייה שתגיע לגיל 85 ומעלה עלולה לחלות באלצהיימר.

       

      העיסוק בבריאות המוח בשנת 2019 צפוי להיות בעיקר סביב אכילת מזונות ידידותיים למוח כמו דגים, ירקות ופירות שמכילים ליקופן, בטא־קרוטן וזיאקסנטין. מעבר לתזונה אנחנו צפויים לעסוק השנה בלמידה של דברים חדשים במטרה לשפר את תפקודי המוח. מה למשל? ללמוד שפה או לנגן על כלי נגינה, להשקיע בקשרים החברתיים, להתחבר לטבע ולסביבה, ובעיקר להתנתק מהמכשירים האלקטרוניים שסביבנו, שלטענת מומחים רבים פוגעים בבריאות המוח בגלל החשיפה המסיבית לעודף מידע והעלאת רמות הסטרס. בהתאם לכך אפשר לצפות גם למגמה של עיסוק מרבי בגמילה ממסכים ומטכנולוגיה.

       

      רפואה משלימה

      איורוודה: ניקוי רעלים פנצ'ה קארמה כבר עשית?

      הרפואה ההודית המסורתית, שקיימת כבר 5,000 שנה, קיבלה תנופה מחודשת ב־2018. היא התפוצצה לתודעה הציבורית בזכות האובססיה לכורכום וחמאת הגהי, שהפכה לכוכבת המטבח הודות לפופולריות של הדיאטה הקטוגנית וגישות תזונה שמעודדות שימוש בשומנים בריאים.

       

      גם להוליווד היה תפקיד מפתח בכל מה שנוגע להעלאת הפופולריות של האיורוודה וחיבורה למיינסטרים. זאת לאחר שכל מיני סלבז התנסו בניקוי רעלים מהרפואה ההודית המסורתית בשם פנצ'ה קארמה (Panchakarma), ודיווחו על כך בהתלהבות ברשתות החברתיות.

       

      שנת 2019 צפויה להמשיך את המגמה ולהפוך את הרפואה ההודית לפופולרית אפילו יותר. לאחרונה יצאו לשוק האמריקאי כמה ספרי בישול מבוססי איורוודה, כמו East to West של ג'סמין המסלי ו־Eat Feel Fresh של סהרה רוז. כמו כן, יותר ויותר מוצרים מבוססי איורוודה נוחתים על המדפים, ביניהם גם תוספי תזונה ופורמולות שמבוססות על התורה העתיקה, כמו למשל טריפלה, שנחשבת ל"אם כל הפורמולות".

       

       

      תזונה

      טונה-טופו: דגים ממקור צמחי

      אחד הטרנדים הבולטים השנה בתחום התזונה, שגם הולך מצוין עם הפריחה של הצמחונות והטבעונות, יהיה דגים ממקור צמחי (סויה, טופו) שייכנסו לשוק תחליפי הבשר.

       

      חברת Sophie’s Kitchen הקליפורנית, שמייצרת תחליפי דגים על בסיס צמחי לרשתות כמו "הול פודס", דיווחה על צמיחה של 72% במכירות מהרבעון הראשון של 2017 עד הרבעון הראשון של 2018, והמגמה הזאת רק צפויה לגדול. חברות חדשות שמייצרות שימורי טונה ממקור צמחי, כמו Ocean Hugger Food ו־Good Catch, כבר נכנסו לשוק, וזה כנראה רק עניין של זמן עד שנראה את התחליפים האלה גם בישראל.

       

      חטיפים מועשרים: פופוקורן עם גהי

      גם תחום החטיפים לא נשאר מיותם. הפרוביוטיקה צפויה לעשות כניסה מרשימה למוצרי המדף היומיומיים, ובארצות הברית אפשר למצוא כבר היום גרנולה וחמאת בוטנים מועשרות בפרוביוטיקה וחטיפים אחרים שמועשרים בשמנים טובים, כמו למשל פופוקורן עם גהי.

       

      כמו כן, תוסף תזונה המופק משמן קוקוס בשם MCT Oil Powder, שמיוחסות לו תכונות כמו הגברת האנרגיה והקלה בעיכול, צפוי להיות משולב בחטיפים רבים, וכן אצות, סלמון ושאר רכיבים ימיים. במקרר תמצאו גלידות מועשרות ברכיבים בריאים כמו טחינה, אבוקדו, מי קוקוס ואפילו חומוס.

       

      טיפוח

      אובססיית הקולגן נמשכת

      עוד מגמה שאת הניצנים שלה יכולנו לראות כבר ב־2018 היא אובססיית הקולגן שתקפה אותנו מכל עבר. בשנה החולפת ראינו יותר ויותר תוספי תזונה שהציעו בוסט של קולגן לטובת מראה העור והשיער, אבל זה ממש לא עומד להסתיים כאן.

       

      ההתלהבות שלה תרמה להעמקת בטרנד. ג'ניפר אניסטון, (צילום: Gettyimages)
        ההתלהבות שלה תרמה להעמקת בטרנד. ג'ניפר אניסטון,(צילום: Gettyimages)

         

        ב־2019 אנחנו צפויים לקבל מטח של מוצרי טיפוח שמתיימרים להכיל קולגן ולא מעט תוספי אבקת קולגן שיהיה אפשר לרכוש בבתי המרקחת, הטבע וגם בחנויות און ליין. ההתלהבות של סלבס כמו ג'ניפר אניסטון, שסיפרה שהיא מוסיפה לשייק שלה מדי בוקר אבקת קולגן, תרמה לא מעט להעמקת הטרנד. גם צריכה של ויטמינים ונוגדי חמצון שמעודדים ייצור קולגן בגוף, כמו ויטמין C, תהיה במרכז השיח השנה.

         

        חלבון הפלא: האם אבקות הקולגן הן מעיין הנעורים החדש? >>

         

        עוד 6 טרנדים קטנים שיגדלו במהלך 2019:

         

        1. תוספי תזונה לטיפוח עבור גברים

        לא רק נשים רוצות לטפח את העור מבפנים ולחזק את השיער, גם גברים. המותג החדש For Hims שהושק לאחרונה מציע להם בדיוק את זה.

         

        2. פרוביוטיקה גם בניקיון

        היכונו למתקפת הפרוביוטיקה גם על מדפי הניקיון. חברת Counter Culture כבר מייצרת תרסיס ניקיון שמכיל חיידקים פרוביוטיים עם הבטחה לניקיון מעמיק בהרבה שישמיד את רוב החיידקים הרעים בלי לפגוע בנו או בסביבה. וזו כנראה רק ההתחלה.

         

        3. נופש בקוטב הצפוני

        תשכחו מכרתים, עזבו את סיישל. היעד החם, או שמא יש לומר הקפוא, לכל מי שמחפש נופש וולנס, הוא הקוטב הצפוני, שהשנה ישיק את אתר הנופש והספא הראשון שלו,Arctic Bath.

         

        4. Healing Cafes

        בעולם כבר צצו כמה בתי קפה שמציעים גם סביבה מרגיעה וביתית, משהו שמזכיר יותר סלון מאשר בית קפה. בישראל קוראים לזה פשוט קפה שכונתי.

         

        5. מזון־על לשיער

        צפו למבול של מוצרי טיפוח לשיער המועשרים בסופר־פודס כמו קייל וספירולינה.

         

        6. C Beauty

        אחרי שכולנו התאהבנו במוצרי הטיפוח הקוריאניים, המכונים גם K-Beauty, עכשיו מגיע תורו של הטיפוח הסיני, שאוהב, ניחשתם נכון, לשלב קולגן במוצרים שלו. בין המותגים הסיניים המובילים שצפויים להגיע אלינו: Pechoin.

          

        אימוני התאוששות, אנטי פולושן, מעבדות ביו-האקינג, שמן זרעי ההמפ ויינות אורגניים - עוד מגמות וולנס חמות בגיליון ינואר של "מנטה"

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד