משהו מפנק ליד התה: עוגת תפוזים נימוחה עם שטרויזל

למטה: עסיסיות נהדרת ומרקם נימוח, למעלה: פירורי בצק פריכים וטעימים. בסך הכל: עוגה מושלמת לחורף, שכיף לאכול כשבחוץ קר וגשום

עוגת תפוזים עם שטרויזל (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
עוגת תפוזים עם שטרויזל (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק גדולה)

 

לשטרויזל

  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 75 גרם סוכר
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח

 

לעוגה

  • 1 תפוז בינוני, בקליפתו
  • (כ־220 גרם)
  • 2 ביצים, גודל L
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (150 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 2 כפות מיץ תפוזים

 

ההכנה

1. השטרויזל: שמים בקערת מעבד המזון (או בקערה רגילה) את כל מרכיביו ומעבדים בהפסקות (אפשר גם לעבד ידנית, בקצות האצבעות) לפירורים. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.

2. העוגה: שמים את התפוז בסיר, יוצקים מים לכיסוי מלא, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהתפוז רך (בודקים בנעיצת סכין).

3. בינתיים, מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

4. מסירים מהתפוז את הכיפה עם העוקץ ואת התחתית. מעבירים אותו (בקליפתו) למעבד המזון וטוחנים למחית חלקה.

5. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל עם וו הגיטרה ומעבדים 5-4 דקות במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את השמן ומעבדים עוד 5-4 דקות. מוסיפים את הקמח, מחית התפוז ומיץ התפוזים ומעבדים לעיסה אחידה.

6. יוצקים את העיסה לתבנית ומפזרים עליה את השטרויזל.

7. אופים כ־35 דקות, עד שהשטרויזל מזהיב וקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.

 

 

  • משך הכנה: כ־25 דקות (לא כולל אפייה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 5 ימים, מכוסה, בטמפרטורת החדר (בקיץ – במקרר)

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד