פריכיות: פתרון פרקטי לנשנושים או תחתיות קרטון שמחבלות בדיאטה?

מצד אחד הן זולות יחסית, זמינות מאוד ובעלות מרקם פריך שיכול להשקיט חשקים לחטיפים. מצד שני אין אחד שיתבלבל בין פריכית לבין צ'יפס וגם יצליח לשבוע ממנה

גל סנדלר קאראסיק

|

17.01.19 | 09:06

ארבע פריכיות או פרוסה טובה של לחם - מה יותר שווה לך? (צילום: Shutterstock)
ארבע פריכיות או פרוסה טובה של לחם - מה יותר שווה לך? (צילום: Shutterstock)

אחד הדברים הראשונים שעושה כל מי שמתכנן להתחיל בדיאטה הוא להצטייד במוצרים שנחשבים לדיאטטים ובראשם הפריכיות. הרעיון הזה של להכין את עצמך להצלחה הוא טוב ביסודו אבל הוא גם דורש בחינה ביקורתית של עגלת הקניות שלכם, כאשר כל מוצר שנכנס אלייה חייב להיות מוטל בספק: האם הוא מתאים לכם? מהם היתרונות שלו? מה החסרונות? ולא פחות חשוב - האם הוא טעים לכם בכלל?

 

הפריכיות הן עדיין אחת מברירות המחדל של חלק מהדיאטניות. מי שביקר אצל כמה מהן, קיבל לפחות פעם אחת תפריט שכלל ארוחה או נשנוש המבוססים על פריכיות עם ממרח כלשהו. כשמסתכלים על הערך התזונתי שלהן קל להבין מה הסיבה לכך:

 

>> פריכית אחת במשקל של כ-8 גרם מכילה בסביבות ה-30 קלוריות, פחות מחצי גרם חלבונים או שומנים וקרוב ל-7 גרם פחמימות. פריכיות בטעמים או מצופות מכילות כמובן תוספות של סוכר, מלח, שומן ומרכיבים אחרים.

 

האם כדאי לנו לשלב אותן בדיאטה? להלן היתרונות והחסרון:

 

היתרונות

  • מדובר במוצר זמין ונגיש. אפשר למצוא אותן בכל מקום תמיד, הן נמכרות אפילו בתחנות דלק במחיר סביר.
  • יש להן טעם נייטרלי שגם הילדים מתחברים אליו (בעיקר לזה של המצופות בשוקולד מריר).

זה מוצר נוח. אין צורך בתנאי אחסון מיוחדים, קירור/חימום/חושך וכו'. הפריכיות ארוזות בכמויות קטנות בנפרד ואין יותר קל מפשוט לקחת שקית אחת בתיק בדרך לעבודה/טיול/סידורים וכו'. לא יקרה להן כלום גם אם תשכחו אותן בתיק.

  • הן נטולות גלוטן מה שמהווה יתרון עבור צליאקים או אנשים בעלי אי סבילות שמחפשים פתרון נגיש.

 

 

החסרון

  • בין כל הטוב הזה לא תמצאו יתרון אחד חשוב והוא: תחושת שובע. שובע זאת לא רק התחושה בסיום הארוחה, אלא תחושה הורמונלית שמלווה אותנו לאורך כל היום. אם אתם מרגישים כל היום חשק למתוקים, כנראה משהו בארוחות שלכם לא עובד - לא משביע אתכם.

 

איך מקבלים תחושה של שובע?

התחושה הזאת מושגת באמצעות צריכה נאותה של חלבונים וסיבים תזונתיים. אם תאכלו כמות מספקת מהם, תהנו מתחושת שובע, תחזקו פחות במתוקים ועל הדרך גם תאיצו את התהליך של הירידה במשקל.

 

הפריכיות מכילות המון פחמימות ביחס לחלבונים ולסיבים התזונתיים. לרוב, המוצר מכיל יותר מ-80% פחמימות ואל לנו לשכוח שמדובר בעצם על סוכרים. אכילת סוכרים מקפיצה את רמות הסוכר בדם מיד בסיום הארוחה ולאחר מכן נחווה צניחה ורעב חוזר. בנוסף לכך, הקפיצות האלה מגבירות את החשקים שלנו לפחמימות פשוטות, מה שמקשה על ירידה במשקל ושמירה על תזונה בריאה.

 

ארוחת בוקר משביעה, חייבת להכיל לפחות 16 גרם חלבון. ארבע פריכיות לא יספקו לך אפילו רבע מכך, אך בהחלט 'יתרמו' לך קצת פחות מ-30 גרם פחמימות.

 

>> בשורה תחתונה: יש להתייחס לפריכיות כמו אל פחמימה פשוטה לכל דבר, ופחמימה לא מובילה לשובע.

 

גל סנדלר קאראסיק היא נטורופתית שמעבירה סדנאות של תזונה בריאה ומגוונת לילדים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד