הסלט שינקה לכם את הכבד: עם נבטוטי מש, עדשים שחורות וחומוס

הידעתם שלנבטוטים יש כוחות על? הם עשירים בוויטמינים, בחומצות אמינו ובנוגדי חמצון חזקים שיסייעו להוריד את רמת השומנים והסוכרים בדם, ישביעו ויזינו אתכם

ריטה שאוליאן

|

13.12.18 | 08:54

סלט עשיר, מזין ובריא (צילום: ריטה שאוליאן)
סלט עשיר, מזין ובריא (צילום: ריטה שאוליאן)

הנבטוטים הם בעצם קטניות שהושרו במים והונבטו. התהליך מפעיל את הקטניות ומרפיץ את הערך התזונתי שלהם עבורנו. כל נבטוט מכיל אנזימים המסייעים לתהליכים ביוכימיים בגוף, עתיר בוויטמינים מקבוצת B (שתומכים במערכת העצבית) ובוויטמין C, עשיר בחומצות אמינו ובכלורופיל (שמנקה את הכבד מרעלים). כמו כן, ההנבטה הופכת את הקטניות לקלות לעיכול ומפחיתה את כמות הפחמימות בהן. ואת כל הטוב הזה אפשר להשיג בקלי קלות:

 

אני אוהבת להנביט בעיקר מש אבל אין שום מניעה להשתמש בקטניות אחרות.

1) משרים 2 כוסות שעועית מש למשך הלילה.

2) בבוקר, מסננים את המש ומניחים בשכבה אחידה בתוך מסננה פשוטה. את המסננת מניחים על סיר תואם, כדי שיוכל לקלוט את המים המטפטפים.

3) פעם ביום מתיזים מים על המש.

4) תוך יומיים יש לכם נבטוטים מוכנים למאכל.

 

 

סלט עדשים שחורות ומש מונבט

 

מרכיבים

 

  • 2 כוסות נבטוטי מש
  • 2 כוסות נבטוטי עדשים שחורות
  • 1 כוס גרגרי חומוס מוכנים לאכילה
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים, פרוסים דק
  • 1 כוס פטריות טריות, פרוסות
  • 1/2 בצל סגול קטן, פרוס
  • 1 מלפפון גדול פרוס
  • 5 עלי חסה, חתוכים גס
  • פילפלוני שיפקה, קצוצים  (לא חייבים)

 

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מיץ מלימון שלם

 

אופן הכנה

  1. מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  2. מערבבים יחד את מרכיבים הרוטב בקערה קטנה.
  3. יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים עד לפיזור אחיד. מגישים מיד.

 

ריטה שאוליאן היא דיאטנית קלינית המתמחה בגמילה מסוכר, רפואה סינית ואיזון רגשי

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג