הברקות עם ירקות: רעיונות מקוריים להכנת זוקיני, כרובית או שעועית

מיציתם את האנטיפסטי? קבלו מתכונים שיגוונו לכם את שגרת הירקות בתנור: כרובית עם פסטו עשבי תיבול, מניפת זוקיני וחצילים, או שעועית ירוקה עם דלעת

Xnet

|

18.11.18 | 10:17

טיאן – ירקות בתנור בסגנון פרובנסלי (צילום: מירי צדוק)
טיאן – ירקות בתנור בסגנון פרובנסלי (צילום: מירי צדוק)

טיאן – ירקות בתנור בסגנון פרובנסלי / מירי צדוק

מנה צבעונית ויפהפייה של ירקות בתנור, שמקורה באזור פרובאנס שבצרפת. היא מורכבת מפרוסות של ירקות שנאפות בתיבול של שום, תימין ושמן זית.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית אובאלית באורך 30 ס"מ

 

  • 1 זוקיני ירוק
  • 1 זוקיני צהוב
  • 1 קישוא
  • 1 חציל קטן וארוך
  • 2 עגבניות בינוניות, רצוי מזן תמר
  • 1 בצל סגול
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • עלים טריים מ-2 גבעולי תימין
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חותכים את כל הירקות (בלי לקלוף אותם) לפרוסות בעובי כ-2 מ"מ – חשוב לשמור על עובי אחיד.
  3. משמנים את התבנית. מסדרים בה את הירקות במעגלים כשהם חופפים מעט, כמו רעפים.
  4. מתבלים במלח, פלפל ותימין, מזלפים את שמן הזית ומפזרים את השום.
  5. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים את הירקות בתנור במשך 40 דקות. מסירים את הרדיד ואופים 10 דקות נוספות.

 

  • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

 

פרחי כרובית עם פסטו עשבי תיבול וצנוברים קלויים / אולגה טוכשר

אין משהו שעם ישראל אוהב יותר מכרובית צלויה, שמשודכת כאן לפסטו עשבי תיבול. הפסטו שלי עשוי מפטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום – אבל אפשר להשתמש בעלים משלושה צרורות של אותו עשב תיבול, או בכל תמהיל אחר. מי שאוהב פסטו עשיר, מוזמן להוסיף עוד אגוזים.

 

פרחי כרובית עם פסטו עשבי תיבול וצנוברים קלויים (צילום: אולגה טוכשר)
    פרחי כרובית עם פסטו עשבי תיבול וצנוברים קלויים(צילום: אולגה טוכשר)

     

    מרכיבים

    10-8 מנות

     

    • 1 כרובית גדולה, מחולקת לפרחים
    • שמן זית
    • מלח גס, פלפל
    • שחור גרוס
    • לפסטו
    • עלים מ-1 צרור פטרוזיליה
    • עלים מ-1 צרור כוסברה
    • עלים מ-1 צרור בזיליקום
    • 7 שיני שום, קלופת
    • 1/2 1 כפיות מלח (או לפי הטעם)
    • 1/2 1 כוסות
    • (כ-150 גרם) אגוזים לפי הטעם: מלך, פקאן, קשיו, בוטנים וכדומה
    • 1 כוס שמן זית
    • להגשה: חופן צנוברים

     

    אופן ההכנה

    1. מרתיחים מים בסיר. חולטים את פרחי הכרובית במשך 7-5 דקות, עד שהם מתרככים רק קצת, ומסננים.
    2. בינתיים, מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    3. מניחים את פרחי הכרובית בתבנית, מזלפים עליהם שמן זית ומפזרים מלח ופלפל. צולים כ-25 דקות, עד שפרחי הכרובית מזהיבים (אם צריך, סובבו את תבנית האפייה, להבטיח צלייה אחידה).
    4. הפסטו: שמים בקערת מעבד המזון את כל העלים, השום, המלח והאגוזים. מעבדים בהפסקות (פולסים) קצרות ומוסיפים בהדרגה את שמן הזית. ממשיכים לעבד כך עד שמתקבל רוטב אחיד אך מעט גרגירי. טועמים ומתקנים תיבול.
    5. מחממים מחבת יבשה וקולים את הצנוברים תוך ערבוב כ-2 דקות, עד שהם מזהיבים.
    6. הרכבת המנה: מניחים את פרחי הכרובית בצלחת הגשה, יוצקים עליהם פסטו בנדיבות, מפזרים צנוברים ומגישים.

     

    • עוד מתכונים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"

     

     

    דלעת ושעועית ירוקה בתנור / אפרת סיאצ'י

     

    דלעת ושעועית ירוקה בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
      דלעת ושעועית ירוקה בתנור(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • 400 גרם (כ-3 כוסות) דלעת קלופה, חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
      • 1 בצל קטן, קצוץ גס
      • 300 גרם (כ-3 כוסות) שעועית ירוקה קפואה, מופשרת

       

      לרוטב

      • 3 כפות שמן זית
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 2 כפות סילאן
      • 1 שן שום, כתושה
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
      2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
      3. שמים את הדלעת והבצל בקערה, מערבבים עם 3 כפות מהרוטב ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 30-25 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
      4. שמים את השעועית הירוקה הקפואה בקערה ומערבבים עם 2 כפות מהרוטב. פותחים בזהירות את דלת התנור ומפזרים על הדלעת. יוצקים את יתרת הרוטב ומערבבים קלות. אופים 10 דקות נוספות.

       

       

        ויש גם פשטידת ברוקולי פרווה במחבת - לחצו על התמונה

         

          (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (5 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג