שמרים לימים קרים: שושני פקאן וקינמון שיחממו אתכם כשיורד גשם

מה טעים יותר מעוגת שמרים? עוגת שמרים בחורף! אז נצלו את הממטרים שבפתח כדי להתפיח ולאפות שושנים עם קינמון, פקאן וקרמל

דור משה

|

14.11.18 | 09:25

שושני שמרים עם קינמון, פקאן וקרמל (צילום: דור משה)
שושני שמרים עם קינמון, פקאן וקרמל (צילום: דור משה)
דמיינו לעצמכם עוגה מבצק שמרים רך וחמאתי עם מלית עשירה של פקאנים, קינמון וסוכר חום. הסוכר מתקרמל בתנור יחד עם החמאה, והתוצאה היא מאפה מושחת ועשיר שנותן לקינמון את הכבוד הראוי לו.

 

שימו לב, הבצק רך במיוחד וייתכן שבימים חמים תיאלצו לקמח אותו היטב. במקרה שכזה, חשוב להבריש ממנו את כל שאריות הקמח בסיום הרידוד.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

12 שושני שמרים 

 

לבצק

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 חלמון מביצה בגודל L
  • 150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

 

לסירופ

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר

 

למלית

  • 2 כוסות (220 גרם) אגוזי פקאן
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה, מעט דחוס
  • 1 כף קינמון
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס (85 מ"ל) חלב

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה ומעבדים במהירות בינונית כ-3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, ולאחר שהן נטמעות לשים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך 14-10 שעות.
  3. סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את המים והסוכר. מביאים לרתיחה, תוך ערבוב, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מצננים ומעבירים למקרר.
  4. המלית: טוחנים את אגוזי הפקאן במעבד מזון, עד שמתקבלים פירורים דקים יחסית. מעבירים את האגוזים לקערה ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית. שומרים בצד.
  5. העיצוב והאפייה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את אחד החלקים לריבוע בגודל 30X30 ס"מ. מורחים על הבצק מחצית מכמות המלית ומגלגלים לרולדה. בעזרת סכין חדה, מסירים את קצוות הרולדה וחותכים אותה ל-6 חלקים שווים. משכיבים כל חלק בתבנית מאפינס.
  6. יוצרים באותו אופן 6 מאפים נוספים מהחלק השני של הבצק.
  7. מכסים את המאפים בניילון נצמד באופן רופף ומתפיחים במשך 50 דקות. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  8. אופים את שושני השמרים במשך 20-15 דקות, עד שהם מזהיבים מבחוץ ואפויים מבפנים (אפשר לבדוק את אחד המאפים בעזרת סכין).
  9. מוציאים את שושני השמרים מהתנור ומצננים 15 דקות. מברישים בסירופ הסוכר הקר. מקררים לטמפרטורת החדר ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

  • עוד מתכונים מתוקים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"

 

 

מתחשק לכם דווקא מלוח? נסו שושני שמרים עם פסטו ועגבניות צלויות! לחצו על התמונה

 

  (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג