מי רוצה ביס סליים? גרסאות אכילות ללהיט הדביק שקל מאוד להכין בבית

גם אתם כבר מטפסים על הקירות לקראת סוף החופש, ומוצאים שם שאריות סליים? יש לנו רעיון: גייסו לטובתכם את הלהיט הדביק והכינו עם הילדים גרסה נטולת רעלים שלו

ילנה ויינברג

|

21.08.18 | 09:24

איך תעדיפו את המרשמלו האכיל שלכם - עם שוקולד, מרשמלו, טופי או סוכריות גומי? (צילום: קובי בכר)
איך תעדיפו את המרשמלו האכיל שלכם - עם שוקולד, מרשמלו, טופי או סוכריות גומי? (צילום: קובי בכר)

מי שלא מבינים למה צריך סליים אכיל – רבע ילד לא היה להם. הלהיט בעל המרקם המוטל בספק ממשיך להדביק את הילדים גם בקיץ, והבעיה היא שבדרך כלל הוא עשוי מחומרים לא ידידותיים במיוחד. אבל מתברר שיש פתרון בטוח: סליים שעשוי כולו מחומרים אכילים - בלי דבק, בלי חומרי ניקוי ובלי חומרים רעילים. אתם מוזמנים לגלות איך מכינים אותו בטעמים ובמרקמים שונים.

 

לפני שמתחילים

  • בואו נגיד את זה: בריא זה לא. הסליים שתכינו אמנם אכיל, אבל לא מומלץ לבסס עליו ארוחה - הוא מכיל הרבה יותר מדי סוכר או קורנפלור (או שניהם).
  • אמנם הסליים נתפס כמשחק, אבל הפעם מדובר במשחק אכיל, ולכן הקפידו על ידיים נקיות ועל משטח עבודה נקי. בנוסף, רצוי שכמה שפחות ידיים ייגעו בסליים המוכן. אם הילד/ה מספיק גדולים כדי להכין את הסליים בעצמם, הסתפקו בהדרכה מילולית והניחו להם לעשות הכל לבד.
  • מרקם הסליים האכיל שונה מזה של עמיתו הרגיל. כדאי להכין את הילדים לכך, כדי שלא יתאכזבו מכך שהיצירה שלהם לא נמתחת לאורך הסלון.
  • רוצים לשדרג? הוסיפו לסליים בשלב הערבוב הפתעות, כמו נצנצים אכילים, סוכריות לקישוט עוגות או מיני־עדשים. הביאו בחשבון שזה ישפיע על המרקם.
  • סליימים המבוססים על סוכריות גומי או טופי נוחים למשחק כאשר הם חמימים. הם מתקשים מאוד כשהם מתקררים, ויש צורך בחימום של 20-10 שניות במיקרוגל כדי להחזיר אותם למצבם הכיפי.
  • הילדים סיימו לשחק? עדיף לזרוק את הסליים ולא לשמור אותו לשימוש חוזר. בגלל החומרים האכילים הוא עלול לפתח עובש, למשוך נמלים ובאופן כללי לשמש מצע לחיידקים.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

סליים אכיל מסוכריות גומי

הסליים האכיל שנמתח הכי טוב. השתמשו בסוכריות בצבע אחד – אם תערבבו צבעים, תקבלו סליים בצבע חום.

 

סליים אכיל מסוכריות גומי (צילום: קובי בכר)
    סליים אכיל מסוכריות גומי(צילום: קובי בכר)

     

    מרכיבים

    • 1 כוס סוכריות גומי ללא ציפוי סוכר
    • 2 כפות שמן קוקוס
    • 1/2 כוס קורנפלור
    • אפשרות: כמה טיפות צבע מאכל בג'ל

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את הסוכריות בקערה ומחממים במיקרוגל כ-30 שניות, עד שהן נמסות. מוציאים ומערבבים בכף (זהירות – זה חם מאוד!)
    2. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד לאיחוד.
    3. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים לעיסה אחידה. מניחים בצד עד שהסליים מתקרר מעט ונוח למשחק. אם הוא דביק מדי, מוסיפים לו עוד קורנפלור.

     

     

    סליים אכיל מסוכריות טופי

     

    סליים אכיל מסוכריות טופי (צילום: קובי בכר)
      סליים אכיל מסוכריות טופי(צילום: קובי בכר)
       

       

      מרכיבים

      • 1 כוס סוכריות טופי, ללא העטיפה
      • 1 כוס קורנפלור

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את הסוכריות בקערה ומחממים במיקרוגל כ-30 שניות, עד שהן נמסות. מוציאים ומערבבים בכף (זהירות – זה חם מאוד!). מניחים בצד עד שהעיסה מתקררת מעט ונוחה לעבודה.
      2. מוסיפים את הקורנפלור ולשים עד לאיחוד.

       

       

      סליים אכיל ממרשמלו

      סליים דביק מאוד, אבל בעל המרקם המספק ביותר מבין הסליימים שהכנו. כדאי לשמן את הידיים בשמן קוקוס (שטעמו לא פוגע בסליים) לפני שמתחילים להתעסק איתו. אם רוצים להוסיף צבע מאכל לסליים, יש להשתמש במרשמלו לבן בלבד.

       

      סליים אכיל ממרשמלו (צילום: קובי בכר)
        סליים אכיל ממרשמלו(צילום: קובי בכר)

         

        מרכיבים

        • 1 שקית ( 150 גרם) מרשמלו
        • 5-4 כפות שמן קוקוס
        • 1/2 עד 1 כוס קורנפלור
        • אפשרות: כמה טיפות צבע מאכל בג'ל

         

        אופן ההכנה

        1. שמים את המרשמלו בקערה. מחממים במיקרוגל 30 שניות או יותר, עד שהוא נמס. מוציאים ומערבבים בכף לעיסה אחידה (זהירות – זה חם מאוד!)
        2. מוסיפים שתי כפות שמן קוקוס ומערבבים עד לאיחוד.
        3. מוסיפים 1/2 כוס קורנפלור ואת צבע המאכל (אם רוצים) ומערבבים עד שהסליים אחיד. מניחים בצד עד שהסליים מתקרר מעט ונוח למשחק. אם הוא דביק מדי, מוסיפים לו את יתרת השמן, ובמידת הצורך עוד קורנפלור.

         

         

        סליים אכיל משוקולד

        דומה יותר לבצק משחק או לחול קינטי, אבל עדיין מהנה מאוד. להכנת הסליים משתמשים בחלב קוקוס ולא בחלב בקר (או סויה), משום שיש בו יותר אחוזי שומן.

         

        סליים אכיל משוקולד (צילום: קובי בכר)
          סליים אכיל משוקולד(צילום: קובי בכר)

           

          מרכיבים

          • 1/2 כוס קורנפלור
          • 1 כף אבקת קקאו
          • 1/3 כוס נוזל ("חלב") קוקוס

           

          אופן ההכנה

          1. שמים בקערה את הקורנפלור ואבקת הקקאו ומערבבים היטב.
          2. מחממים את חלב הקוקוס במיקרוגל במשך כמה שניות, עד שהוא חמים. יוצקים לקערת הקורנפלור ומערבבים היטב - הסליים מוכן כשמכניסים לתוכו אצבע והיא יוצאת נקייה (יחסית).

           

           

          • נהנו והצטלמו: אלייה קוטליארוב, יאיר ועידו רימון, עומר מגריסו לואי, איה זנדברג

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד