עוגת אוכמניות וליים בחושה עם זיגוג לימוני (צילום: טל סורסקי)
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לעוגה
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 200 גרם חמאה, רכה
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 5 ביצים
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- 1 כף קליפת ליים או לימון מגוררת
- 2 כוסות (כ-400 גרם) אוכמניות, טריות או קפואות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ ליים או לימון
לזיגוג לימון
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
- 5 כפות מיץ ליים או לימון
- 2 כפות קליפת ליים או לימון מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- העוגה: מערבבים היטב בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומעבדים במשך כ-5 דקות עד, לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו (מחכים בכל פעם שהקודמת תיטמע בקציפה). מדי פעם עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן.
- מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הליים ומעבדים עד להטמעה.
- מעבירים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר. מערבבים בעדינות את האוכמניות עם 3 כפות מתערובת הקמח ומניחים בצד. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח לקערת המיקסר ומעבדים רק עד לקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
- מוסיפים את מיץ הליים ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים בעדינות, עד שהן נטמעות בבלילה.
- משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה ובוזקים מעט סוכר. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- הזיגוג: מערבבים היטב את אבקת הסוכר והמיץ (אם הזיגוג קשה מדי, מוסיפים מעט מיץ לימון). מצפים את העוגה בעזרת כף ומפזרים מעל את קליפת הליים המגוררת.
- עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"