עוגת אוכמניות וליים בחושה
עם זיגוג לימוני מתוק ומשגע

כשהליימים כל כך עסיסיים וזולים (יחסית), זה הזמן המושלם להכין מהם עוגה. טל סורסקי שידך להם גם אוכמניות ויצר שילוב נפלא בין מתוק לחמצמץ

טל סורסקי

|

16.08.18 | 21:53

עוגת אוכמניות וליים בחושה עם זיגוג לימוני (צילום: טל סורסקי)
עוגת אוכמניות וליים בחושה עם זיגוג לימוני (צילום: טל סורסקי)

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

לעוגה
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 5 ביצים
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 כף קליפת ליים או לימון מגוררת
  • 2 כוסות (כ-400 גרם) אוכמניות, טריות או קפואות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ ליים או לימון

 

לזיגוג לימון
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 5 כפות מיץ ליים או לימון
  • 2 כפות קליפת ליים או לימון מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. העוגה: מערבבים היטב בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומעבדים במשך כ-5 דקות עד, לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו (מחכים בכל פעם שהקודמת תיטמע בקציפה). מדי פעם עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן.
  5. מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הליים ומעבדים עד להטמעה.
  6. מעבירים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר. מערבבים בעדינות את האוכמניות עם 3 כפות מתערובת הקמח ומניחים בצד. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח לקערת המיקסר ומעבדים רק עד לקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
  7. מוסיפים את מיץ הליים ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים בעדינות, עד שהן נטמעות בבלילה.
  8. משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה ובוזקים מעט סוכר. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  9. הזיגוג: מערבבים היטב את אבקת הסוכר והמיץ (אם הזיגוג קשה מדי, מוסיפים מעט מיץ לימון). מצפים את העוגה בעזרת כף ומפזרים מעל את קליפת הליים המגוררת.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג