אל תזרקו! קינוחים משגעים מפירות שהתעייפו במקרר

קצת רכים מדי? קצת גלמודים מדי? מבאס, כי הם גם יקרים מדי? עמית דונסקוי מנצלת את כל הפירות שנותרו נטושים במקרר והופכת אותם לקינוחי קיץ מושלמים

גרניטה אבטיח, שאפשר להכין גם  מאפרסקים, ענבים מלון ופירות נוספים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
גרניטה אבטיח, שאפשר להכין גם מאפרסקים, ענבים מלון ופירות נוספים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

להכנת הקינוחים והעוגות שלפניכם אפשר להשתמש בפירות הבאים - כל אחד מהם, או תערובת, ממש לפי מה שיש בבית: משמשים, אפרסקים, נקטרינות, שזיפים, ענבים, קיווי, אבטיח, מלון, אננס, אגסים או תפוחים.

 

אפשר להשתמש בפירות הבאים - כל אחד מהם, או תערובת, ממש לפי מה שיש בבית (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    אפשר להשתמש בפירות הבאים - כל אחד מהם, או תערובת, ממש לפי מה שיש בבית(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

     

    גרניטה פירות

    קינוח טבעוני וללא גלוטן. לצילומים הכנו גרניטה מאבטיח, אבל בדיוק באותה דרך אפשר להשתמש בכל פרי אחר מהרשימה, למעט פסיפלורה.

     

    המרכיבים

    (8 מנות בכוסות בנפח 120 מ"ל)

     

    • 1 ק"ג נטו פרי (אחרי קילוף ו/או גלעון)
    • 1 כף (15 מ"ל) משקה רום או וודקה
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
    • מיץ מ־1/2 לימון

     

    ההכנה

    1. חותכים את הפרי לקוביות ומעבירים לקערת מעבד המזון. טוחנים למחית. מוסיפים את האלכוהול והסוכר ומעבדים לשייק חלק. מוסיפים את מיץ הלימון וטוחנים שוב.

    2. מעבירים לכלי רחב ומקפיאים למשך 8 שעות, שבמהלכן מוציאים ומפוררים את המקפא מדי שעתיים - אפשר במזלג ומומלץ לעשות זאת במעבד המזון.

    3. מחלקים לכוסות ומגישים.

     

    • איך שומרים? עד 4 ימים, במקפיא.

     

    גרניטה פירות  (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      גרניטה פירות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

       

      מינסטרונה פירות קיץ עם פנקייקס

      סלט פירות שמוגש בתוך סירופ־מרק פירות נהדר. מרענן כשלעצמו וכיף עם פנקייק או ופל (כן, אותו מתכון מתאים לשניהם!).

       

      המרכיבים

      (8 מנות)

      10-8 יחידות פרי, מגולענות וחתוכות לפי הצורך

       

      למרק

      • 2 כוסות מיץ תפוזים
      • 1/2 כוס מיץ רימונים או מיץ חמוציות או לימונדה
      • 3/4 כוס מים
      • 2 כפות דבש
      • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • 1 מקל קינמון

       

      לפנקייקס או הוופלים

      • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
      • 2 כפות אבקת סוכר
      • 1 ביצה
      • 3 כפות שמן
      • 1 כוס חלב
      • 1 כפית תמצית וניל
      • לשימון: 25 גרם חמאה
      • להגשה: אבקת סוכר; מייפל, דבש או סילאן

       

      ההכנה

      1. המרק: שמים את כל מרכיביו בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות על להבה בינונית ומסירים מהכיריים. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות, לצינון מלא (עד 3 ימים).

      2. הפנקייקס (או הוופלים): מערבבים בקערה את הקמח ואבקת הסוכר. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, השמן, החלב ותמצית הווניל. יוצקים את בלילת הביצה לקערת הקמח וטורפים היטב למרקם אחיד.

      3. אם מכינים ופלים, משתמשים במכשיר ייעודי. אם מכינים פנקייקס, ממסים את החמאה במחבת. בעזרת מצקת, יוצקים מהתערובת למחבת ומטגנים עד שנראות בפנקייקס בועות קטנות. הופכים ומטגנים עוד דקה.

      4. ההגשה: יוצקים את המרק לכוסות הגשה ומוסיפים כ־2 כפות גדושות מהפירות לכל כוס. מגישים עם הפנקייקס, לצד אבקת סוכר ורטבים.

       

      מינסטרונה פירות קיץ עם פנקייקס  (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
        מינסטרונה פירות קיץ עם פנקייקס (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)


         

        עוגת פירות מהירה עם ג'לי

        לא מתחשק לכם ג'לי? שום בעיה. הכינו את העוגה, פזרו עליה אבקת סוכר ותיהנו.

         

        המרכיבים

        (תבנית בקוטר 22 ס"מ או אינגליש קייק)

         

        • לשימון התבנית: 10 גרם חמאה
        • 2 ביצים
        • 1/2 כוס שמן
        • 1/2 כוס חלב
        • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
        • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
        • 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
        • 1 כוס קוביות פרי קטנות
        • 1 כף קמח
        • אפשרות: ציפוי פירות וג'לי
        • 6 שזיפים או כמות דומה של פרי אחר
        • 1 שקית ג'לי, לפי הטעם

         

        ההכנה

        1. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומשמנים את התבנית היטב.

        2. מערבבים בקערה גדולה את הביצים, השמן, החלב והסוכר, עד לקבלת בלילה אחידה. מנפים לתוך הקערה, במסננת או נפה, את הקמח ואבקת הפודינג ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה.

        3. בוזקים על הפירות את כף הקמח ומערבבים. מוסיפים לקערת העיסה ומערבבים לפיזור.

        4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין.

        5. אם רוצים, מכינים את הציפוי: פורסים את הפירות לפרוסות דקיקות ומניחים על העוגה בעיגולים (בצורת פרח או ספירלה).

        6. מכינים את הג'לי בהתאם להוראות היצרן וממתינים כ־3 דקות, לצינון קל בלבד. מערבבים ויוצקים על העוגה.

        7. מכסים את העוגה ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות, לייצוב. מגישים.

         

        איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.

         

        עוגת פירות מהירה עם ג'לי (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
          עוגת פירות מהירה עם ג'לי(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

           

           

          לינצר טורט עם ריבת פירות קיץ

          מאפה מפנק עם בצק פריך שיש בו שקדים וריבה ביתית בקלי קלות (שימו לב, יש להכין אותה 24 שעות לפני הכנת העוגה). מובן שאפשר להשתמש בכ־400 גרם ריבת פרי איכותית קנויה.

           

          המרכיבים

          (תבנית טארט, מומלץ נשלפת, בקוטר 24 ס"מ)

           

          לריבה

          • 1 ק"ג פרי נטו (אחרי גלעון וקילוף לפי הצורך), מומלץ להשתמש בדובדבנים, אפרסקים (קלופים) או נקטרינות
          • 4 כוסות (800 גרם) סוכר
          • 1 מקל וניל, חצוי לאורכו
          • מיץ מ־1/2 לימון

           

          לבצק

          • 225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
          • 1 כוס (200 גרם) סוכר
          • 1 ביצה
          • 2 כוסות (280 גרם) קמח
          • 2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
          • 1 כוס פירורי עוגיות
          • לעיטור: אבקת סוכר

           

          ההכנה

          1. הריבה: שמים את הפירות בסיר כבד וגדול (כדי שהריבה לא תגלוש). מפזרים את הסוכר על הפירות, מניחים את שני חצאי תרמיל הווניל ויוצקים את מיץ הלימון. מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה ורבע, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהפירות מתמוססים והריבה מסמיכה.

          2. מצננים, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר 24 שעות לפחות (עד חודש).

          3. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר ומעבדים לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את הביצה ומערבלים. מוסיפים את הקמח והשקדים ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק. מעבירים אותו לצלחת, עוטפים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (ועד יום).

          4. מחממים את התנור ל־170 מעלות. אין צורך לשמן את התבנית.

          5. מקמחים את משטח העבודה. חוצים את הבצק לשניים ומחזירים מחצית אחת למקרר. את המחצית שנותרה בחוץ מרדדים לעלה עגול בעובי 4-3 מ"מ ובקוטר 28-26 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.

          6. מפזרים על הבצק את פירורי העוגיות. יוצקים עליהם את הריבה ומיישרים.

          7. מוציאים את חלקו השני של הבצק ומרדדים אותו בין שני ניירות אפייה (להקלת ההעברה) לעלה בעובי 3 מ"מ. חותכים אותו לרצועות ברוחב 2 ס"מ. בעזרת מרית, מרימים את רצועות הבצק ומניחים אותן בשתי וערב על העוגה.

          8. אופים כשעה, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

           

          • איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד יומיים בטמפרטורת החדר.

           

          לינצר טורט עם ריבת פירות קיץ (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
            לינצר טורט עם ריבת פירות קיץ(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

             

             

             

            ללא גלוטן: מקפא יוגורט עם פירות

            להכנת הקינוח המרענן והקליל הזה יתאימו כל פירות הקיץ, חוץ מאבטיח.

             

            המרכיבים

            (כ־12 מנות בכוסות אישיות או בתבנית אינגליש קייק גדולה)

             

            • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
            • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
            • 300 גרם יוגורט 1.5% שומן או יותר
            • 1 כפית תמצית וניל
            • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
            • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
            • 2 כוסות קוביות קטנות של פירות (לא יתאימו: אבטיח, תפוח, בננות)
            • להגשה: סילאן או דבש

             

            ההכנה

            1. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז והיוגורט ומקציפים עד שהם נטמעים בקרם. מוסיפים את הווניל ואת אבקת הפודינג ומערבלים רק עד שהם נטמעים בקרם, שהופך סמיך מעט יותר. עוצרים, מוסיפים את קליפת הלימון ואת הפירות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

            2. יוצקים לכוסות או לתבנית ומקפיאים 5 שעות לפחות.

            3. ההגשה: אם משתמשים בתבנית, מחלצים ממנה את המקפא. מזלפים על המקפא סילאן או דבש. אם רוצים - מפזרים מעט פירות טריים. מגישים.

             

            איך שומרים? עד שבוע, במקפיא.

             

            מקפא יוגורט עם פירות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
              מקפא יוגורט עם פירות(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד