קרפצ'ו נקטרינה עם גבינות,
עלי רוקט, עשבי תיבול ואגוזים

משקיעים את אותו זמן כמו בסלט רגיל – אבל מקבלים תוצאה פי אלף יותר מרשימה (וגם טעימה להפליא, ברור). טליה הדר עם עוד מתכון שמגישים בסטייל

טליה הדר

|

22.06.18 | 07:27

קרפצ'ו נקטרינה עם גבינות ועשבי תיבול (צילום: טליה הדר)
קרפצ'ו נקטרינה עם גבינות ועשבי תיבול (צילום: טליה הדר)

המרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 נקטרינות גדולות וקשות
  • מעט שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • חופן עלי בייבי או רוקט
  • כמה עלי בזיליקום
  • כמה עלי נענע
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • חופן אגוזי מלך ו/או שקדים לא קלויים, קצוצים גס
  • כ-100 גרם גבינות מסוגים שונים, למשל פרמזן, רוקפור ואיבריקו
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • חופן ענבים סגולים ו/או דובדבנים, מגולענים וחצויים

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הנקטרינות לפרוסות דקיקות ומסדרים אותן במעגלים בצלחת גדולה ושטוחה. מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל.
  2. מערבבים את העלים עם מעט שמן זית, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומניחים במרכז הצלחת. מפזרים מעל את האגוזים.
  3. מגלפים את הגבינות בקולפן ירקות (או מפוררים אותן, בהתאם למרקמן) ומפזרים בצלחת.
  4. מערבבים את החומץ הבלסמי עם הדבש ומזלפים על המנה בעזרת כפית. מקשטים בענבים ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג