ארוחה שלמה בתבנית: עוף
עם אורז בתנור בתוספת גזר

אין יותר פשוט מזה: מסדרים את המרכיבים בתבנית – ואת שאר העבודה עושה התנור. כל מה שנשאר לעשות זה לערוך את השולחן

אפרת סיאצ'יפורסם: 29.04.18 10:11
עוף עם אורז בתנור בתוספת גזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוף עם אורז בתנור בתוספת גזר (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

5-4 מנות בתבנית בגודל כ-25X30 ס"מ

 

  • 2 כוסות (400 גרם) אורז
  • 8 שוקי עוף
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית גדושה מלח + 1/3 כפית
  • אפשרות: חופן צימוקים, חופן צנוברים
  • 1/4 3 כוסות (780 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כף גדושה סילאן
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את האורז במים במשך שעה. מסננים.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מעבירים את האורז לתבנית, מוסיפים את הגזר, השום, השמן, כפית גדושה של מלח ואת הצימוקים והצנוברים (אם רוצים) ומערבבים. יוצקים לתבנית את המים הרותחים ומערבבים.
  3. מתבלים את שוקי העוף בסילאן, הפפריקה, 1/3 כפית מלח מלח ופלפל שחור ומשקעים אותן בתוך תערובת האורז.
  4. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וצולים בתנור כשעה וחצי. מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים 20-15 דקות נוספות, עד להשחמה.

 

_______________________________________________________

 

ויש עוד רעיון לארוחה מהירה: תבשיל פרגיות עם פטריות ובטטה. לחצו על התמונה

 

  (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...