בלי טיפה של קמח: קרקרים
ללא גלוטן עם זרעים וגרעינים

קרקרים זהובים ופריכים עם טעם אגוזי משגע שמכילים המון דברים טעימים, משומשום ושקדים טחונים עד גרעיני דלעת וחמנייה. וההכנה? רק לערבב בקערה, לרדד ולאפות

אורלי חרמש

|

23.04.18 | 22:02

קרקרים ללא גלוטן עם זרעים וגרעינים (צילום: אורלי חרמש)
קרקרים ללא גלוטן עם זרעים וגרעינים (צילום: אורלי חרמש)
אפילו חובבת גלוטן שכמוני צריכה לפעמים הפסקה מקמח ומוצריו, ובעיני מזג האוויר המתחמם וחג שבועות המתקרב הם הזדמנות נהדרת להכין את הקרקרים המושלמים האלה. הבצק יהיה בהתחלה אפרפר ודביק, אבל אל דאגה – אחרי האפייה תקבלו קרקרים זהובים ופריכים עם טעם אגוזי משגע.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

  • 2 כפות פשתן טחון דק
  • 2 כפות שומשום טחון דק
  • 100 גרם שקדים טחונים דק
  • 2 כפות זרעי פשתן
  • 2 כפות שומשום
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב בכף עץ או במרית, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים במרכזו מחצית מהבצק (שומרים את המחצית השנייה בקערה המכוסה). מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה דק ככל האפשר - בערך 2 מ"מ.
  4. מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון. חותכים את הבצק לריבועים בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, ואם רוצים מפזרים מעט מלח. מעבירים בזהירות לתבנית, יחד עם נייר האפייה שעליו מונח הבצק.
  5. אופים כ-25 דקות - הקרקרים נשרפים בקלות, כך שחשוב להשגיח עליהם ובמידת הצורך להפוך אותם, לסובב את התבנית או להוציא חלק מהם מוקדם יותר.
  6. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה.
  7. מניחים לקרקרים להתקרר לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג