זוקיני צרובים עם בזיליקום ונענע (צילום: טליה הדר)
מרכיבים
3-2 מנות
- 3-2 זוקיני גדולים מאוד, רצוי ישרים
- 2-1 כפות שמן זית
- כ-20 עלי בזיליקום
- כ-20 עלי נענע
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים פרוסים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חוצים כל זוקיני לרוחבו ואז לאורכו. חותכים כל חתיכה ל-3-2 מקלות.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומניחים בה את מקלות הזוקיני בשכבה אחת, כשאחד מצדיהם החתוכים פונה כלפי מטה (אם המחבת קטנה מדי, עובדים בכמה סבבים). מתבלים במעט פלפל ומלח וצורבים כ-2 דקות, עד שהזוקיני משחימים מעט. הופכים לאחד הצדדים החתוכים האחרים וצורבים כ-2 דקות נוספות, עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום, עלי הנענע והשקדים, מקפיצים כדקה ומעבירים לקערה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"