משהו קליל אחרי כל הבשר מהגריל: זוקיני צרובים עם בזיליקום ונענע

הבטן מתחננת לקצת שקט אחרי כל הבשר והפיתות? לטליה הדר יש בדיוק את מה שהיא צריכה: מנה קלילה, רעננה ופשוטה מאוד להכנה שאפשר להגיש קרה או חמה

טליה הדר

|

21.04.18 | 21:36

זוקיני צרובים עם בזיליקום ונענע  (צילום: טליה הדר)
זוקיני צרובים עם בזיליקום ונענע (צילום: טליה הדר)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 3-2 זוקיני גדולים מאוד, רצוי ישרים
  • 2-1 כפות שמן זית
  • כ-20 עלי בזיליקום
  • כ-20 עלי נענע
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים פרוסים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. חוצים כל זוקיני לרוחבו ואז לאורכו. חותכים כל חתיכה ל-3-2 מקלות.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומניחים בה את מקלות הזוקיני בשכבה אחת, כשאחד מצדיהם החתוכים פונה כלפי מטה (אם המחבת קטנה מדי, עובדים בכמה סבבים). מתבלים במעט פלפל ומלח וצורבים כ-2 דקות, עד שהזוקיני משחימים מעט. הופכים לאחד הצדדים החתוכים האחרים וצורבים כ-2 דקות נוספות, עד להשחמה קלה.
  3. מוסיפים את עלי הבזיליקום, עלי הנענע והשקדים, מקפיצים כדקה ומעבירים לקערה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג