ביד חזקה ובזרוע מיקסר נטויה:
4 עוגות בחושות כשרות לפסח

אין סיבה לעבוד קשה (ועוד בחג החירות!) על עוגות טעימות, אז סידרנו לכם ארבעה מתכונים קלילים שיקצרו מחמאות – עם שוקולד, קוקוס, תפוחים או לימון

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה לפסח (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
עוגת תפוחים ואגוזים בחושה לפסח (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה לפסח / קלי מגר

 

מרכיבים

תבניות בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 4 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות ברנדי 
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן טחונים
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח ללא גלוטן, או 3/4 כוס (90 גרם) קמח מצה + 3/4 כוס (105 גרם) קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 4 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם חמאה, מומסת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט חמאה.
  2. שמים בקערה את התפוחים, מיץ הלימון, 1/2 כוס מהסוכר, סוכר הווניל, הקינמון והברנדי ומערבבים. משהים 20 דקות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, הקמח, הסודה והמלח.
  4. שמים את הביצים במערבל ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה (1/3 ממנו בכל פעם), ומקציפים עוד כ-5 דקות, עד שהקצף תפוח ובהיר. מוציאים את הקערה מהמערבל.
  5. מוסיפים לקערה לסירוגין (בפעמיים־שלוש) את תערובת הקמח ואת החמאה המומסת. מערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים (עם הנוזלים) ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

עוגת שוקולד בחושה לפסח / עמית דונסקוי

 

עוגת שוקולד בחושה לפסח (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
    עוגת שוקולד בחושה לפסח(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    מרכיבים

    תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

     

    • 90 גרם חמאה
    • ‭ 1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמן
    • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים
    • ‭ 1/3‬ כוס (50 גרם) אבקת קקאו
    • 120 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • ‭ 1 1/4‬ כוסות (250 גרם) סוכר
    • 1 ביצה
    • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח תופח כשר לפסח
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • ‭ 1/2‬ כוס (120 מ"ל) יוגורט
    • לקישוט: 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות בקמח כשר לפסח.
    2. שמים בסיר את החמאה, השמן, המים והקקאו ומחממים עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד והסוכר ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים קצת, מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב לעיסה אחידה.
    3. לקערה נפרדת, מנפים במסננת או נפה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לעיסה, מוסיפים גם את היוגורט ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-50 דקות. מוציאים ומקשטים באגוזים. מצננים לפני ההגשה.

     

    • עוד מתכונים מצוינים של עמית דונסקוי - בבלוג שלה. לחצו כאן

     

     

    עוגת שקדים ולימון בחושה לפסח / יעל גרטי

    עוגה בחושה קלה וטעימה מאוד, ללא שימוש במערבל. אם מכינים אותה בגרסה פרווה (עם קרם קוקוס ושמן), מומלץ להוסיף עוד 2 כפות של שקדים טחונים.

     

    עוגת שקדים ולימון בחושה לפסח (צילום: דן פרץ, סגנון: עמית פרבר)
      עוגת שקדים ולימון בחושה לפסח(צילום: דן פרץ, סגנון: עמית פרבר)

       

      מרכיבים

      תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

       

      • 2 ביצים גדולות
      • 1 כוס + 1 כף (210 גרם) סוכר
      • קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים
      • 5 כפות מיץ לימון טרי
      • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
      • 80 גרם חמאה מומסת פושרת, או 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן נייטרלי, כמו זרעי ענבים, קנולה או סויה
      • 100 גרם שקדים קלופים טחונים
      • 1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) קורנפלור
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 1/8 כפית מלח
      • אפשרות לעיטור: פרוסות שקדים מולבנים

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
      2. שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר וטורפים לבלילה תפוחה קלות. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון והשמנת וטורפים. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים.
      3. שמים בקערה נפרדת את השקדים הטחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את התערובת לקערה הגדולה ומערבבים במרית רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
      4. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים אותה. אם רוצים, מפזרים את פרוסות השקדים. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים. מוציאים, מצננים, ומאחסנים את העוגה כשעתיים במקרר (לייצוב ולהקלת החיתוך). מגישים.
      5. שומרים עטוף בניילון נצמד, עד 3 ימים בטמפרטורת החדר (בקיץ יש לאחסן במקרר). ניתן גם להקפיא את העוגה.

       

       

      מאפינס פרג וקוקוס לפסח / דנית קימל

       

      מאפינס פרג וקוקוס לפסח (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
        מאפינס פרג וקוקוס לפסח(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

         

        מרכיבים

        12 יחידות בתבנית שקעים

         

        • 125 גרם חמאה, רכה
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר
        • 3 ביצים, טרופות
        • 1 כוס ‭ 1 +‬ כף גדושה (100 גרם) פרג טחון טרי
        • ‭ 1 1/2‬ כוסות פחות 1 כף (100 גרם) פתיתי קוקוס טחון
        • 5 כפות (50 גרם) קמח תפוחי אדמה
        • ‭ 1/2‬ כפית קינמון טחון
        • קליפה מגוררת מ-1 לימון
        • 1 כוס (240 מ"ל) חלב

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית, או מרפדים אותם בעטרות נייר (מנג'טים).
        2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר, ומקציפים לקרם אחיד ואוורירי. מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות ומערבלים עד להיווצרות קרם אחיד. מסירים את הקערה מהמערבל.
        3. מערבבים בקערה נפרדת את הפרג, הקוקוס, קמח תפוחי האדמה, הקינמון וקליפת הלימון. מוסיפים את התערובת לקרם לסירוגין עם החלב ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה. יוצקים לשקעים כמעט עד למלוא גובהם ואופים ‭ 40-35‬ דקות, עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.

        _______________________________________________________

         

        ויש עוד 4 עוגות שוקולד מדהימות לפסח - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

         

          (צילום: אורלי חרמש)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר חלבי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (7 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג