חסל סדר חסה: ארבעה מתכוני
סלטים מיוחדים לארוחת החג

חסה עם פקאנים מסוכרים זה טעים, אבל עם טיפה השקעה תוכלו להגיש בערב פסח סלטים מלהיבים במיוחד, מכרובית עם קינואה עד סלק בנענע

סלט קינואה, כרובית ועגבניות מיובשות (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
סלט קינואה, כרובית ועגבניות מיובשות (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

סלט קינואה, כרובית ועגבניות מיובשות / יעל גרטי

הסלט טעים בכל מצב - חם, פושר או קר, אבל הוא הכי טעים כשהוא חם. את הקינואה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר (ואפשר לחמם אותה לפני הרכבת הסלט).

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • ‭1 1/2‬ כוסות קינואה (מומלץ קינואה רויאל, להשיג בחנויות טבע)
  • 3 כוסות מים 
  • מלח
  • 2 כרוביות קטנות
  • 1 כף חומץ טבעי 5%
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • חופן עגבניות מיובשות בשמן זית, מסוננות היטב ופרוסות דק

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הקינואה במסננת ומעבירים לסיר. יוצקים את המים ומוסיפים מעט מלח. מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים עוד ‭20-כ‬ דקות, עד שכל המים נספגים וגרגירי הקינואה נפתחים. מסירים מהאש ומשאירים במכסה סגור (מומלץ לנגב אותו) במשך ‭ 5-כ‬ דקות. מפרידים את הקינואה במזלג ומכסים ‭ 5-ל‬דקות נוספות. מעבירים לקערת ההגשה.
  2. מכינים קערת מים עם כף החומץ. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בקערה למשך ‭20-כ‬ דקות.
  3. בינתיים, מחממים את התנור ‭ 210-ל‬מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מסננים את הכרובית ושוטפים היטב. מניחים בתבנית, מזלפים את שמן הזית ובוזקים מלח ופלפל. צולים ‭ 20-15‬דקות, עד שהכרובית צרובה. מוציאים ומעבירים לקערת הקינואה.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה והעגבניות, ומערבבים.

 

 

סלט ברוקומיני בווינגרט חרדל-סילאן / יעל גרטי

סלט צבעוני, רענן ומפנק, שקשה להפסיק לזלול. ברוקומיני הוא ברוקולי קטן ועדין, שטעמו משובח גם כשהוא לא מבושל. כיצד קולים אגוזים? מפזרים אותם בתבנית וקולים אותם ‭ 9-8‬דקות בתנור שחומם מראש ‭ 170-ל‬מעלות.

 

סלט ברוקומיני בווינגרט חרדל-סילאן (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
    סלט ברוקומיני בווינגרט חרדל-סילאן(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

     

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 1 חבילה (250 גרם ברוטו) ברוקומיני או 1 ברוקולי קטן וטרי מאוד
    • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים
    • ‭ 1/2‬כוס (50 גרם) אגוזי פקאן, מומלץ קלויים
    • חופן גדוש (35 גרם) חמוציות מיובשות ללא סוכר

     

    לרוטב

    • 1 כף גדושה חרדל חלק איכותי
    • 4 כפות שמן זית
    • 2 כפות חומץ בן יין לבן
    • 1 כף גדושה סילאן טבעי
    • ‭ 3-2‬ כפות מים
    • מלח, פלפל שחור גרוס גס

     

    אופן ההכנה

    1. שוטפים את הברוקומיני ונפטרים מקצות הגבעולים ומהעלעלים. חותכים את הגבעולים ומפרידים את הפרחים, מעבירים לקערת ההגשה.
    2. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים בעדינות.
    3. הרוטב: מערבבים בקערית את כל מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

     

     

    סלט סלק, בצל סגול ונענע / נעמה רן

    דרך נהדרת לתבל סלט סלק: עם בצל סגול ונענע. יש צמחונים בקהל? הוסיפו עדשים שחורות מבושלות ו/או קינואה מבושלת, ותקבלו סלט שהוא ארוחה. אפשר להכין את המנה עד יומיים מראש.

     

    סלט סלק, בצל סגול ונענע (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      סלט סלק, בצל סגול ונענע(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 3 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לפלחים
      • ‭ 1/2‬כוס עלי נענע
      • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
      • 2 תפוזים, קלופים ומפולטים (ללא הציפה השקופה)
      • חופן נבטים
      • ‭ 1/4‬כוס פולי ווסאבי, גרוסים

       

      לרוטב 

      • 4 כפות מיץ לימון
      • 6 כפות מיץ תפוזים
      • ‭ 1/3‬כוס שמן זית
      • 1 כפית דבש
      • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
      2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
      3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

       

       

      סלט פלפלים, סלרי, שקדים וצנוברים / קלי מגר

       

      סלט פלפלים, סלרי, שקדים וצנוברים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)
        סלט פלפלים, סלרי, שקדים וצנוברים(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)

         

        מרכיבים

        4 מנות

         

        • 8 גבעולי סלרי (רק גבעול ללא העלים), חתוכים לקוביות
        • 1 פלפל אדום, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
        • 1 פלפל צהוב, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
        • 1 פלפל ירוק בהיר, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
        • 1 תפוח מזן גראני סמית‭,'‬ ללא הליבה והגרעינים, חתוך לקוביות
        • מיץ מ-1 לימון גדול
        • 3 כפות שמן קנולה
        • 1 כף לימון כבוש, חתוך לקוביות קטנות
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • 1 כף צנוברים
        • 1 כף גדושה שבבי שקדים

         

        אופן ההכנה

        1. שמים את קוביות הירקות והתפוח בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון (כדי למנוע את השחרת התפוח‭,(‬ השמן, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים. משהים 20 דקות לספיגת טעמים.
        2. מחממים מחבת (ללא שמן‭,(‬ מוסיפים את הצנוברים והשקדים וקולים קלות. מפזרים על הסלט ממש לפני ההגשה.

        _______________________________________________________

         

        רוצים עוד? לחצו על התמונה ל-3 מתכונים נוספים לסלטים מיוחדים

         

          (צילום: קרן ביטון כהן)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג