1. כי הוא נלחם בנזקי החמצון
מחקרים מראים שאכילת 1־2 קיווי ביום יכולה להביא להפחתה של ממש בנזק החמצוני לתאים. זאת בזכות תכולת ויטמין C המצויה בו: 100 גרם פרי מכילים כ־100 מ"ג ויטמין C, כמות הגבוהה פי שניים לערך מזו שמכיל תפוז.
2. כי הוא מועיל לנשימה
מחקרים הראו שתוספת של קיווי לתפריט של ילדים ומבוגרים הסובלים מאסתמה וממחלות נשימה זיהומיות שיפרה את מצבם, גם זאת בעיקר בזכות תרומתו להעלאת ריכוזי ויטמין C בדם.
>> רוצים להיות צעירים יותר? זה הירק שאתם צריכים לאכול
>> איך תעזרו לגוף שלכם להפיק את המרב מהאוכל?
>> שמונה סופר-פודס שכדאי להנביט עכשיו בבית
3. כי הוא טוב לעיניים
הקיווי מכיל גם כמויות נאות של לוטאין (כ־170 מ"ג לוטאין - יותר מכל פרי אחר), פיטוכימיקל שמסייע למניעת מחלות עיניים ומגן עליהן מהקרניים האולטרה סגולות. בנוסף הקיווי גם מכיל אספקה של ויטמין A, שגם הוא חשוב מאוד לבריאות העיניים.
4. כי הוא חיוני לעור
הקיווי מכיל רב סוכרים המסוגלים להכפיל את הייצור הטבעי של הקולגן בגוף, שהוא כידוע אבן הבניין של העור. בנוסף הלוטאין וויטמין A מגינים גם הם על העור מפני הקרינה האולטרה סגולה.
5. כי הוא שומר גם על בריאות המעי
מחקרים הראו שתוספת של קיווי לתפריט של חולים במחלות מעי דלקתיות ובתסמונת המעי הרגיז מפחיתה דלקת ומסייעת לשיפור התפקוד של המעי באופן ניכר.