עוגת סילאן ותבלינים שתפיץ ניחוח משגע בכל הבית

יש כאלו שאוכלים עוגה לצד תה חם, אנחנו מעדיפים את התה כבר בתוך העוגה. איילת הירשמן מציגה עוגת ביתית רכה ומושלמת, שיכולה להפוך בקלות לפרווה

עוגת סילאן ותבלינים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת סילאן ותבלינים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

 

  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים רותחים + 1 תיון רגיל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק, או 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)
  • 80 גרם חמאה מומסת או 1/3 כוס ( 80מ"ל) שמן קנולה או שמן תירס
  • 1 1/2 כוסות (360 מ"ל) סילאן
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר 

 

 

ההכנה

1. טובלים את התיון במים הרותחים ומשהים אותו דקה. מוציאים ומניחים לתה להצטנן קלות.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. שמים בקערה את הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר והמלח, ומערבבים.

4. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ואוורירי (אפשר גם לטרוף היטב ידנית, העוגה תתקבל אוורירית פחות). מוסיפים את החמאה המומסת או השמן, את התה, הסילאן ואת תערובת הקמח ומערבלים עוד קצת, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

5. יוצקים לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא לח עם מעט פירורים עליו (לפעמים נוצר בעוגה בקע, זה בסדר).

6. מוציאים, מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים חמימה או בטמפרטורת החדר.

 

 

זמן הכנה: כ־50 דקות, כולל אפייה

דרגת קושי: קל

איך שומרים: עד 4 ימים, עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד