לאשה נפרדת מחברה אהובה: עוגת התפוחים שתמיד תזכיר לנו את ורדית

מחלת הסרטן הכניעה את ורדית קופר, עורכת במדור האוכל, בגיל 46. היא הייתה תו של איכות בעבור כולנו, ולכתה הותיר את מערכת "לאשה" חסרה

ורדית קופר ז"ל. התנהלה בשקט מופתי, בהתבוננות מתמדת על מי ומה שמולה, בלי לשים את עצמה במרכז אף פעם
ורדית קופר ז"ל. התנהלה בשקט מופתי, בהתבוננות מתמדת על מי ומה שמולה, בלי לשים את עצמה במרכז אף פעם

עורכים בעיתונים, כנראה מטבעם, הם אנשים שמעדיפים את אחורי הקלעים. עובדים כמעט ללא קרדיט, מלווים את המתרחש כאילו היו רואים ואינם נראים. ואם זה נכון לגבי עורכים בכלל, זה נכון בפרט לגבי ורדית קופר, שהייתה צנועה מאוד והעדיפה תמיד לראות את הסובבים אותה, להתמקד בהם יותר מאשר בעצמה.

 

אני מניחה שמעטים מכם מכירים את שמה, אף שהיא הייתה אחראית, שבוע אחרי שבוע, במשך שנים רבות, לחלק גדול מהמתכונים ומהטקסטים שפורסמו במדור האוכל של "לאשה". אולי ראיתם את חתימתה, מדי פעם, על המלצה במדור המסעדות שלנו ב"שף". אם אתם קוראים ממש ותיקים, אולי תזכרו את המדור שלה, "גברת עם סלים", שפורסם במגזין לפני יותר מעשר שנים. אבל גם אם מעולם לא נתקלתם בשמה, אנחנו רוצות שתשמעו עליה: ורדית, שנפטרה לפני כשבוע, הייתה אישה מיוחדת ואהובה מאוד, ולכתה הותיר את מערכת "לאשה" חסרה.

 

במשך שלוש שנים התמודדה ורדית, בת 46 במותה, עם סרטן זדוני, ועשתה זאת בעיניים פקוחות, בלי להדחיק דבר, ברצינות ובהעמקה גדולה בכל היבט אפשרי, מתוך מחשבה צלולה ודאגה אחראית לשלושת ילדיה, שימשיכו כעת לגדול בלעדיה, לבעלה ולמשפחתה. אנחנו, במערכת, ליווינו אותה מקרוב, ראינו איך מצד אחד היא מסרבת לתת לסרטן לשלוט ביום־יום שלה, ממשיכה לעבוד כרגיל, נאחזת בשגרתי, ביציב, בלא־באמת־חשוב, מתעקשת להתעניין בנו, ליחס משמעות לזוטות בחיינו כאילו שאין פרופורציות בעולם. ומצד שני, ראינו איך היא לא משאירה אבן על מקומה – מוודאת שכל מה שאפשר לעשות, נעשה; שכל מה שאפשר לתכנן, מתוכנן.

 

כל זה לא היה מפתיע, למעשה, כי ורדית הייתה כזו גם לפני שחלתה: כך היא גידלה את ילדיה וניהלה את חייה הפרטיים, כך היא עבדה איתנו, כך היא הסתובבה בעולם – בשקט מופתי, מתוך מחויבות גדולה לערכים שלה, לתפיסת העולם שלה, ובהתבוננות מתמדת על מי ומה שמולה, בלי לשים את עצמה במרכז אף פעם. היא הייתה עבור כולנו תו איכות, מישהי שאפשר לצעוד לאורה, לשאוף ללמוד ממנה.

 

אנחנו מפרסמות מתכון לעוגת תפוחים שוורדית המציאה לפני שנים. אנחנו מקוות שהשמחה שמביאה איתה עוגה טעימה, הריח שממלא את החלל בתחושה של ביתיות והטוב שמתלווה למאכל שכל כולו נתינה, ישמרו את זכרה של ורדית.

 

 

עוגת התפוחים של ורדית

אין בעוגה תוספת סוכר, ולכן היא עשויה להתאים לחולי סוכרת (בהתייעצות עם הרופא האישי).

 

עוגת התפוחים של ורדית (צילום: איתמר רותם, סגנון: מירי דהאן, איריס פורר)
    עוגת התפוחים של ורדית(צילום: איתמר רותם, סגנון: מירי דהאן, איריס פורר)

     

    המרכיבים

    (תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)

     

    • 170 מ"ל שמן חמניות
    • 400 מ"ל תרכיז תפוחים ללא תוספת סוכר
    • 3 ביצים
    • 120 גרם קמח מלא
    • 150 גרם קמח לבן
    • 12 גרם קינמון
    • 1 שקיק אבקת אפייה
    • 3 תפוחי עץ, חתוכים לקוביות בינוניות

     

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־150 מעלות (הסיבה לחום הנמוך היא שהעוגה נוזלית וזקוקה לאפייה עדינה על מנת להתייצב) ומשמנים את התבנית.

    2. מערבבים בקערה את השמן, תרכיז התפוחים והביצים.

    3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמחים, הקינמון ואבקת האפייה.

    4. מערבבים את תערובת הקמחים עם התערובת הנוזלית. מוסיפים את התפוחים ומערבבים.

    5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי – בערך 40 דקות. שימו לב לא לייבש את העוגה יתר על המידה.

     

    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד