תוספת של צבע לשולחן: דלעת
ושעועית ירוקה אפויות בתנור

תוספת שמחה ולא מכבידה שמכינים בקלי קלות ובלי ללכלך יותר מדי כלים ● עוד מתכון מהיר ומנצח של אפרת סיאצ'י

אפרת סיאצ'יפורסם: 12.03.18 22:00
דלעת ושעועית ירוקה אפויות בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
דלעת ושעועית ירוקה אפויות בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 400 גרם (כ-3 כוסות) דלעת קלופה, חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • 1 בצל קטן, קצוץ גס
  • 300 גרם (כ-3 כוסות) שעועית ירוקה קפואה, מופשרת

 

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 1 שן שום, כתושה
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
  3. שמים את הדלעת והבצל בקערה, מערבבים עם 3 כפות מהרוטב ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 30-25 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
  4. שמים את השעועית הירוקה הקפואה בקערה ומערבבים עם 2 כפות מהרוטב. פותחים בזהירות את דלת התנור ומפזרים על הדלעת. יוצקים את יתרת הרוטב ומערבבים קלות. אופים 10 דקות נוספות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...