דלעת ושעועית ירוקה אפויות בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
6-4 מנות
- 400 גרם (כ-3 כוסות) דלעת קלופה, חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
- 1 בצל קטן, קצוץ גס
- 300 גרם (כ-3 כוסות) שעועית ירוקה קפואה, מופשרת
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- 1 שן שום, כתושה
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
- שמים את הדלעת והבצל בקערה, מערבבים עם 3 כפות מהרוטב ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 30-25 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
- שמים את השעועית הירוקה הקפואה בקערה ומערבבים עם 2 כפות מהרוטב. פותחים בזהירות את דלת התנור ומפזרים על הדלעת. יוצקים את יתרת הרוטב ומערבבים קלות. אופים 10 דקות נוספות.
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...