זוג או פרג: 5 מאפים מושלמים לפורים ממלית אחת מנצחת

איך אתם מעדיפים את הפרג שלכם - באוזן המן, בעוגיות, בחיתוכיות או בעוגה בחושה? אין צורך להתלבט: מכינים מלית פרג אחת, ומשתמשים בה לכל המאפים

מתכון פטנט: אוזני המן מבצק פילו  (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)
מתכון פטנט: אוזני המן מבצק פילו (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)

 

איך להכין מלית פרג מנצחת

מבשלים אותה בקלות, ואז מחליטים מה מכינים בעזרתה. מתלבטים? את המלית תוכלו לשמור עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. לגרסת פרווה, אפשר להחליף את חלב הפרה בחלב שקדים או סויה.

 

המרכיבים

  • 1 כוס ‭ 250)‬ מ"ל) חלב
  • 1 כוס ‭ 200)‬ גרם) סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 400 גרם פרג טרי טחון
  • 1 כוס ‭ 150)‬ גרם) פירורי ביסקוויט
  • קליפה מגוררת מ‭1-‬ תפוז או לימון

 

ההכנה

שמים בסיר את החלב, הסוכר והדבש ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג ואת פירורי הביסקוויטים ומערבבים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את קליפת הפרי ומערבבים. מצננים לפחות כחצי שעה, במקרר, לפני השימוש.

 

 

מתכון פטנט: אוזני המן מבצק פילו

 הבצק עדין וקראנצ'י והמלית מקבלת את הבמה. לאוהבי פרג.  

 

 

המרכיבים

(‭20-כ‬ יחידות)

 

  • 6 דפי בצק פילו, מופשרים (כחצי חבילה)
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כמות מלית פרג

 

לקישוט

  • 3 כפות אבקת סוכר

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭ 175-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ מברישים 3 מדפי הפילו במעט מהחמאה המומסת ומניחים אותם זה על זה. קורצים בהם עיגולים בקוטר ‭ 6-כ‬ ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה ממלית הפרג ומקפלים למרכז, לצורת אוזן המן. מעבירים לתבנית ומורחים את צדו החיצוני של הבצק בחמאה. מכינים כך גם את 3 דפי הפילו הנותרים.

‭.3‬ אופים ‭ 15-כ‬ דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.

 

איך שומרים? יומיים-שלושה במקרר או עד חודש במקפיא. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.

 

 

עוגיות פרג

 

עוגיות פרג שאפשר להכין במגוון צורות (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)
    עוגיות פרג שאפשר להכין במגוון צורות(צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)

     

    המרכיבים

    (‭25-כ‬ עוגיות)

     

    לבצק

    • 180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • ‭ 2 2/3‬ כוסות ‭ 375)‬ גרם) קמח
    • 1 ביצה ‭ 1 +‬חלמון
    • 1 כף דבש או סירופ תירס או גלוקוז
    • 200 גרם אבקת סוכר

     

    למלית

    • ‭1/2‬ כמות מלית פרג
    • 2 כפות דבש

     

    לציפוי

    • 1 ביצה, טרופה
    • ‭ 3-2‬כפות פרג שלם (לא טחון)

     

    ההכנה

    ‭.1‬ מחממים את התנור ‭ 175-ל‬מעלות ומרפדים ‭3-2‬ תבניות בנייר אפייה.

    ‭.2‬ הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המערבל עם וו הגיטרה או במעבד המזון ומעבדים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד 24 שעות).‬

    ‭.3‬ מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי ‭ 1/2-כ‬ ס"מ. קורצים בו צורה לפי הטעם (עיגול, פרחים, לבבות). במחצית מהעוגיות קורצים חור קטן במרכז. מעבירים את כל העוגיות לתבניות. את העוגיות שבהן קרצנו חור פנימי מברישים בביצה ומפזרים עליהן פרג שלם.

    4. אופים את העוגיות ‭ 15-12‬ דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים ומצננים.

    5.‬ בינתיים מכינים את המלית: מחממים בסיר קטן את מלית הפרג עם הדבש, במשך ‭ 2-כ‬ דקות, עד שאפשר לערבב אותם למרקם אחיד. מצננים קלות.

    6.‬ מורחים על העוגיות השלמות את המלית (כחצי כפית לעוגייה),‬ סוגרים בעוגיות המחוררות ומהדקים בזהירות. מגישים.

     

    איך שומרים? כשבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

     

     

    עוגת בחושה עם חיוך של פרג

     

    עוגה בחושה במילוי פרג (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)
      עוגה בחושה במילוי פרג(צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)

       

      המרכיבים

      ‭ 2)‬ תבניות אינגליש קייק)

       

      • ‭1 1/2‬ כוסות ‭ 300)‬ גרם) סוכר
      • 200 גרם חמאה
      • 4 ביצים
      • ‭1 3/4‬ כוסות ‭ 250)‬ גרם) קמח
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • ‭1/4‬ כפית מלח
      • 2 כפיות תמצית וניל
      • ‭3/4‬ גביע ‭ 150)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
      • ‭1/2‬ כוס ‭ 60)‬ גרם) שקדים טחונים
      • 1 כמות מלית פרג

       

      ההכנה

      ‭.1‬ מחממים את התנור ‭ 165-ל‬ מעלות ומשמנים את התבניות.

      ‭.2‬ מקציפים בקערת המערבל את הסוכר והחמאה עד שהחמאה מבהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בזו אחר זו.

      ‭.3‬ מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערת המערבל את תמצית הווניל, חצי מתערובת הקמח וחצי מהשמנת החמוצה ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את יתרת הקמח והשמנת, וגם את השקדים הטחונים, ומערבלים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

      ‭.4‬ יוצקים כרבע מהעיסה לכל תבנית. יוצקים עליה את מלית הפרג (חצי מהכמות לכל תבנית).‬ מכסים ביתרת הבלילה.

      ‭.5‬ אופים ‭ 60-50‬ דקות, עד שהעוגה יציבה גם במרכזה. מוציאים ומצננים כחצי שעה לפחות. מגישים.

       

      איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

       

      חיתוכיות פרג

       

      חיתוכי פרג עם אגוזים (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)
        חיתוכי פרג עם אגוזים(צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)

         

        המרכיבים

        (‭30-כ‬ יחידות בתבנית מלבנית גדולה)

         

        לבצק

        • 90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
        • ‭ 1 3/4‬כוסות ‭ 180)‬ גרם) קמח
        • 1 כף גדושה ‭ 30)‬ גרם)
        • שקדים טחונים
        • 1 ביצה
        • 1 כפית דבש או גלוקוז
        • 100 גרם אבקת סוכר

         

        למלית

        • 1 כמות מלית פרג

         

        לציפוי

        • 240 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
        • ‭ 1/2‬ כוס ‭ 100)‬ גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
        • 100 גרם אגוזי מלך טבעיים, קצוצים
        • 250 גרם קמח
        • ‭1/4‬ כפית קינמון טחון
        • ‭1/8‬ כפית מלח

         

        ההכנה

        1.‬ הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המערבל עם וו הגיטרה )או מעבד המזון‭.)‬ מעבדים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות.

        ‭.2‬ הציפוי: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל עם וו הגיטרה )או מעבד המזון( ומעבדים רק עד שמתקבלים פירורי בצק. מעבירים לקו פסה ומאחסנים במקרר שעה לפחות.

        ‭.3‬ מחממים את התנור ‭ 175-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

        ‭.4‬ מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בגודל התבנית. מעבירים אותו לתבנית ומהדקים היטב. מניחים עליו את מלית הפרג ומפזרים עליה את ציפוי פירורי הבצק.

        ‭.5‬ אופים ‭ 30-25‬ דקות, עד שפירורי הבצק מזהיבים קלות. מוציאים ומצננים.

        ‭.6‬ חותכים את המאפה לריבועים בגודל ‭ 2-כ‬ ס"מ ומגישים.

         

        איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

         

        טארט גבינה ופרג

         

        טארט גבינה ופרג (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)
          טארט גבינה ופרג(צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)

           

          המרכיבים

          (תבנית טארט, עם דפנות נמוכות או גבוהות, בקוטר ‭ 26-24‬ ס"מ)

           

          לבצק

          • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
          • ‭ 1 1/2‬ כוסות ‭ 210)‬ גרם) קמח
          • 2 חלמונים
          • 80 גרם אבקת סוכר
          • 1 כפית דבש או גלוקוז

           

          • למלית הגבינה
          • 1 גביע ‭ 250)‬ גרם) גבינה לבנה 9%‬
          • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה 
          • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
          • 3 ביצים
          • 5 כפות (50 גרם) אבקת אינסטנט פודינג

           

          לשכבת הפרג

          • 1 כמות מלית פרג

           

          ההכנה

          ‭.1‬ הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל עם וו הלישה, או מעבד המזון, ומעבדים רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים. מוציאים אותם, מאחדים בעדינות לגוש אחד, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד 24 שעות)

          ‭.2‬ מחממים את התנור ‭ 160-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

          ‭.3‬ מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות (נפטרים מעודפים).‬ מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש. 

          ‭.4‬ מלית הגבינה: שמים בקערת המערבל את הגבינה והשמנת החמוצה ומקציפים במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר, הביצים ואבקת הפודינג ומערבלים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

          ‭.5‬ שמים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים אליה 2 כוסות מי ברז.

          ‭.6‬ יוצקים את מלית הפרג על הבצק. יוצקים עליה את מלית הגבינה כך שתמלא כמעט את כל התבנית.

          ‭.7‬ אופים ‭ 30-כ‬ דקות, מורידים את חום התנור ‭150-ל‬ מעלות ואופים עוד ‭ 25-כ‬ דקות, עד שהעוגה יציבה גם במרכזה. מוציאים, מצננים בטמפרטורת החדר ‭ 20-כ‬ דקות ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות. מגישים.

           

          איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד