המון המן: שלל מתכונים מצוינים לעוגיות המסורתיות של חג פורים

קלאסיות או מהירות, מבצק שוקולד עשיר או פרווה (אבל בלי מרגרינה!) – איך שלא תרצו את אוזני ההמן שלכם, תמצאו כאן מתכון מנצח

מערכת Xnet

|

21.02.18 | 15:00

בצק עדין וטעים במיוחד. אוזני המן קלאסיות (צילום: רוני נחמיאס)
בצק עדין וטעים במיוחד. אוזני המן קלאסיות (צילום: רוני נחמיאס)

אוזני המן קלאסיות

אוזני המן מבצק עדין וטעים במיוחד, בזכות תוספת השקדים והקורנפלור. המתכון הוא של הקונדיטורית קארין פיינגולד ממאפיות "ג'ייקובס" בקריית אונו ורמת השרון.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-50 אוזני המן

 

  • 1/4 כוס (25 גרם) שקדים טחונים
  • 1/3 כוס ועוד כפית (50 גרם) קורנפלור
  • 1/4 1 כוסות (180 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • למילוי: 500 גרם מלית פרג, ממרח שוקולד, ממרח חלבה וכדומה
  • לקישוט: אבק סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מנפים יחד את השקדים הטחונים, הקורנפלור, הקמח, הסוכר והמלח ושומרים בצד.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר, ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר להשתמש גם במעבד מזון).
  3. מוסיפים את הביצה, ולאחר שהיא נטמעת בתערובת מוסיפים את המרכיבים היבשים שניפינו יחד וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות אוזני ההמן).
  4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, יוצרים ממנו דיסקית, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
  5. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה (שימוש ביותר מדי קמח עלול לייבש את הבצק). מרדדים את הבצק לעובי של כ-2.5 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
  7. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מרססים במעט מים (הם יגרמו לבצק להידבק טוב יותר, כך שאוזני ההמן לא ייפתחו באפייה). מקפלים את שולי הבצק לכיוון המרכז בשלושה מקומות, ליצירת צורת אוזן המן, ומהדקים היטב את הקיפולים זה לזה.
  8. אופים כ-10 דקות, עד שאוזני ההמן משחימות קלות.
  9. מצננים לחלוטין וזורים על אוזני ההמן אבקת סוכר.

 

 

אוזני המן פרווה ללא מרגרינה / אפרת סיאצ'י

 

אוזני המן פרווה ללא מרגרינה (צילום: אפרת סיאצ'י)
    אוזני המן פרווה ללא מרגרינה(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    20-15 אוזני המן

     

    • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
    • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
    • 4 כפות סוכר
    • 1 ביצה טרופה בגודל M
    • 5 כפות שמן קנולה
    • 4 כפות מים
    • למילוי: ממרח שוקולד, ממרח תמרים, ממרח חלבה וכדומה
    • לקישוט: אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים היטב בקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר, הביצה, השמן והמים ולשים בעזרת כפות הידיים לבצק אחיד (אם הבצק יבש ופירורי, הרטיבו את הידיים והמשיכו ללוש).
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
    3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (אם הבצק רך מדי וקשה לעבוד איתו, עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו אותו למקרר ל-30 דקות).
    4. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה. שמים בעזרת שתי כפיות כחצי כפית מלית במרכז כל עיגול. מקפלים את שולי הבצק לכיוון המרכז בשלושה מקומות, ליצירת צורת אוזן המן, ומהדקים היטב את הקיפולים זה לזה כדי שלא ייפתחו באפייה. מניחים בתבנית.
    5. אופים 15-13 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט בשוליים.
    6. מצננים לחלוטין (העוגיות יתקשו עם הצינון) ומעטרים באבקת סוכר.

     

    • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

     

     

    אוזני המן שוקולד-קוקוס / אורלי חרמש

     

    אוזני המן שוקולד-קוקוס (צילום: אורלי חרמש)
      אוזני המן שוקולד-קוקוס(צילום: אורלי חרמש)

       

      מרכיבים

      45-40 אוזני המן

       

      לבצק

      • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
      • 1/2 כפית מלח
      • 2 חלמונים
      • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
      • 1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו

       

      למלית

      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
      • 2 כפות דבש
      • 2 כוסות (200 גרם) קוקוס יבש
      • 30 גרם חמאה
      • 100 גרם קוביות שוקולד חלב

       

      בנוסף

      • 1 חלבון ביצה
      • לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר מומס או מעט אבקת סוכר

       

      אופן ההכנה

      1. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מעבדים יחד את החמאה, הסוכר והמלח עד שהם מתאחדים. מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, ומדי פעם מנקים את שולי הקערה. מוסיפים את הקמח והקקאו ומעבדים רק עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים את הפירורים מהקערה ולשים קצרות עם הידיים, רק עד שמתקבל בצק אחיד. משטחים מעט, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
      2. בינתיים מכינים את המילוי: מחממים את החלב והדבש על אש בינונית. כשהחלב מגיע לסף רתיחה מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל, תוך ערבוב עד שהחלב נספג בקוקוס. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מצננים לטמפרטורת החדר.
      3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
      4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. חלק אחד עוטפים שוב ומחזירים למקרר, ואת החלק השני מרדדים לעלה בעובי 5-4 מ"מ.
      5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ באמצעות חותכן מקומח או כוס מקומחת. מקפידים שהעיגולים יהיו צמודים זה לזה ככל הניתן, כדי לא לבזבז בצק. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים מהן עיגולים נוספים.
      6. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומניחים עליה 1/2 קוביית שוקולד. מכסים בעוד קצת מהמלית.
      7. מקפלים את הבצק בשלושה מקומות מהשוליים כלפי המרכז, ליצירת אוזן המן. מהדקים היטב את הקצוות זה לזה.
      8. מניחים את אוזני ההמן בתבנית ושומרים על מרחק של כמה ס"מ ביניהן. מברישים בחלבון ביצה.
      9. אופים כ-25 דקות.
      10. מכינים באותו אופן אוזני המן נוספות מיתרת הבצק.
      11. לאחר שאוזני ההמן הצטננו לחלוטין מזלפים עליהן שוקולד מריר מומס או זורים מעט אבקת סוכר. 

       

      • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"

       

       

      אוזני המן מלוחות במילוי קוביות תפוחי אדמה ועשבי תיבול

      מתכון של הקונדיטורית רינת צדוק מ"מאפיית לחמים" בתל אביב.

       

      אוזני המן מלוחות במילוי קוביות תפוחי אדמה ועשבי תיבול (צילום: דודו אזולאי)
        אוזני המן מלוחות במילוי קוביות תפוחי אדמה ועשבי תיבול(צילום: דודו אזולאי)

         

        מרכיבים

        30-25 אוזני המן

         

        לבצק

        • 350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
        • 1 כפית מלח
        • 1 כפית סוכר
        • 250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנטנות
        • 70 מ"ל (1/3 כוס) מים קרים

         

        למילוי

        • 3-4 תפוחי אדמה קלופים
        • 5-4 כפות שמן זית או חמאה
        • 1/4 צרור פטרוזיליה
        • 1/4 צרור כוסברה
        • 2 שיני שום קצוצות
        • קורט מלח
        • קורט פלפל שחור גרוס
        • 1 כף מיונז

         

        לציפוי

        • 100 גרם שומשום
        • 1 ביצה טרופה

         

        אופן ההכנה

         

        הבצק

        1. שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומעבדים כמה שניות, כדי שיתערבבו.
        2. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק מפורר ולא אחיד.
        3. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שכמעט נוצר גוש בצק – עדיין צריכים להיראות גושי חמאה קטנטנים וברורים (חשוב מאוד להפסיק את העיבוד בשלב זה, מפני שעיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
        4. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לצורת מלבן ומניחים במקרר לשעה.

         

        המלית

        1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
        2. מחממים במחבת גדולה את השמן (או החמאה) על אש בינונית. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 10-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם משחימים אך לא מתרככים מדי.
        3. מורידים מהאש ומצננים.
        4. מערבבים את תפוחי האדמה הקרים עם שאר מרכיבי המילוי.

         

        המילוי והאפייה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
        2. שמים את השומשום בקערה בינונית.
        3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ.
        4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
        5. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה. טובלים את צדם המוברש בשומשום ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה.
        6. מברישים את צדם העליון של העיגולים במעט ביצה טרופה. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים מעליה את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים בעדינות.
        7. מניחים את אוזני ההמן בתבנית כשהן מרוחקות מעט זו מזו. אופים 18-15 דקות, עד שהן מזהיבות. אם התבנית אינה יכולה להכיל את כל אוזני ההמן אופים אותן בשני סבבים, כשבזמן אפיית הסבב הראשון שומרים את שאר אוזני ההמן במקרר.

        _______________________________________________________

         

        ויש גם 5 רעיונות מגניבים למשלוח מנות מקורי. לחצו על התמונה

         

          (צילום: אפרת מוסקוביץ)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד