לחמין שוּר! ארבעה מתכוני צ'ולנט מיוחדים לקראת שבת גשומה

    הסופ"ש הקרוב יהיה אולי ההזדמנות האחרונה השנה לאכול חמין כשבחוץ גשום, אז רוצו להכין את אחד המתכונים של תמר אמור: עם אסאדו, מקרוני, עוף ממולא ואפילו דג

    תמר אמור

    |

    13.02.18 | 21:46

    חמין מקרוני (צילום: תמר אמור)
    חמין מקרוני (צילום: תמר אמור)

    חמין מקרוני

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    • 1 חבילה (500 גרם) מקרוני (רצוי מספר 7)
    • 6 שוקי עוף
    • 1/2 ק"ג נתח אסאדו, חתוך לקוביות גדולות
    • שמן לטיגון
    • 1 תפוח אדמה, חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
    • 1 בטטה, חתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
    • 1 בצל, קלוף ופרוס
    • 1 בצל, קצוץ
    • 2 כוסות מים
    • 4 כפות סילאן
    • 2 כפות כמון
    • 2 כפיות מלח
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את המקרוני 3 דקות פחות מהזמן שמצוין על האריזה. מסננים.
    2. מתבלים במלח ופלפל את שוקי העוף ונתחי האסאדו. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לקערה.
    3. מוסיפים לסיר את פרוסות תפוח האדמה והבטטה ומטגנים גם אותם עד להשחמה. מעבירים לקערה נפרדת.
    4. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את הפסטה ומערבבבים היטב, כדי שתספוג את הטעמים מהשמן. מעבירים לקערה שלישית.
    5. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    6. מרכיבים את החמין: מסדרים את פרוסות תפוח האדמה והבטטה בתחתית הסיר. מניחים מעל, לפי הסדר: מחצית מכמות המקרוני, את השוקיים והאסאדו, הבצל (גם הפרוס וגם הקצוץ) ויתרת המקרוני.
    7. מערבבים בקערה את המים, הסילאן, הכמון, המלח והפלפל, ויוצקים לסיר. מניחים על פני התבשיל נייר אפייה ומכסים.
    8. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה על הכיריים, מעבירים לתנור וצולים 30 דקות.
    9. מעבירים את הסיר עם חמין המקרוני לפלטה חשמלית (או מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות) ומחממים 8-2 שעות (כמה שיותר זמן יותר טעים!)

     

     

    חמין אסאדו

    חמין קלאסי ומלא בכל טוב, שטובל ברוטב סמיך וטעים.

     

    חמין אסאדו (צילום: הילה שרמן)
      חמין אסאדו(צילום: הילה שרמן)

       

      מרכיבים

      8-6 מנות

       

      • 1 ק"ג נתח אסאדו עם עצם, חתוך לקוביות גדולות
      • שמן לטיגון
      • 1 בצל, קצוץ
      • 1 כוס גריסי פנינה, שטופים
      • 1 כוס גרגירי חומוס, מושרים במים 12-8 שעות
      • 1 כוס שעועית לבנה יבשה, מושרית במים 12-8 שעות
      • 2 עצמות מח
      • 5 תפוחי אדמה קטנים ושווים בגודלם, קלופים
      • 1 בטטה גדולה, חתוכה לרבעים
      • 2 גזרים, קלופים וחצויים
      • 1 בצל, קלוף
      • 1 ראש שום
      • 2 תמרים, מגולענים
      • 5 ביצים

       

      לתערובת התיבול

      • 4 כוסות מים
      • 3 כפות כמון
      • 2 כפות פפריקה
      • 1 כף כורכום
      • 2 כפיות מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • אפשרות: 1 כף סילאן

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה קלה. מוציאים לקערה גדולה. מוסיפים לסיר את האסאדו וצורבים כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לקערה עם הבצל.
      2. מסדרים בסיר, לפי הסדר, את גריסי הפנינה, החומוס והשעועית. מוסיפים לקערה עם הבצל והבשר את עצמות המח, תפוחי האדמה, הבטטה, הגזר, הבצל הקצוץ, הבצל הפרוס, השום והתמרים, ומערבבים. מעבירים לסיר.
      3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת התיבול ויוצקים לסיר (הנוזלים צריכים להגיע עד ל-3/4 מגובה המרכיבים – אם צריך, מוסיפים עוד מים). מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות, תוך הסרת הקצף שמופיע על פני התבשיל.
      4. מסירים את הסיר מהכיריים, מניחים את הביצים על החמין ומכסים. מחממים 12-7 שעות על פלטה חשמלית או בתנור בחום של 110 מעלות.
      5. בבוקר בודקים שיש מספיק נוזלים בסיר. אם יש צורך, מוסיפים 1/2 1 כוסות מים, מנענעים את הסיר קלות וממשיכים לחמם עד להגשה.
      6. מגישים עם סלט עגבניות ופלפל ירוק חריף קצוץ.

       

       

      חמין דג בסגנון סיציליאני

      תבשיל נהדר עם כרובית, שומר, עגבניות, ארטישוק וצלפים, שכדאי מאוד להגיש על מצע של קוסקוס.

       

      חמין דג בסגנון סיציליאני (צילום: הילה שרמן)
        חמין דג בסגנון סיציליאני(צילום: הילה שרמן)

         

        מרכיבים

        6 מנות

         

        • 1 דג מוסר במשקל 1/2 1 ק"ג לפחות
        • 1/2 כוס שמן זית
        • 1 חציל, חתוך לאורכו לפרוסות בעובי 2 ס"מ
        • 1/2 כרובית, מפורקת לפרחים גדולים
        • 1 שומר, חתוך לרבעים
        • 7 עגבניות שרי שלמות
        • 2 ארטישוקים שלמים, חצויים לאורכם ומרוקנים מה"שערות" שבלבם
        • 4 לבבות ארטישוק (טריים, קפואים או מקופסת שימורים)
        • 10 צלפים מצופים במלח
        • 5 עגבניות מיובשות
        • 1/2 כוס מים
        • 3 כפיות מלח
        • 1 כפית פלפל גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. משמנים סיר רחב במעט משמן הזית ומניחים בו את פרוסות החציל.
        2. מתבלים את הדג משני צדיו במעט מלח ופלפל, מניחים בסיר ומסדרים סביבו את הירקות. יוצקים מעל את המים ושמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
        3. מניחים נייר אפייה על פני התבשיל ומכסים את הסיר. מחממים 7-5 שעות על פלטה חשמלית או בתנור בחום של 110 מעלות.

         

         

        חמין עוף ממולא

        עוף נימוח בפה ללא עצמות, שממולא באורז עד שהוא כמעט מתפוצץ. מניסיוני, אין ילד שלא אוהב את החמין הזה.

         

        חמין עוף ממולא (צילום: הילה שרמן)
          חמין עוף ממולא(צילום: הילה שרמן)

           

          מרכיבים

          8-6 מנות

           

          • 1 עוף במשקל כ-2 ק"ג, ללא עצמות (בקשו מהקצב)
          • 3 כוסות גריסי פנינה, שטופים
          • 2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים במים 12-8 שעות
          • 1 כוס שעועית לבנה יבשה, מושרית במים 12-8 שעות
          • 1/4 כוס שמן
          • 4 גזרים, קלופים וחצויים
          • 5 תפוחי אדמה קטנים ושווים בגודלם, חצויים
          • 3 כפות כמון
          • 1 כף פפריקה מתוקה
          • 3 כפות כורכום
          • 2 כפות מלח
          • 1 כפית פלפל שחור גרוס

           

          למלית

          • 2 כוסות אורז
          • 1 ביצה
          • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
          • 2 כפות מיץ עגבניות
          • 1 כפית מלח
          • 1 כפית פלפל שחור גרוס

           

          אופן ההכנה

          1. שמים בסיר רחב ועמוק את גריסי הפנינה, החומוס, השעועית, השמן ומחצית מכמות הגזר ותפוחי האדמה. מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות, תוך הסרת הקצף שמצטבר על פני הנוזל.
          2. מנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את האש.
          3. מכינים את המלית: שמים בסיר את את האורז עם 3 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. מצננים מעט. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
          4. ממלאים את העוף במלית וסוגרים את הפתחים עם קיסמי עץ. קושרים את רגלי העוף זו לזו ואת הכנפיים אל הגוף. מתבלים את העוף במלח ובפלפל.
          5. מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את העוף כ-5 דקות, הופכים ומטגנים 5 דקות נוספות.
          6. מניחים את העוף בסיר, על תבשיל גריסי הפנינה, ומפזרים סביבו את יתרת הגזר ותפוחי האדמה. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
          7. מחממים 8-6 על שעות פלטה חשמלית או בתנור בחום של 110 מעלות.

            

          _______________________________________________________

           

          מטריפולי עד טבריה: לחצו על התמונה לעוד 4 מתכוני חמין משפחתיים שעוברים מדור לדור

           

            (צילום: ד''ר צביקה לסטר)

           

           
          הצג:
          כל התגובות לכתבה "לחמין שוּר! ארבעה מתכוני צ'ולנט מיוחדים לקראת שבת גשומה"
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר בשרי
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (2 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג