כשצפון אפריקה ואיטליה נפגשות: קוסקוס עם פסטו בזיליקום ובטטה

    חם או קר, לארוחת הערב או לעבודה – לא משנה איך ומתי תגישו את הקוסקוס המיוחד הזה (ותגישו אותו שוב ושוב), בטוח שהוא יחוסל עד הביס האחרון

    אורלי חרמש

    |

    13.02.18 | 09:42

    קוסקוס עם פסטו בזיליקום ובטטה (צילום: אורלי חרמש)
    קוסקוס עם פסטו בזיליקום ובטטה (צילום: אורלי חרמש)
    הקוסקוס הזה הוא בדיוק מסוג המתכונים שאני אוהבת: מזין, טעים צבעוני וקל מאוד להכנה – יש בו חמישה מרכיבים בלבד (חוץ ממלח, פלפל ושמן זית, שהם תמיד הבסיס).

     

    המנה הזאת יכולה לככב, כמובן, בכל ארוחת צהריים או ערב, אבל הכי כיף לארוז אותה לפיקניק או אפילו לעבודה, כדי להתפנק גם כשרחוקים מהבית.

     

    מרכיבים

    5-4 מנות

     

    • 1 כוס קוסקוס להכנה מהירה
    • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
    • 1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לפרוסות או לקוביות
    • 4-3 כפות ממרח פסטו בזיליקום (קנוי או מתוצרת בית)
    • 1/2 כוס צנוברים, קלויים במחבת ללא שמן עד להשחמה קלה
    • 3 כפות שמן זית
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את הקוסקוס בקערה בינונית, מוסיפים 1/4 1 כוסות מים רותחים ומכסים.
    2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים את קוביות הבטטה ואת הבצל ומטגנים 20-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מזהיב והבטטה מתרככת. מתבלים במלח ובפלפל.
    3. מפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג. מוסיפים לואת הפסטו ומערבבים היטב.
    4. מוסיפים את הבצל, הבטטה והצנוברים. מערבבים ומגישים חם או קר.

     

    _______________________________________________________

     

    עוד תוספת מיוחדת וטעימה: קינואה עם ירקות כתומים. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

     

      (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "כשצפון אפריקה ואיטליה נפגשות: קוסקוס עם פסטו בזיליקום ובטטה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג