עוגת מוס שוקולד טבעונית
שתגרום לכולם להתאהב

חשקתם בקינוח יפה ומפנק, שיהיה גם טבעוני וגם לא מסובך להכנה, גם ממרכיבים בריאים יותר, גם שוקולדי וגם ללא סוכר לבן? איזה מזל שהודליה כצמן הכינה לנו בדיוק כזה

הודליה כצמן

|

13.02.18 | 07:37

עוגת מוס שוקולד גם יפה וגם טבעונית (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
עוגת מוס שוקולד גם יפה וגם טבעונית (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

מרכיבים

תבנית של 8 מאפינס

 

לתחתית

  • 10 עוגיות טבעוניות, מפוררות
  • 3 כפות שמן קוקוס מומס
  • 1 כף סירופ אגבה או מייפל

 

למוס

  • חבילה אחת של טופו מוצק (FIRM)
  • 1 כף סירופ אגבה או מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית קפה נמס או אבקת שוקו או עוד אבקת קקאו

 

פירות יער, פצפוצי שוקולד, סוכריות, פירורי עוגיות לקישוט (לא חייבים)

 

 

אופן הכנה

  1. התחתית: מערבבים את העוגיות המפוררות יחד עם שמן הקוקוס וסירופ האגבה.
  2. מחלקים את תערובת העוגיות בין תבניות המאפינס ומהדקים היטב. מכניסים למקרר.
  3. המוס: מעבדים את הטופו בבלנדר יחד עם סירופ האגבה ותמצית הווניל עד לתערובת אחידה.
  4. ממיסים את השוקולד בסיר כפול (בן-מארי) יחד עם אבקת הקקאו והקפה.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לבלנדר ומעבדים אותה יחד עם תערובת הטופו, עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  6. יוצקים את הקרם מעל השכבת העוגיות, מקשטים בפירות יער (אם רוצים) ומקררים 4-3 שעות לפחות. אפשר לזרז את התהליך ולהכניס את המוס למקפיא למשך שעה, אז מקבלים מרקם של עוגת גלידה.

 

מתכונים של קינוחים נוספים שיתאימו בול לולנטיין דיי תוכלו למצוא בחוברת המושקעת של הודליה

 

-----------------------------------------------

 

קינוח שוקולד נוסף של הודליה, ללא מוצרי חלב ואף לנמנעים מגלוטן

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה קצמן)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה קצמן)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג