המרכיבים
(תבנית מרובעת בגודל 20x20 ס"מ)
- 180 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 250 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 3 כפות מים
- 1 כף דבש, או סירופ תירס, או גולדן סירופ
- 1/2 פחית פחות 1 כף (180 גרם) חלב מרוכז
- לקישוט: אבקת סוכר, או קקאו, או אבקת זהב (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה)
ההכנה
.1 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בתרסיס שמן או בעזרת מברשת.
.2 שמים את החמאה והשוקולד בסיר כפול (בן מרי) ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שנוצר קרם חלק (לחלופין, אפשר לשים בכלי מתאים ולחמם במיקרוגל בהפסקות, עד שנוצר קרם חלק).
.3 שמים את הסוכר, המים והדבש בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. ממשיכים לבשל כ2- דקות נוספות, עד שרואים בועות צפופות מדופנות הסיר ועד למרכזו.
.4 יוצקים את החלב המרוכז לקערה, מוסיפים את תכולת סיר סירופ הסוכר החם ואת קרם השוקולד. מערבבים במטרפה ידנית כ-2 דקות, עד שנוצר קרם המתחיל להסמיך ונפרד מעט מהדופנות.
.5 מניחים את הקרם ל-7 דקות. לאחר המנוחה נוצר על הקרם קרום דק. מערבבים נמרצות כ-2 דקות, בעוד הקרם ממשיך להסמיך ולהיפרד מדופנות הקערה.
.6 יוצקים לתבנית ומיישרים. מניחים בטמפרטורת החדר כשעה, עד שהקרם מתקרר לגמרי. מצפים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות, עד שהפאדג' מתייצב.
.7 חיתוך וקישוט: חותכים לקוביות בגודל הרצוי, מפדרים באבקת סוכר, בקקאו או באבקה הנוצצת. מגישים.
- זמן הכנה: כחצי שעה (ללא זמן קירור)
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים: עד חודש, בכלי אטום במקרר