ארוחה שלמה בקערה: 4 מרקים משביעים ומחממים לסופשבוע חורפי

לא צריך יותר מזה כדי לסגור את הפינה: מכינים סיר אחד של מרק עשיר ומזין – וזהו, כל היום שלכם מסודר. עכשיו נשאר לכם לבחור איזה מרק

משמאל: מרק כרובית ותפוחי אדמה עם בשר מעושן, מימין: מרק פלפלים צהובים, תירס ועוף  (צילום: יעל אילן)
משמאל: מרק כרובית ותפוחי אדמה עם בשר מעושן, מימין: מרק פלפלים צהובים, תירס ועוף (צילום: יעל אילן)

 

מרק כרובית ותפוחי אדמה עם בשר מעושן

קוביות הבשר המעושן משלימות את הטעמים העדינים של הכרובית.

 

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 2 כפות שמן זית
  • ‭300-250‬ גרם בשר מעושן, חזה אווז מעושן או נקניקיות איכותיות, חתוכים לקוביות
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1 כרשה, החלק הלבן – פרוס, החלק הירוק – בשלמותו
  • 1 כרובית גדולה, מחולקת לפרחים
  • 1 תפוח אדמה, חתוך גס
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 3 עלי מרווה שלמים
  • 1 עלה דפנה קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח, פלפל לבן אפשרות

 

להגשה

  • בצל מטוגן, כרובית מטוגנת

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבשר המעושן עד הזהבה. מעבירים לצלחת.

‭.2‬ מכניסים לאותו סיר (בלי לנקות אותו) את הבצל ואת שני חלקי הכרשה ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהם שקופים או מתחילים להזהיב. מוסיפים את הכרובית, תפוח האדמה, השום והתבלינים ומאדים, תוך ערבוב, עוד ‭3-2‬ דקות.

‭.3‬ יוצקים מים לסיר כך שיכסו 5 ס"מ מעל גובה המרכיבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ‭40- ‬ דקות, עד שהירקות מתרככים.

‭.4‬ מוציאים מהסיר את החלק הירוק של הכרשה ואת עלי המרווה והדפנה. טוחנים את המרק (במעבד מזון או בבלנדר מוט). מוסיפים את קוביות הבשר ומגישים, מומלץ בליווי בצל מטוגן וכרובית מטוגנת.

 

איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא

 

 

מרק פלפלים צהובים, תירס ועוף

התיבול המיוחד של המרק הזה לוקח אותו לכיוון מקסיקני ולכן מתבקש להגיש לצדו נאצ'וס קרנצ'יים.

 

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 1 גזר, בשלמותו, קלוף
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים בשלמותם
  • 8 פלפלים צהובים, חתוכים גס
  • 5 שיני שום, קלופות
  • ‭1/2‬ כפית כמון
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה ‭
  • ‬1/4 כפית צ'ילי יבש
  • 1 כף אורגנו טרי או מיובש
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כרעי עוף, ללא עור
  • גרגירים מ-4 קלחי תירס או 2 כוסות גרגירי תירס קפוא

 

להגשה

  • אבוקדו
  • כוסברה קצוצה
  • ‭1/4‬ כוס גרגירי תירס מטוגנים עם פפריקה ומלח

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד שק›י פות. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד ‭3-2‬ דקות. מוסיפים את הפלפלים, השום והתבלינים ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עוד כ־5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.

‭.2‬ מזיזים את הירקות הצדה בתוך הסיר, מוסיפים את הכרעיים ומטגנים אותן קלות, דקה־שתיים מכל צד. מערבבים עם הירקות ומטגנים ‭3-2‬ דקות נוספות. מוסיפים מחצית מכמות התירס. יוצקים מים כך שיכסו 5 ס"מ מעל המרכיבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כשעה וחצי.

‭.3‬ מוציאים מהסיר את הגזר והסלרי (אין בהם צורך יותר) ואת הכרעיים. את המרק שנותר בסיר טוחנים (במעבד מזון או בבלנדר מוט) למרקם גס. מוסיפים את התירס שנותר. חותכים את בשר העוף ומוסיפים לסיר. טועמים ומתקנים תיבול, או מוסיפים מים לדרגת הסמיכות הרצויה. מחממים עוד 2 דקות.

‭.4‬ מחלקים את המרק למנות. אם רוצים, מוסיפים לו ריבועי אבוקדו ועלי כוסברה, ואפשר גם גרגירי תירס מטוגנים עם פפריקה ומלח.

 

איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

 

 

מרק קטניות וירקות שורש עם נתחי בקר

אפשר לוותר על הבשר בכלל, ולהכין גרסה צמחונית מצוינת של המרק. אבל אם אתם בעניין ויכולים, הוסיפו למרק עצם של בקר – אתם תודו לעצמכם.

 

מרק קטניות וירקות שורש עם נתחי בקר (צילום: יעל אילן)
    מרק קטניות וירקות שורש עם נתחי בקר(צילום: יעל אילן)

     

    המרכיבים

    (6 מנות)

     

    • ‭1/2‬ כוס שעועית לבנה, מושרית ‭24-8‬ שעות (או שעועית מבושלת, אפשר מהקפאה)
    • ‭1/4‬ כוס שעועית אדומה, מושרית ‭24-8 ‬ שעות (או מבושלת, אפשר מהקפאה) ‭
    • 1/2 ‬כוס גרגירי חומוס, מושרים ‭24-8‬ שעות (או מבושלים, אפשר מהקפאה)
    • 4 כפות שמן זית 2
    • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
    • 1 כרשה, החלק הלבן פרוס והחלק הירוק בשלמותו
    • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
    • 2 ענפי סלרי קצוצים, או 1 שורש סלרי קטן קלוף וחתוך לקוביות
    • ‭6-5‬ שיני שום, קלופות וקצוצות
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • ‭1/2‬ כפית כמון
    • 1 כפית מחוקה חוואיג'
    • ‭5-4‬ מחטי רוזמרין
    • 1 עלה דפנה
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • ‭500‬ גרם כתף בקר, חתוכה לקוביות

     

    להגשה

    • פטרוזיליה קצוצה

     

    ההכנה

    ‭.1‬ (אם משתמשים בקטניות מבושלות, מתחילים מסעיף 2‬) מסננים את הקטניות ממי השרייה ושוטפים היטב. מעבירים אותן לסיר גדול מלא במים, מביאים לרתיחה, מכסים באופן חלקי ומי בשלים על להבה בינונית עוד ‭45‬ דקות (בישול חלקי). מסננים.

    ‭.2‬ מחממים בסיר גדול את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, החלק הלבן של הכרשה ואת הגזר ומאדים אותם כ-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים. מוסיפים את הסלרי, השום והתבלינים ומאדים עוד 2 דקות.

    ‭.3‬ ממליחים ומפלפלים את קוביות הבקר. מזיזים לצד הסיר את הירקות, מכניסים את הבשר ומטגנים עד שהוא צרוב מכל הצדדים.

    ‭.4‬ מוסיפים לסיר את החלק הירוק של ה-כרשה ואת הקטניות ומערבבים.

    ‭.5‬ יוצקים מים כך שיכסו 5 ס"מ מעל המרכיבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כשעה וחצי, עד שהקטניות והבשר רכים. טועמים ומתקנים תיבול.

    ‭.6‬ זורים פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.

     

    איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.

     

    מרק פטריות, כוסמת וערמונים עם טופו

    מרק בצבעים וטעמים של חורף. לא בעניין של טופו? אין שום בעיה. המרק יהיה עשיר וטעים גם בלעדיו (רק עם פחות חלבון).

     

    מרק פטריות, כוסמת וערמונים עם טופו (צילום: יעל אילן)
      מרק פטריות, כוסמת וערמונים עם טופו(צילום: יעל אילן)

       

       

      המרכיבים

      (6 מנות)

       

      • 3 כפות שמן זית
      • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
      • 1 כרשה, החלק הלבן – פרוס, החלק הירוק – בשלמותו
      • 1 גזר, שלם וקלוף
      • 1 גבעול סלרי, קצוץ
      • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
      • 1 כפית עלי תימין
      • 4 מחטי רוזמרין
      • מלח, פלפל שחור
      • 1 חבילה פטריות פורטובלו, פרוסות
      • 1 חבילה פטריות שמפיניון, פרוסות
      • ‭1/3‬ כוס כוסמת
      • 1 חבילה ערמונים בוואקום, קצוצים
      • ‭150‬ גרם טופו, חתוך לקוביות

       

      להגשה

      • עירית קצוצה

       

      ההכנה

      ‭.1‬ מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים את שני חלקי הכרשה, הגזר והסלרי ומטגנים תוך ערבוב עוד 2 דקות. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שמרבית הנוזלים שהגירו מתאדים. מוסיפים את הכוסמת ומטגנים כדקה. מוסיפים את הערמונים.

      ‭.2‬ יוצקים מים כך שיכסו 5 ס"מ מעל המרכיבים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד ‭30‬ דקות, עד שהכוסמת רכה. מוציאים את הגזר ואת החלק הירוק של הכרשה, טועמים ומתקנים תיבול או מוסיפים מים לקבלת דרגת הסמיכות הרצויה.

      ‭.3‬ אם רוצים, מקפיצים את קוביות הטופו במחבת במעט שמן חם. אם לא, מוסיפים אותן כפי שהן לסיר המרק. מחלקים למנות, זורים עירית ומגישים.

       

      איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.

       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד