רכים מבפנים, מקורמלים מבחוץ: ריבועי פקאן וסוכר חום בצ'יק צ'ק

עוגות בחושות אישיות עם שילוב טעמים מושלם והכנה שממש, אבל ממש, קשה לפספס איתה: פשוט מערבבים כמה חומרים בקערה, אופים רבע שעה – ואפשר לחגוג

שלי דבש

|

07.02.18 | 10:32

תוך 30 דקות גם לכם יכולים להיות ריבועי פקאן כאלה. לחצו PLAY כדי לצפות בסרטון
צילום: שלי דבש

לא סתם דאגתי לציין כבר בשם המתכון שיש בו סוכר חום: הטעם שלו בולט מאוד, ומשתלב נהדר עם אגוזי הפקאן. ויחד, אחרי האפייה, הם יוצרים טעם מייפל חזק לצד מרקם רך ומשגע.

 

אפשר אמנם להכין את המתכון גם בתבנית אינגליש קייק, אבל אני ממליצה מאוד להשתמש בתבניות אישיות - כך הסוכר מתקרמל בשוליים ומתקבל מאפה מעט פריך מבחוץ ורך ואוורירי מבפנים.

 

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים

  • אם אתם טוחנים את אגוזי הפקאן בעצמכם במעבד מזון, חשוב לטחון אותם יחד עם הקמח – אם תטחנו אותם לבד, הם יפרישו שמן ולא תתקבל אבקה. הוסיפו את תערובת האגוזים והקמח לבלילה בשלב האחרון, בתנועות קיפול.
  • כדי שהמאפים ייצאו מוצלחים, חשוב שכל חומרי הגלם יהיו בטמפרטורת החדר.
  • לשדרוג אפשר להוסיף לבלילה גם אגוזים קצוצים או דובדבני אמרנה.

 

>> לצפייה במתכונים נוספים של שלי דבש היכנסו לבלוג שלה - או לערוץ היוטיוב

 

פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. ריבועי הפקאן (צילום: שלי דבש)
    פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. ריבועי הפקאן(צילום: שלי דבש)

     

    מרכיבים

    כ-18 ריבועים קטנים או כ-9 מאפים בתבנית מאפינס או עוגה בתבנית אינגליש קייק

     

    • 150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות (ועוד קצת חמאה רכה לשימון התבנית)
    • 3/4 כוס לא דחוסה (130 גרם) סוכר חום
    • 2 ביצים בגודל L
    • חלמון מביצה בגודל L
    • 1 כוס (85 גרם) אגוזי פקאן טחונים
    • 1/4 כוס ועוד כף (70 גרם) שמנת מתוקה 32% או 38%
    • 2/3 כוס (90 גרם) קמח לבן

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    2. שמים את החמאה בקערה וטורפים לקרם אחיד. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב כמה דקות (אפשר להיעזר במיקסר ידני או במיקסר עומד עם וו גיטרה), עד שהוא כמעט נמס לגמרי.
    3. מוסיפים את הביצים והחלמון וטורפים ידנית לתערובת אחידה.
    4. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים. מוסיפים גם את השמנת המתוקה ומערבבים שוב עד לאיחוד.
    5. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומקפלים לתוך הבלילה בעזרת לקקן עד שהוא נטמע בה לחלוטין.
    6. משמנים את התבנית בחמאה רכה וממלאים את השקעים עד ל-3/4 מגובהם.
    7. אופים כ-13 דקות, עד שהריבועים זהובים.
    8. מצננים 5 דקות ומשחררים את הריבועים מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר.

    _______________________________________________________

     

    ויש גם עוגת סחלב בחושה! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

     

      (צילום: שלי דבש)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג