מגלגלים ארוחה: 3 מנות בטורטייה
- בשרית, טבעונית או עם גבינה

למה סתם ללכלך כלים? ותרו על הצלחת וארזו את הארוחה שלכם בטורטייה: עם עוף וצ'וריסוס, גבינת עזים ואנטיפסטי או טופו ואבוקדו

טורטייה עם עוף טחון וצ'וריסוס (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
טורטייה עם עוף טחון וצ'וריסוס (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

בשרי

טורטייה עם עוף טחון וצ'וריסוס

הצ'וריסו מוסיף חריפות עדינה, אך אפשר להחליפו בכל נקניקייה פיקנטית (ואיכותית!) אחרת. אם מוסיפים למנה שעועית, יש להשרות אותה לילה במים.

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • ‭12-10‬ טורטיות רגילות
  • אם רוצים: 1 כוס שעועית שחורה, שהושרתה במשך לילה במים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג עוף טחון
  • 250 גרם נקניקיות צ'וריסוס, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 בצל, קלוף ופרוס דק
  • 200 גרם אריסה או סלט מטבוחה
  • 200 גרם צנוניות, פרוסות דק
  • 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק

 

אופן ההכנה
  1. אם מוסיפים שעועית: מסננים אותה ממי ההשרייה, מעבירים לסיר ומכסים במים טריים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על להבה גבוהה, עד שהיא מתרככת. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את העוף והצ'וריסוס ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות, עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומסירים מהכיריים.
  3. מעבירים את העוף והנקניקיות לקערת השעועית, מוסיפים את הבצל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להכין עד יום מראש).
  4. הרכבת המנה: מורחים כף אריסה או מטבוחה על ‭ 2/3‬משטח הטורטייה. מניחים על הממרח כ-3 כפות גדושות מהמלית. מניחים מעל צנונית ובצל ירוק ומגלגלים את הטורטייה (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולהדק בקיסם, לחיזוק).

 

 

חלבי

טורטייה במילוי אנטיפסטי וגבינת עזים

 

טורטייה במילוי אנטיפסטי וגבינת עזים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
    טורטייה במילוי אנטיפסטי וגבינת עזים(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 6 טורטיות גדולות
    • 2 גלילים (400 גרם) גבינת עזים, פרוסים דק

     

    לאנטיפסטי
    • 3 פלפלים גדולים, בצבעים שונים, חתוכים למקלות
    • 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
    • 2 עגבניות, חתוכות לשמיניות
    • 1 כף עלי בזיליקום, חתוכים, או 1 כפית בזיליקום יבש
    • 4 כפות שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. האנטיפסטי: מחממים את התנור ל-210 ‬מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את כל הירקות החתוכים עם שמן הזית, הבזיליקום, מלח ופלפל. מפזרים בתבנית ואופים ‭ 25-20‬ דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומצננים לגמרי (מומלץ במקרר. אפשר להכין עד יום מראש).
    2. הרכבת המנה: מניחים על ‭ 2/3‬משטח כל טורטייה ‭ 6-5‬ פרוסות גבינה. מניחים עליהן ירקות וקצת מהרוטב שהצטבר בתבנית, מגלגלים ומגישים.

     

     

    טבעוני

    טורטייה עם טופו, אבוקדו וירקות

    מוגש עם סלסה עגבניות מתובלת, לשדרוג החוויה.

     

    טורטייה עם טופו, אבוקדו וירקות (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
      טורטייה עם טופו, אבוקדו וירקות(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 6 טורטיות גדולות, מומלץ מקמח מלא
      • 200 גרם טופו, פרוס דק
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 1 אבוקדו גדול, בשל
      • 2 כפות מיץ לימון
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 1 כף שמן קנולה
      • 4 גזרים, פרוסים דק
      • 2 קולרבי, פרוסים דק
      • 3 מלפפונים, פרוסים דק

       

      לסלסה
      • 100 גרם (1/2 כוס) עגבניות קלופות
      • 1 פלפל צ'ילי, פרוס
      • עלים מ-1 גבעול כוסברה טרייה

       

      אופן ההכנה
      1. מערבבים את פרוסות הטופו עם רוטב הסויה ומשהים כ-10 דקות.
      2. בינתיים מוציאים את בשר האבוקדו ומעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל ומועכים היטב.
      3. הסלסה: שמים בקערת מעבד המזון את מרכיביה ומעבדים למרקם אחיד (אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר).
      4. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את פרוסות הטופו כדקה מכל צד. מוציאים.
      5. הרכבת המנה: מורחים על ‭ 2/3‬משטח כל טורטייה ככף מסלט האבוקדו. מניחים זה על זה גזר, קולרבי ומלפפון. מניחים במרכז פרוסות סויה ומגלגלים. חותכים כל טורטייה לקטעים באורך כ-3 ס"מ ומגישים לצד הסלסה.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד