תמרים ממולאים בגבינות
ואגוזים בניחוח תפוזים

לא רק לט"ו בשבט: חטיף מתוק וקליל שמכינים בכמה דקות. סדרו אותו יפה בצלחת גדולה – ויש לכם משהו חגיגי להגיש לאורחים

מערכת Xnet

|

30.01.18 | 11:20

תמרים ממולאים בגבינות ואגוזים בניחוח תפוזים (צילום: אורן כהן)
תמרים ממולאים בגבינות ואגוזים בניחוח תפוזים (צילום: אורן כהן)

מתכון של אינס שילת ינאי, באדיבות מועצת החלב.

 

מרכיבים

20 יחידות

 

  • 20 תמרים מזן מג'הול

 

למלית
  • 4 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 100 גרם (1/2 כוס) גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
  • 100 גרם (1/2 כוס) גבינה לבנה קשה (טבורוג, "טוב טעם", "חמד" וכדומה), מפוררת
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר

 

אופן ההכנה
  1. חוצים את התמרים לאורכם כמעט עד לסופם (כך ששני החצאים יישארו מחוברים) ומוציאים את הגלעין.
  2. מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
  3. ממלאים את התמרים במלית (לתוצאה חגיגית במיוחד אפשר להיעזק בשקית זילוף).
  4. מסדרים בצלחת ומגישים מיד.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג