כדורי מרץ: שני חטיפי אנרגיה
עגולים עם פירות יבשים ואגוזים

כדי שיהיה לכם כוח לנטוע: שני כדורי אנרגיה ביתיים שעשויים מכל הטוב שיש לטבע להציע: עם אגוזים, גרעינים ופירות יבשים, או עם תמרים וקינואה (!)

טליה הדר, אורלי חרמש

|

30.01.18 | 11:18

כדורי אנרגיה עם אגוזים, גרעינים ופירות יבשים (צילום: טליה הדר)
כדורי אנרגיה עם אגוזים, גרעינים ופירות יבשים (צילום: טליה הדר)

כדורי אנרגיה עם אגוזים, גרעינים ופירות יבשים / טליה הדר

חטיפים קטנים, טעימים ובריאים עם יתרון ענק: אפשר לשמור אותם המון זמן במקפיא, ולאכול ישר משם כשמתחשק משהו מתוק.

 

הרכב האגוזים, הגרעינים והפירות היבשים שבמתכון הוא רק הצעה – אתם יכולים לשנות אותו לפי מה שבא לכם או מה שיש בדיוק במזווה.

 

מרכיבים

כ-50 כדורים קטנים

 

  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים
  • חופן (כ-20 גרם) שקדים או אגוזי לוז, קצוצים
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) גרעיני חמנייה ו/או דלעת
  • 1 כף שומשום
  • 1/3 כוס (כ-50 גרם) חמוציות, קצוצות
  • 1/3 כוס (כ-50 גרם) צימוקים, קצוצים
  • 3-2 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וקצוצים
  • 2/3 כוס (כ-70 גרם) שיבולת שועל עבה
  • 1/2 כוס (70-60 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין
  • מעט קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 6 כפות סילאן או דבש
  • 3 כפות מים
  • 3 כפות שמן זית או קוקוס
  • לציפוי: 2 כפות סירופ מייפל טבעי או סילאן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את האגוזים, השקדים, הגרעינים, השומשום, הפירות היבשים, שיבולת השועל, הקמח, הקינמון והמלח.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, הסילאן, המים והשמן. מוסיפים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בידיים רטובות מאוד יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (בגודל של כמחצית כדור שוקולד רגיל) ומניחים בתבנית. חשוב שהכדורים יהיו קטנים, כי כדורים גדולים מדי לא ייאפו היטב מבפנים.
  5. אופים 20-15 דקות – עד הזהבה קלה אם רוצים כדורים רכים, ועד להשחמה אם רוצים כדורים פריכים (זכרו שהכדורים ממשיכים להתקשות כשהם מתקררים).
  6. מצננים כמה דקות. מזלפים על הכדורים את סירופ המייפל ומגלגלים אותם בתוכו, כדי שיצופו היטב. מצננים לחלוטין לפני שמגישים.
  7. שומרים בכלי אטום – עד שבועיים במקרר ועד 3 חודשים במקפיא.

 

  • עוד מתכונים ועצות לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

 

 

כדורי תמרים ופצפוצי קינואה / אורלי חרמש

כשבא לי להכין משהו באמת זריז, טעים ואפילו בריא, אני מכינה את הכדורים האלה ושומרת אותם בקופסה במקרר. ככה, כשבא לי משהו קטן עם הקפה או לדרך – אני מסודרת.

 

כדורי תמרים ופצפוצי קינואה (צילום: אורלי חרמש)
    כדורי תמרים ופצפוצי קינואה(צילום: אורלי חרמש)

     

    מרכיבים

    כ-40 יחידות

     

    • 300 גרם תמרים מזן מג'הול, מגולענים
    • 4 כפות שמן קוקוס או שמן אגוזים
    • 2/3 כוס אגוזים קצוצים גס (אפשר להשתמש בלוז, פקאן או מלך, וגם בשקדים)
    • 2/3 כוס שיבולת שועל אינסטנט
    • 1/3 כוס פשתן טחון
    • 1/3 כוס קוקוס טחון
    • 1/3 כוס שומשום
    • 1/2 כוס קינואה
    • 1/2 כוס סירופ מייפל או אגבה או סילאן
    • 1/4 כוס טחינה גולמית או חמאת שקדים או חמאת בוטנים
    • 1/2 כפית מלח
    • לציפוי: קוקוס טחון, שומשום, אבקת קקאו או פשתן טחון

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את הקינואה במחבת גדולה עם ציפוי נגד הידבקות. מחממים על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקינואה תופחת מעט ומשמיעה קולות פצפוץ (חשוב להשגיח עליה כל הזמן, כדי שלא תישרף). מעבירים לקערה ומצננים.
    2. שמים במעבד מזון את התמרים, שמן הקוקוס, סירופ המייפל והטחינה, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים (כולל הקינואה) ומעבדים בכמה פולסים למקם הרצוי (אני אוהבת להרגיש את האגוזים ולא ממש לטחון עד הסוף). אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים עוד כף סירופ.
    3. יוצרים מהתערובת כדורים ומגלגלים אותם בציפוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג