ייחטפו בשבט: ארבעה חטיפים עם פירות יבשים לכבוד חג האילנות

ט"ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת להכיר תחליפים בריאים יותר לחטיפים הקנויים. הנה כמה רעיונות שגם אתם וגם הילדים תאהבו (וכן, יש גם שוקולד)

מערכת Xnet

|

28.01.18 | 23:04

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד עם קוקוס ופיצוחים (צילום: מירי צדוק)
חטיף פצפוצי אורז ושוקולד עם קוקוס ופיצוחים (צילום: מירי צדוק)

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד עם קוקוס ופיצוחים / מירי צדוק

חטיף שלא תפסיקו לנשנש, שהוא גם טבעוני וללא גלוטן.

 

מרכיבים

תבנית בגודל של כ-28X28 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק

 

  • 3 כוסות (720 מ"ל) פצפוצי אורז
  • 300 גרם שוקולד מריר פרווה
  • 6 כפות שמן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קוקוס טחון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) גרעיני חמנייה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) גרעיני דלעת
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) פיסטוקים, קצוצים
  • 1 כף זרעי צ'יה

 

אופן ההכנה
  1. ממיסים יחד את השוקולד והשמן במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד והשמן בקערה חסינת חום, ומניחים אותה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בקערה). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מוסיפים את פצפוצי האורז לשוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משטחים בה את התערובת ומהדקים היטב. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים לפחות (ועדיף ללילה).
  4. מחלצים את התערובת הקפואה מהתבנית, מסירים את נייר האפייה וחותכים לריבועים גדולים (חיתוך לריבועים קטנים עלול לשבור את התערובת). כדי להקל על החיתוך כדאי לחמם את הסכין באמצעות טבילתה במים רותחים.
  5. שומרים במקרר, בכלי אטום.

 

  • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

 

עוגיות גרנולה ופירות יבשים / טליה הדר

אלה העוגיות הכי קלות בעולם! אין פה בצקים, לישות או חלילה המתנות מיותרות. פשוט מערבבים הכל, עושים כדורים, מועכים - ולתנור. ואם בא לכם, אפשר אפילו בלי קמח.

 

עוגיות גרנולה ופירות יבשים (צילום: טליה הדר)
    עוגיות גרנולה ופירות יבשים(צילום: טליה הדר)

     

    מרכיבים

    כ-20 עוגיות

     

    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) שיבולת שועל אינסטנט
    • אפשרות: 3 כפות שיבולת שועל עבה
    • 5 כפות קמח תופח
    • אפשרות: 3/4 כוס (180 מ"ל) פצפוצי אורז מלא
    • 1/3 כוס ועוד 2 כפיות (90 מ"ל) סוכר חום בהיר
    • חופן אגוזי מלך, קצוצים
    • חופן חמוציות
    • אפשרות: מעט גרעיני דלעת קלופים
    • פרוסת שורש ג'ינג'ר, קצוצה דק-דק
    • חופן שוקולד צ'יפס מריר
    • 1 ביצה
    • 1/2 כוס ועוד כף (135 מ"ל) שמן זית (אפשר גם שמן רגיל)
    • 1 כף דבש או סילאן

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

    2. מכניסים את המרכיבים לקערה, תוך ערבוב, לפי הסדר שבו הם מופיעים. מערבבים רק עד שמתקבלת עיסה דביקה.

    3. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 3 ס"מ, מניחים בתבנית ומשטחים דק. כדי לקבל עוגיות בעלות צורה עגולה מושלמת אפשר להיעזר בקורצן.

     

    רוצים עוגיות אחידות? היעזרו בקורצן (צילום: טליה הדר)
      רוצים עוגיות אחידות? היעזרו בקורצן(צילום: טליה הדר)

       

      4. אופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט.

       

      • גיוון: אפשר להכין את העוגיות גם ללא הקמח – הן ייצאו פריכות יותר.

       

      • עוד מתכונים ועצות לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

       

       

      דפי שוקולד עם קונפטי חמוציות ופקאנים / רחלי קרוט

      4 מצרכים, כמה שלבי הכנה מהירים ופשוטים - וגם לכם תהיה קופסה עם שברי שוקולד מענגים מנוקדים בפקאנים ובחמוציות. אל תתפתו לקיצורי דרך: חשוב להמיס את השוקולד בשני שלבים, כי כך הוא יישאר מבריק ולא יימס כשתחזיקו אותו בידיים.

       

      וכן, אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן.

       

      דפי שוקולד עם קונפטי חמוציות ופקאנים (צילום: רחלי קרוט)
        דפי שוקולד עם קונפטי חמוציות ופקאנים(צילום: רחלי קרוט)

         

        מרכיבים
        • 180 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
        • 20-15 אגוזי פקאן טבעיים
        • 1/3 כוס (כ-50 גרם) חמוציות
        • 6 משמשים יבשים
        • אפשרות: 1 כף אבקת נוגט

         

        אופן ההכנה
        1. מחממים מחבת בלי שמן וקולים מעט את הפקאנים, רק עד שהם חמים ומעט משחימים. מעבירים לקרש חיתוך, מניחים להם להתקרר כמה דקות ושוברים אותם לשניים.
        2. קוצצים את המשמשים גס.
        3. מרפדים בנייר אפייה תבנית שאפשר להכניס למקרר.
        4. שמים בקערה 150 גרם מהשוקולד, מחממים במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. חוזרים על החימום הקצר והערבוב עוד כמה פעמים, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
        5. מוסיפים לשוקולד המומס את יתרת השוקולד ומערבבים היטב, עד שהשוקולד שהוספנו נמס (סבלנות, זה לוקח כמה דקות).
        6. יוצקים את השוקולד לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה בגובה 3-2 מ"מ.
        7. מפזרים מיד על השוקולד את האגוזים, החמוציות והמשמשים (וגם את אבקת הנוגט, אם משתמשים בה). מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתקשה.
        8. שוברים את השוקולד לחתיכות ומעבירים לכלי סגור. שומרים במקרר.

         

        • עוד מתכונים של רחלי קרוט - בבלוג "Krutit"

         

         

        עוגיות שיבולת שועל עם אגוזי מלך ושוקולד מריר / אורלי חרמש

        עוגיות שכולם יאהבו: פריכות מבחוץ, רכות מבפנים ומשובצות בהפתעות. אם תקפיאו חלק מהן לפני האפייה, תמיד תהיו במרחק רבע שעה מעוגייה חמה.

         

        עוגיות שיבולת שועל עם אגוזי מלך ושוקולד מריר (צילום: אורלי חרמש)
          עוגיות שיבולת שועל עם אגוזי מלך ושוקולד מריר(צילום: אורלי חרמש)

           

          מרכיבים

          כ-35 עוגיות

           

          • 120 גרם חמאה רכה
          • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
          • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר רגיל
          • 1/2 כפית מלח
          • 2 כפיות תמצית וניל
          • 1 ביצה
          • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
          • 1/2 1 כוסות (125 גרם) שיבולת שועל גרוסה
          • 1/4 כפית אבקת אפייה
          • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
          • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
          2. מקרימים יחד במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח והווניל. מוסיפים את הביצה ומערבלים
          3. עד שהיא נטמעת בתערובת.
          4. מערבבים את שאר המרכיבים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים קצרות, רק עד לאיחוד.
          5. קורצים מהבצק חתיכות באמצעות כף קפיצית או כף רגילה ומניחים בתבניות - שומרים על רווח של כ-4 ס"מ בין העוגיות. אפשר לשטח מעט את העוגיות, אם רוצים שהן יהיו דקות במיוחד.
          6. מכניסים לתנור את אחת התבניות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות אך עדיין רכות במרכזן. אופים באותו אופן גם את העוגיות שבתבנית השנייה. מצננים על רשת.

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          מתכון מהיר
          כשר פרווה
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (3 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג