בדיוק בנקודה הנכונה בין פריכות לרכות: עוגיות שקדים על בסיס שמן

עוגיות פרווה קלות במיוחד להכנה (פשוט מערבבים הכל והופה לתבנית) שמוכיחות שלא צריך חמאה כדי לקבל מאפים במרקם וטעם נפלאים

בת-חן דיאמנט

|

25.01.18 | 21:38

עוגיות שקדים פרווה על בסיס שמן (צילום: בת-חן דיאמנט)
עוגיות שקדים פרווה על בסיס שמן (צילום: בת-חן דיאמנט)

מרכיבים

כ-25 עוגיות שקדים גדולות

 

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
  • 2 כוסות (170 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • להגשה: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הביצים והשמן, ומערבבים בכף גדולה.
  3. טורפים את הביצים בקערה נפרדת, מוסיפים לתערובת הקמח ומערבבים עד להטמעה.
  4. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך ערבוב, עד שהוא נטמע בתערובת ומתקבל בצק אחיד.
  5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ומניחים אותם בתבנית במרווחים של כמה ס"מ זה מזה.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שעוגיות השקדים מזהיבות.
  7. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם עוגיות שוקולד פאדג' פרווה (וטבעוניות!) בלי מרגרינה - לחצו על התמונה

 

  (צילום: מיכל שמיר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג