מה שותלים בתוך דבלים: פירות יבשים ממולאים לכבוד ט"ו בשבט

אסנת לסטר טומנת בפירות יבשים מילוי של גבינות, אופה אותם ברטבים טעימים עם יין או סילאן – והופכת אותם למנת אירוח מתוחכמת

אסנת לסטרפורסם: 24.01.18 21:14
פירות יבשים ממולאים בגבינות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פירות יבשים ממולאים בגבינות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

פירות יבשים ממולאים בגבינות

מתכון של השף עמי בר-עם.

 

מרכיבים
  • 10 דבלים
  • 20 שזיפים, מגולענים
  • 20 תמרים גדולים מזן מג'הול, מגולענים

 

למילוי
  • 350 גרם גבינות צאן ("פרומעז", קשקבל, קממבר), מפוררות
  • 3/4 כוס (75 גרם) צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס וקלויים קלות במחבת ללא שמן
  • 3 כפות שמן זית
  • עלי טימין מ-4 ענפים
  • מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

לרוטב
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי
  • 3 כפות מלאות סילאן
  • 1 שן שום, מטוגנת בשמן זית עד הזהבה קלה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים את הפירות לרוחבם כמעט עד הסוף, כך שיתקבלו שתי פרוסות מחוברות.
  3. מערבבים את גבינות הצאן, הצנוברים והאגוזים. מוסיפים את שמן הזית, הטימין, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. ממלאים את הפירות היבשים בנדיבות בתערובת ומהדקים היטב. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים 6-5 דקות, עד שהגבינות נמסות. בינתיים שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
  6. מסדרים את הפירות החמים בצלחת הגשה ויוצקים על כל פרי חצי כפית עד כפית מהרוטב. מגישים מיד - אפשר לקשט בעלי טימין או בעלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות.

 

 

פירות יבשים ממולאים גבינות אפויים ביין

מתכון של אסנת לסטר.

 

פירות יבשים ממולאים גבינות אפויים ביין (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    פירות יבשים ממולאים גבינות אפויים ביין(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    • 25-20 פירות יבשים: תמרים, שזיפים מגולענים, דבלים ומשמשים
    • מעט עלי נענע לקישוט

     

    למילוי
    • 1/2 כוס (120 גרם) גבינת שמנת או גבינה לאפייה ("חמד", כנען", טוב טעם" וכדומה)
    • 1/4 כוס (60 גרם) גבינה מלוחה (בולגרית, צפתית וכדומה)
    • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים

     

    לרוטב
    • 1/2 1 כוסות יין אדום מתוק
    • 1/2 1 כוסות יין מוסקט לבן
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 1/2 כוס סוכר
    • 1 כפית שטוחה קינמון טחון
    • 1 מקל קינמון
    • 2 כפיות קורנפלור

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. חוצים את הפירות לרוחבם כמעט עד הסוף, כך שיתקבלו שתי פרוסות מחוברות.
    3. מפוררים את הגבינות ומערבבים אותן עם השקדים. ממלאים את הפירות היבשים בתערובת ומניחים בתבנית.
    4. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, למעט הקורנפלור, ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט ומוציאים את מקל הקינמון.
    5. מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים לבלילה אחידה, ומוסיפים לסיר. מבשלים עוד דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהרוטב מסמיך.
    6. יוצקים את הרוטב על הפירות היבשים ואופים 180 כ-10 דקות.
    7. מקשטים בעלי נענע ומגישים מיד.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)