אפשר עוד פרוסה מהסחלב? עוגה בחושה מהממת מהמשקה החם

מתלבטים בין קפה לסחלב ביום גשום שכזה? שלי דבש גילתה שאפשר גם וגם: אופים עוגת סחלב פשוטה ומתובלת - ואוכלים אותה ליד השתייה החמה

שלי דבש

|

24.01.18 | 09:56

כך מכינים עוגת סחלב מהממת. לחצו על Play לצפייה בסרטון
צילום: שלי דבש

הרעיון לעוגה הזו צץ כשתקף אותי רצון עז לשני חברי החורף החביבים עלי - קפה ומשקה סחלב חם וסמיך, עם אקסטרה תוספות מעל בבקשה. הבעיה הייתה שידעתי כי אסבול אם אשתה כוס מכל אחד, אבל עדיין הייתי חייבת את שניהם בצורה כלשהי. ואז, לצלילי הגשם, זה קרה - עם כל הדרמטיות מסביב: עוגה בחושה סחלב!

 

הרי בחושה וקפה הם החברים הכי טובים, אז למה שלא אשדך לעוגה קצת סחלב? אחרי שעה וחצי ישבתי עם כוס קפה ופרוסת עוגת סחלב. הגשם כבר הפסיק לרדת, אבל הריח המהמם שלו עדיין נשאר בחוץ.

 

 

מרכיבים

תבנית קוגלהוף או תבנית מלבנית בגודל כ-26X32 ס"מ

 

  • 160 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3 ביצים (כ-160 גרם)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 2/3 כוס (160 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 שקית (56 גרם) אבקת סחלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל או 1 כפית מחית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 2/3 כוס (65 גרם) קוקוס טחון

 

לשימון התבנית

  • חמאה
  • חופן קוקוס טחון

 

לציפוי ולקישוט

  • 2 כפות גדושות שמנת חמוצה
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת סחלב
  • 1 כף קוקוס טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר (אפשר גם לערבב ידנית עם מטרפה) ומקרימים כ-7 דקות עם וו גיטרה, עד שהסוכר כמעט נמס (שלב זה חשוב כדי שלעוגה יהיה מרקם אחיד).
  3. מוסיפים את הווניל ואז את הביצים בזו אחר זו (לפני כל הוספה מחכים שהביצה הקודמת תיטמע בתערובת). לאחר שמתקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה
  4. מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים גם את הקוקוס ולבסוף את אבקת הסחלב, ולאחר שמתקבלת בלילה אחידה מפסיקים את פעולת המיקסר.
  5. מוסיפים לקערה את הקמח והקינמון ומקפלים אותם לתוך התערובת בעזרת לקקן.
  6. משמנים את התבנית היטב בחמאה ומפזרים בה קוקוס טחון. יוצקים לתוכה את הבלילה ומיישרים.
  7. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כחצי שעה, ואז הופעים אותה על רשת לצינון סופי.
  9. הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר ואבקת הסחלב לבלילה אחידה וסמיכה (אבל לא יותר מדי), ויוצקים על העוגה עם כפית.
  10. מעטרים באבקת קוקוס, קינמון ואגוזים קצוצים.

 

שדרוגים והערות

  • אפשר להמיר את השמנת החמוצה ברויון, יוגורט או מיץ תפוזים.
  • זמן האפייה הוא המלצה בלבד ועשוי להשתנות מתנור לתנור. לאחר חצי שעה התחילו לבדוק את העוגה כל כמה דקות.
  • אפשר לשמור את העוגה בכלי אטום במקרר עד חמישה ימים. ניתן גם לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. לפני ההגשה מפשירים במקרר ואז בחוץ.

_______________________________________________________

 

ויש גם עוגת שוקולד-בננה זריזה ועסיסית. לחצו על התמונה למתכון

 

  (צילום: אולגה טוכשר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג