צילום: שי יחזקאל

הכל כלול, הגרסה הקלילה: 3 ארוחות בריאות וזריזות במחבת אחת

שקשוקה של ירוקים, חזה עוף עם עגבניות צלויות וזיתים או קארי ירקות טבעוני - השף של "גוז' ודניאל" מראה שגם בחורף לא תמיד חייבים סירים כבדים ובישול ארוך

חזה עוף עם עגבניות צלויות וזיתים  (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
חזה עוף עם עגבניות צלויות וזיתים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

לאוכלי כל: חזה עוף עם עגבניות צלויות וזיתים

 

המרכיבים ל-4 מנות:

  • 4 נתחי חזה עוף (200 גרם ליחידה)

למשרה:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כף מיץ לימון סחוט

לתבשיל:

  • 1/2 ק״ג עגבניות שרי באשכולות
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה ומשרים את נתחי חזה העוף כחצי שעה במקרר.

2. מחממים מחבת על להבה גבוהה, וכשהיא לוהטת מניחים עליה את נתחי חזה העוף. מנמיכים את הלהבה וצולים כ־6 דקות.

3. הופכים את נתחי חזה העוף, מפזרים את עגבניות השרי והזיתים סביבם ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות, כ־10 דקות.

 

ערכים תזונתיים למנה: 380 קלוריות, 5.9 גרם פחמימות, 44 גרם חלבון, 19.4 גרם שומן

  

לטבעונים: קארי ירקות טבעוני

קארי ירקות (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    קארי ירקות(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
     

    המרכיבים ל-6 מנות:

     

    לתערובת התבלינים:
    • 1 כפית גאראם מסאלה
    • 1 כפית אבקת קארי
    • 1/2 כפית צ׳ילי גרוס
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית פפריקה אדומה, מתוקה
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית כוסברה טחונה
    • 1 כוכב אניס
    • מלח
    לתבשיל:
    • 4 כפות שמן זית
    • 1 בצל לבן, קצוץ
    • 1 פחית קרם קוקוס
    • 1 כוס ציר ירקות או מים רותחים
    • 2 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות
    • 1/2 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
    • 1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות
    • 1 זוקיני ירוק, חתוך לטבעות
    • 1/2 כוס אפונה עדינה, קפואה
    • 1/2 כוס שעועית ירוקה, נקייה
    • 1/2 חבילת כוסברה קצוצה

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערית את כל התבלינים. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את תערובת התבלינים וקולים כדקה.

    2. מוזגים למחבת את קרם הקוקוס והציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות בהדרגה לפי דרגת הבישול: קודם גזר, לאחר 5 דקות את הכרובית והבטטה ולאחר 5 דקות את הזוקיני, האפונה והשעועית ומבשלים 10 דקות נוספות.

    3. מוסיפים את הכוסברה, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים עם אורז לבן. הקארי טעים יותר יום לאחר ההכנה.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 312 קלוריות, 5.7 גרם חלבון, 26.7 גרם פחמימות, 21.5 גרם שומן

     

    לצמחונים: שקשוקה של ירוקים

    שקשוקה ירוקים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      שקשוקה ירוקים(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
       

       

      המרכיבים ל-4 מנות:
      • 1 חבילת תרד
      • 1 חבילת קייל או בייבי קייל
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל שאלוט קלוף, פרוס דק
      • 4 ביצים
      • 1/2 חבילה (150 גרם) ריקוטה פרסקה 5%
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה:

      1. שוטפים את התרד והקייל, מסירים את הגבעולים מהתרד, ואם הקייל גדול קוצצים. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השאלוט ומעט מלח ומאדים כדקה.

      2. מוסיפים למחבת את הירוקים ומאדים כ־2 דקות, עד שהם מאבדים מנפחם ומתרככים מעט ומנמיכים להבה.

      3. שוברים מעל את הביצים בזהירות ומפוררים ביניהן את גבינת הריקוטה. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומבשלים על להבה נמוכה עד שהביצים בדרגת העשייה הרצויה. מגישים מיד.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 176 קלוריות, 9 גרם פחמימות, 11.9 גרם חלבון, 11.4 גרם שומן

       

      שף אורח: שניר אנג־סלע, מסעדת גוז' ודניאל

       

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר בשרי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג