הפסטו של אסיה: מתכונים קלים עם קארי ירוק - מעוף ונודלס עד לסלט

רוצים לתקתק ארוחה טעימה? לתאילנדים יש מתכון שיסדר אתכם: טוחנים יחדן עשבי תיבול, שורשים ותבלינים – ותוך רגע יש רוטב ירוק שהולך נהדר עם המון דברים

קארי ירוק עם עוף ונודלס (צילום וסגנון: ליאת פז)
קארי ירוק עם עוף ונודלס (צילום וסגנון: ליאת פז)

קארי הוא שם כולל לקבוצת מאכלים אסיאתיים שמכילים כמות גדולה של רוטב. חשוב להבחין בין התבלין שנקרא קארי ונמצא בשימוש בתוך הקארי ההודי, לבין קבוצת המאכלים הנקראים "קארי". רבים מהתבשילים האלו מתבססים על חלב קוקוס.

 

שני סוגי קארי נפוצים הם ההודי והתאילנדי. ההודי מבוסס בעיקר על תבלינים יבשים והתאילנדי, שאותו אני מעדיפה, מכיל תבלינים טריים: שורשים, גבעולים ועלים בעלי טעם חזק כמו למון גראס, עלי וקליפת קפיר ליים, ג'ינג'ר, צ'ילי, שום ועוד. בשבילי הקארי הוא בעצם משחת בסיס לתבשיל קדרה מהיר, ולכן אני קוראת לו בלבי "הפסטו האסייתי". על המשחה הריחנית הזאת אני בונה, במהירות, תבשילי קארי רבים. הנה כמה דוגמאות מוצלחות.

 

 

קארי ירוק עם עוף ונודלס

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 200 גרם אטריות נודלס
  • 4 גזרים, קלופים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 4 כפות שמן שומשום
  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לנתחים דקים
  • 1 עלה קפיר ליים
  • 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • מלח

 

לקארי
  • 1 שורש ג'ינג'ר, קלוף
  • 1 גבעול למון גראס
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
  • 1/2 כוס עלי נענע טריים
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/4 כוס רוטב סויה

 

אופן ההכנה
  1. הקארי: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון ומעבדים למשחה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים לקבלת המרקם הרצוי.
  2. ממלאים סיר גדול במים, ממליחים ומרתיחים. מבשלים את הנודלס כ-3 דקות ומסננים.
  3. מגלפים מהגזר רצועות דקות באמצעות קולפן. פורסים עבה את חלקו הבהיר של הבצל הירוק, ופורסים את החלק הירוק דק.
  4. מחממים 2 כפות משמן השומשום בווק או במחבת וצולים את נתחי העוף על להבה גבוהה עד הזהבה. מעבירים את העוף לצלחת. מוסיפים לווק 2 כפות שמן שומשום ומטגנים את החלק הלבן של הבצל ואת הגזר כדקה. מוסיפים את הנודלס וממשיכים לטגן. מחזירים את העוף ואת משחת הקארי. מערבבים כדקה ומוסיפים את חלב הקוקוס ועלי הקפיר ליים. מרתיחים, טועמים ואם צריך מוסיפים סויה ומלח. מקשטים בבצל הירוק ומגישים.

 

 

ירקות צבעוניים בקארי ירוק

 

ירקות צבעוניים בקארי ירוק (צילום וסגנון: ליאת פז)
    ירקות צבעוניים בקארי ירוק(צילום וסגנון: ליאת פז)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 2 כפות שמן שומשום
    • 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
    • 1 קישוא, רצוי מסוג זוקיני, חתוך למקלונים
    • 4 פלפלים בשני צבעים, חתוכים למקלונים
    • 1 שומר, קלוף וחתוך לפרוסות
    • 200 גרם נבטים
    • 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
    • מלח

     

    לקארי
    • 1 שורש ג'ינג'ר, קלוף
    • 1 למון גראס
    • 3 כפות רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
    • 3 שיני שום, קלופות
    • 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
    • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים
    • 2 כפות שמן שומשום
    • 1/4 כוס סויה
    • אפשרות להגשה: 200 גרם אטריות נודלס או אטריות אורז, מבושלות

     

    אופן ההכנה
    1. הקארי: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון ומעבדים למשחה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים לקבלת המרקם הרצוי.
    2. מחממים בווק או במחבת את שמן השומשום ומטגנים את הבצל כדקה. מוסיפים את הקישוא ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הפלפלים והשומר ומטגנים 3 דקות.
    3. מוסיפים את משחת הקארי, הנבטים, וחלב הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. טועמים ואם צריך מתבלים בסויה ובמלח.
    4. מגישים חם, אפשר עם נודלס או עם אטריות אורז.

     

     

    קארי ירוק ושומר

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 2 כפות שמן שומשום
    • 800 גרם (6-5 יחידות) שומר, חתוכים לרבעים
    • 3 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
    • מלח
    • 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
    • 2 כפות רוטב סויה

     

    לקארי
    • 1 כף זרעי כוסברה
    • 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
    • 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורר
    • 1/2 כוס שמיר טרי

     

    אופן ההכנה

    1. הקארי: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון וטוחנים כדקה.
    2. מחממים במחבת את שמן השומשום ומטגנים את השומר והבצל 2 דקות. מוסיפים מלח
    3. ואת הקארי ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את חלב הקוקוס ומרתיחים.
    4. מוסיפים את הסויה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות. מגישים חם.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג