צילום: שי יחזקאל

ילדים זה שמחה ופקקים זה שלווה: איך להפוך מעצבניים לסופר-רגועים

להיות רגועים ולהישאר בחיים? זה הכל עניין של נקודת מבט ותפיסת מציאות: כך תהפכו פקקים ושאר מצבים יומיומיים מתסכלים לנקודה שאפשר לצמוח ממנה

החיים תמיד ימשיכו להיות "החיים עצמם", אבל אתם יכולים לשנות את האופן שבו אתם תופסים אותם ואת דפוסי ההתנהגות שלכם ביחס אליהם (צילום: Shutterstock)
החיים תמיד ימשיכו להיות "החיים עצמם", אבל אתם יכולים לשנות את האופן שבו אתם תופסים אותם ואת דפוסי ההתנהגות שלכם ביחס אליהם (צילום: Shutterstock)

הסיטואציה: אתם מתעוררים בבוקר, הילדים מרעישים בסלון. אתם מבקשים מבן/בת הזוג שיכינו לכם קפה. נכנסים לרכב, מפעילים את הרדיו, והכל נראה קודר - שחיתויות, שביתות אפשריות, כבישים עמוסים. אתם מגלים ששכחתם למלא דלק ושבלילה שוב העלו את המחיר שלו, הפעם בעוד 12 אגורות לליטר. "מה עוד יכול להתחרבש היום?", אתם שואלים את עצמכם בזמן שאתם פוסעים עצבניים למשרד (באיחור, כמובן). בכניסה אתם כבר יכולים לשמוע את הבוס שלכם צועק.

 

החיים עצמם: המציאות היומיומית של רובנו דומה באופן כזה או אחר לתרחיש הזה. בעידן הנוכחי כמעט בלתי אפשרי לנהל חיים שאינם רוויים בלחצים, בטרדות ובמועקות. אבל האם אפשר להיות רגועים יותר למרות זאת? האם אפשר להפחית את מידת הלחץ בחיים בלי להתפטר מהעבודה, לפרק זוגיות, להתחמק מהילדים או לעבור לכפר?

 

הפתרון: לשנות את נקודת המבט. החיים תמיד ימשיכו להיות "החיים עצמם", אבל אתם יכולים לשנות את האופן שבו אתם תופסים אותם ואת דפוסי ההתנהגות שלכם ביחס אליהם. עכשיו בואו נחזור ונסתכל על הסיטואציה שתיארנו ונבחן אם אפשר לשנות את תפיסת המציאות שלנו לגביה:

 

1. הילדים מרעישים בסלון. הם מרעישים כי הם שמחים. תמיד רציתם בית מלא ילדים. איזה מזל שכולם בריאים וטוב להם.

 

2. אתם מפעילים רדיו והכל שחור. טוב מאוד שהפעלתם את הרדיו ושמעתם שיש בלגן בכביש. עכשיו אתם יכולים להתקשר למשרד ולהודיע שתגיעו מעט מאוחר יותר כדי להימנע מהפקקים. בזמן שהרווחתם אתם יכולים לפזר את הילדים במסגרות, לשתות קפה בשקט, לצאת להליכה או לקפוץ למכון הכושר.

 

3. שכחתם למלא דלק ועכשיו המחיר עלה. שטויות! השינוי יסתכם בשבעה שקלים נוספים לכל היותר ואיזה מזל שאתם מרוויחים מספיק.

 

4. הגעתם לעבודה באיחור. נכון, אבל עכשיו אתם שמחים ומפוקסים אחרי בוקר של כיף. אף אחד לא יצליח להוציא אתכם משלוותכם.

 

כפי שאתם יכולים לראות, תפיסת המציאות שלנו תלויה רק בנו.

 

מייצרים הפסקות קצרות, עוצרים ונושמים נשימות מלאות ואיטיות. לאחר מכן בוחנים אם יש דרך נוספת לבחון באמצעותה את המצב שבו אנחנו נמצאים (צילום: Shutterstock)
    מייצרים הפסקות קצרות, עוצרים ונושמים נשימות מלאות ואיטיות. לאחר מכן בוחנים אם יש דרך נוספת לבחון באמצעותה את המצב שבו אנחנו נמצאים(צילום: Shutterstock)

     

    > איך עושים את זה בפועל: זוכרים שלימדו אותנו לספור עד עשר? זו בדיוק השיטה - מייצרים הפסקות קצרות, עוצרים ונושמים נשימות מלאות ואיטיות. לאחר מכן בוחנים אם יש דרך נוספת לבחון באמצעותה את המצב שבו אנחנו נמצאים. כשמוצאים אותה, דבקים בתפיסת המציאות הזאת, וכך נולדת תפיסה חדשה. מה שכן, למרות הפשטות שינוי תפיסה דורש חזרות רבות. כמה? אלפי חזרות על אותה פעולה, עד שהיא הופכת לטבעית ופשוטה.

     

    > רוצים לנסות? התחילו במטלות פשוטות (יחסית), למשל התנהגות בכביש. החליטו שללא קשר למצב התנועה, להתנהגות הנהגים האחרים ולתשתית הכבישים, אתם לא מאפשרים לכל זה להוציא אתכם משלוותכם. הרווח יהיה אדיר.

     

    רוצים את זה אישי יותר?

    מגזין "מנטה" שמח להזמין אתכם להשתתף ב"מנטה מנטור", תוכנית מיוחדת להתנעת שינוי מהותי בחיים בהנחיית רן שילון. התוכנית כוללת שישה מפגשים ייעודיים שיעניקו לכם ארגז כלים רחב ומגוון לגילוי ה"אני" החדש - יותר ממוקד, יותר קשוב לעצמו ויותר חזק כבסיס לניהול חיים איכותיים בעידן הנוכחי.

    לפרטים ולהרשמה היכנסו או התקשרו: 054־6455454

     

    *רן שילון הוא מאמן ומטפל, מפתח המודל "חיים מודעים" להתנעת שינוי

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד